Bewoners zijn verzakkingen in hun straat zat

ALMERE
Bewoners van de Pigmenthof in Almere zijn de verzakkingen voor hun deur zat. Stenen staan scheef en de afstap van de tuin naar de stoep is groot. Ze willen dat de gemeente er iets aan doet. De fractie van de PvdA in Almere heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. 

Op sommige plekken is het verschil tussen tuin en stoep meer dan 25 centimeter. Volgens buurtbewoner Wendy Stoots zijn enkele buren al gevallen en gestruikeld door de ongelijke straatjes. "Ieder jaar vallen er gaten in de grond, dan heb je letterlijk valkuilen.'"

De afgelopen jaren zijn er delen van de straat verhoogd, maar daar is volgens de bewoners weinig van terug te zien. 
 

reacties (15)

 • Jeroen

   

  Lichtgewicht is de oplossig, om te beginnen bij mensen in de tuin. Als je ophoogt met zand blijft het zakken, omdat je steeds meer gewicht opbrengt. Als je wilt dat je tuin niet zakt kun je piepschuim gebruiken, of Bims, of argex.

  reageer
 • Willem-Siebe

   

  Ervaring met een hovenier die werkt met Bims in Almere?

 • inekevanveen

   

  Maak je borst maar nat! Wij wonen nu 34 jaar in Almere haven en hebben in al die jaren al zeker 250 kuub zwarte grond en zand opgehoogd! En het zakt nog steeds. Binnenkort word hier de riolering aangepakt ivm verzakking, maar geen wegophoging want dat kost teveel! Geld kan beter besteed worden aan de Florida, een grote bouwput waar de grond (geld) als sneeuw voor de zon in gaat verdwijnen! Spaar maar vast voor een niet op te brengen ozb na de Florida flop, dan kunt u het ophogen helemaal niet meer betalen.

  reageer
 • onzin

   

  bij ons is in nog geen 8 maanden tijd 2 x de stoep opnieuw gedaan omdat hier elke x gaten ontstonden bakstenen vielen weg in de gaten .. 2de x probeerde ze mij ook af te schepen .. maar ik ga niet wachten tot er ongelukken gebeuren dit ook aangegeven een dikke claim in te dienen mocht er een ongeluk ontstaan.. zelfde dag was het nog gemaakt waarom vraag ik me af dat het in de ene wijk wel kan en in de andere wijk niet

  reageer
 • gemeente almere

   

  we hebben minder geld voor onderhoud van de stad door bezuinigen , en hebben dan ook aangegeven dat bewoners ook zelf wat kunnen doen hier in almere dit is dan een van de zaken waar we op bezuinigen helaas . willen de bewoners dit wel opgelost hebben kunnen zij dit zelf ook gaan regelen .

  reageer
 • Casa

   

  Beste Gemeente Almere, Het kan toch niet dat jullie aan ons, bewoners en belastingbetalers, vraagt om het ophogen zelf te doen? Waarom betalen wij dan nog belastingen? Is het geld ook niet hiervoor bedoelt? En niet om bijv. een Floriade wat slechts een selecte groep ten goede komt te financieren? Het komt de gemeenschap slechts korte tijd ten goede (werk verschaffing) maar een nog kleinere slechte groep voor langere tijd. Is wel gemakkelijk, zeggen dat de bewoners het zelf moeten doen! Als de gemeente "geen geld heeft" voor dit soort belangrijke taken (algemene veiligheid) waar moet de burger die steeds minder te besteden heeft het geld vandaan halen? Kunt u kijken in mensen hun portemonnee? Wie weet hebben ze al tal v leningen en is hun persoonlijke situatie schrijnend. Hoe durven jullie?! De bewoners doen al veel zelf, maar als jullie stoppen met geldverspilling zoals bijvoorbeeld glooiingen maken die het probleem niet verhelpen en het geld in dit soort belangrijke projecten stoppen, dan komt alles goed? Ik zou denken dat als mensen lichamelijk letsel oplopen alsgevolg vd verzakkingen dat de gemeente haar verantwoording zou nemen en de boel aanpakt. Maar ik hoop dat jullie nu wat actiever worden en wij fijn kunnen leven id buurt en in Almere.

 • onzin

   

  jullie bedoelen door floriade ( ipv bezuinigen)

 • Am

   

  Wij hebben afgelopen mei onze tuin opgehoogd. Na 5 jaar ging er ruim 12 kuub zand in. Echt ongelofelijk. Bij een koopwoning moet je alles helaas zelf betalen ondanks dat er tijdens de bouw een fout is gemaakt met de diepte van de fundering waardoor al het zand wegloopt onder je woning.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Waarom halen die mensen hun onkruid niet weg. Of moet de gemeente dat ook voor ze doen. Zucht PvdA ik word hier moe van.

  reageer
 • Jan

   

  Ja bij ons in de wijk vallen de mensen over de graspollen die tussen de straatstenen blijft groeien. Er komt al jaren geen borstelwagen meer. Kan wel zien dat men voor de flopiade al het onderhoud staakt. En nu komt de PvdA de veroorzaker van al deze problemen nog even voor de vakantie met een klein aandachtspuntje om te laten zien dat ze er voor de bewoners zijn. Laat me niet lachen.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Misschien toch maar de bestaande stad wat meer aandacht geven ipv een floriade, die nu al meer dan 120 miljoen schijnt te gaan kosten. Of moeten de inwoners nu echt wachten tot 2018?

  reageer
 • frits blok

   

  Dat wordt echt wel gemeld voordat je een huis koopt. Dus gezeur om niks.

  reageer
 • Peil

   

  En elke keer maar klagen over onze boeren,maar wij boeren betalen het ophogen na verzakking van onze tereinen gewoon zelf.dus zonder subsidie of gemeenschaps geld.

  reageer
 • frits blok

   

  Jaja, maar voor de rest krijgen jullie wel bakken subsidie.

 • Kees

   

  Dat doen deze bewoners natuurlijk ook met hun tuin. Het gaat hier juist om de openbare weg. Of hoog jij de N-weg naast je akkers ook even op?

 • Bart

   

  Het verzakken betreft niet alleen bestrating, maar natuurlijk ook riolering. Ben benieuwd hoeveel hiervan stuk is. Gebied van Oosterwold is als laatste uitgegeven aan agrariërs. Dit komt ook door de late rijpheid van de klei met het dikke veenpakket. Oosterwold is totaal niet geschikt voor bebouwing. Politiek, neem uw verantwoording en neem een juiste beslissing. Niet bebouwen! Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald.

  reageer
 • Almeerse

   

  Haha, zijn ze nooit verder in Almere geweest dan in hun eigen straat? Dan zouden ze nl gezien hebben dat dit overal voorkomt.. We hogen de boel rondom het huis om de paar jaar op en waar het ooit recht was hebben we nu afstapjes. Als je daar niet tegen kunt moet je toch echt verhuizen naar het oude land :-)

  reageer
 • Ach ach

   

  En het is weer de PvdA die vragen stelt. Zeer actief deze partij de laatste tijd. Binnenkort verkiezingen ?? Laten ze eens bezig houden met de echt grote problemen in de stad ipv de soort kruimelwerk. Maar ja , dit scoort.

  reageer
 • ron

   

  je kan het kruimelwerk noemen maar het is gewoon een structureel probleem waarvoor de gemeente al vele jaren veel te weinig geld voor vrijmaakt. De relatie met binnenkort verkiezingen is onzin de PvdA doet dit al zeer geruime tijd. kunnen andere partijen een voorbeeld aan nemen

 • Arno

   

  Daar ontkom je in een stad als Almere niet aan, gezien hoe dit nieuwe land tot stand is gekomen. Ook wij in haven hebben dit probleem. Een jaar of 5 geleden is alles opnieuw bestraat en nu is het op verschillende plekken al 10 gezakt. Wij hebben de gemeente gebelt omdat onze afstap uit de tuin inmiddels ca. 15 cm was geworden en zij hebben dit keurig hersteld. Leven in een opgespoten polder heeft zo zijn nadelen, maar er zijn ergere dingen

  reageer
 • Michael

   

  Haha welkom in de polder !! Waar de grond ieder jaar als sneeuw voor de zon verdwijnt, en op sommige plekken sneller dan elders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert