Toekomst gevangenis blijft onzeker

ALMERE
De toekomst van de gevangenis in Almere blijft onzeker. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil vanaf volgend jaar nog altijd acht gevangenissen sluiten, waaronder die in Almere. Als het aan het ministerie ligt, krijgt jeugdgevangenis Intermetzo geen subsidie meer.

Dat staat in een rapport dat staatssecretaris Dijkhoff aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dijkhoff heeft eerder al toegezegd dat er deze kabinetsperiode geen gevangenissen worden gesloten. Een nieuw kabinet moet beslissen hoe om te gaan met de leegstand van cellen.

Ondanks protesten van onder meer het personeel van de Almeerse gevangenis en de provincie Flevoland wil het ministerie tot 2021 nog steeds zo'n 2500 cellen schrappen. Die zijn niet meer nodig omdat er minder criminaliteit is en er kortere straffen worden opgelegd.

reacties (7)

 • Thomas

   

  We hebben honderden criminelen die eigenlijk celstraf verdienen die nu met slappe taakstrafjes wegkomen, en honderden leegstaande cellen waardoor mensen hun baan verliezen. Ben ik de enige die hier een duidelijke oplossing ziet?

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Er wordt te laag gestraft en de politie heeft te weinig capaciteit. Nu gevangenissen sluiten lijkt me een tijdelijke besparing. Als er minder wereldvreemde rechters worden aangesteld en meer geïnvesteerd wordt in politie zitten die cellen zo weer vol. Het belangrijkste daarvan is dat er minder gajes op straat loopt.

  reageer
 • Traplo Truppenstof

   

  Deze leegkomende complexen kunnen mooi worden omgetoverd in opvangplaatsen voor asielzoekers.

  reageer
 • Ik

   

  Tja je moet wel willen werken he

  reageer
 • Flevoburger

   

  Uit diverse rapportages blijkt dat er heel veel politiewerk op de plank blijft liggen, het politiewerk bij lange na niet voldoet. Er lopen veel mensen gewoon vrij op straat die een straf uit moeten zitten. In sommige steden heeft de criminele jeugd het bijna voor het zeggen en dat zal in steeds meer steden zo gaan gebeuren. Laten we dan in ie der geval de gevangenissen alvast sluiten..... Dit zijn korte termijn bezuinigingen die op de lange termijn zeer slecht gaan uitpakken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PeterF

   

  Natuurlijk blijft de toekomst van de PI Almere Binnen onzeker. De minister heeft al eerder aangegeven gewoon de celcapaciteit in NL naar beneden te gaan brengen, alleen niet voor 2017. Niet alleen is er minder criminaliteit GEMETEN, ook wordt er in veel gevallen wordt geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, maar een geldboete, een taakstraf of een voorwaardelijke gevangenisstraf.

  reageer
 • Flevolander

   

  Ja, ja, minder criminaliteit. Het gaat goed in Nederland want werkgelegenheid neemt ook fors toe. Geloof u het ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert