Zorgteam failliet, ontslag voor 43 medewerkers aangevraagd

FLEVOLAND
Door het faillissement van fysiotherapiecentrum Zorgteam in Lelystad en Almere raken 43 medewerkers hun baan kwijt. Volgen de curator gaat het om zowel therapeuten als baliemedewerkers die op de vier locaties werkten.

Zorgteam heeft onder meer een centrum voor mensen met overgewicht, een vermoeidheid- en en pijncentrum. Ook biedt Zorgteam oedeem-, ergo- en manueeltherapie. Volgens de website van Zorgteam worden patiënten voorlopig nog gewoon behandeld.

Zorgteam is een samenwerkingsverband van individuele therapeuten en het MC Zuiderzee. De MC Groep van Loek Winter heeft 49 procent van de aandelen in handen en liet donderdag weten onderdelen van Zorgteam te willen overnemen. Het gaat onder meer om de klinische fysiotherapie en de Obesitaspoli. Door deze overnames zegt de MC Groep vooral de zorg voor de patiënten overeind te willen houden.

Volgens de curator is het nog te vroeg om over een overname of een doorstart te spreken. Zij is nog volop bezig om de financiële situatie in kaart te brengen en te bekijken hoe het tot een faillissement is gekomen. Volgens de curator zou de MC Groep als mede-eigenaar in principe delen van Zorgteam kunnen overnemen.

reacties (6)

 • ennu

   

  en nu?

  reageer
 • ha.

   

  Ja dit kan inderdaad echt niet hoor.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  De waarheid is idd altijd heel vervelend. En die willen we niet horen. Feit is en blijft dat de zorg in Nederland verkwanselt is aan commerciële graaiers. En dit 'akkefietje' is wederom zo'n uitwas. Het is niet de eerste keer, en het zal, helaas, niet de laatste keer zijn. Allemaal over de ruggen van de patiënten, de goedwillende werknemers en de belastingbetaler.

 • Barbara

   

  Bijna 90% van de patiënten van VermoeidheidCentrum ervaart belangrijke afname van de klachten na de behandeling. Het VermoeidheidCentrum in Lelystad is er voor patiënten met ernstige aanhoudende vermoeidheidklachten. Sinds 2008 bieden we gespecialiseerde diagnostiek en multidisciplinaire behandeling van ernstig aanhoudende chronische vermoeidheid, ME/CVS en fibromyalgie. Dat doen we in een team van internisten, reumatologen, pijnspecialisten, verpleegkundigen, psychologen, diëtisten, fysio- ergo- en oefentherapeuten wordt gewerkt in de polikliniek en behandelcentrum. En nu? Allemaal baan kwijt, deze medewerkers?

  reageer
 • Wintertijd

   

  Natuurlijk: de truc van Loek!: we beginnen wat nieuws, en loopt het niet, dan maar failliet. De reguliere ziekenzorg (ziekenhuizen) vallen onder een andere regelgeving, maar 'zorgpoli' zijn andere koek... De MC groep heeft zijn tentakels naar heel veel voormalige (minder goed lopende) zorgaanbieders uitgestoken, alles overgenomen, vooruitstrevend beleid van de directie (Willem de Boer), en tja, er gaat wel eens wat mis... Ik ben benieuwd hoe het nu met het Slotervaartziekenhuis gaat: die hadden ook veel poli, en een overduidelijk graaiende directie. De MC- groep draait zwarte cijfers volgens het jaarverslag, maar kijk uit: haal de 'niches' er af en dan?

  reageer
 • Ron

   

  Hoe kan zoiets?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jop

   

  Echt niet verwacht dit faillissement! Er moet zeker binnenkort worden terugbetaald aan een openstaande lening. Maar binnenkort gaat wel de Middendreef open........de burger snapt het de gemeente niet!

  reageer
 • Henk

   

  De gemeente heeft hier niet zoveel over te zeggen: het is een zelfstandig bedrijf. We hebben er nu eenmaal met z'n allen voor gekozen dat door de zorg te privatiseren alles beter en goedkoper werd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert