Vrouw zwaargewond na val van balkon, man aangehouden

ALMERE
Een 29-jarige vrouw uit Almere is zwaargewond geraakt nadat ze van een balkon aan het Stadhuisplein in Almere op straat is gevallen.

De politie heeft een 39-jarige Almeerder aangehouden voor betrokkenheid bij haar val. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen die is geland op de Esplanade in Almere.

reacties (15)

 • Dirk Zaan

   

  Zou het niet handig zijn om te vermelden van welke verdieping en of ze eerst op de luifel is gevallen?

  reageer
 • Marjon

   

  Heli neemt wel degelijk in bepaalde gevallen patienten mee .en meestal komt de heli van de vu

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat is dus feitelijk zelden. Vrijwel zeker niet op een brancard. En de VU is in Amstelveen ook al lijkt het Amsterdam.

 • blabla

   

  Klopt Marjon, in uitzonderlijke gevallen gebeurt dat. Maar hier is de helikopter in Nederland primair niet voor bedoeld en gezien de ruimte zeker niet voor instabiele patiënten.

 • Ben

   

  Bij een dergelijk incident waarbij iemand van zo hoog naar beneden is gevallen op het hoofd is er vrijwel zeker een neurotrauma aanwezig. Op een ambulance is geen arts aanwezig en daarom wordt bij dit soort incidenten de lifeliner ingezet. Hierop is een trauma-arts aanwezig welke ter plekke diverse mogelijkheden kan bieden. Een ambulance kan dit niet. Iemand met een neurotrauma wordt overgebracht naar het VU of naar het AMC en ja, dat kan met een ambulance, dat klopt. Echter moet er wel eerst vooraf geconstateerd worden wat voor trauma er is en moet de patient worden gestabiliseerd. Als ze eerst de ambulance laten rijden en later blijkt dat er een traumaarts moet komen ivm de verwondingen kan het al te laat zijn, hierdoor wordt het MMT door de aard van het incident al ingeschakeld. De arts doet dan de inschatting welk trauma er aanwezig is en hoe de patient vervoerd moet worden. Dus het is totaal geen onzin of geldverspilling. Mensen die dit meteen schreeuwen moeten zich eerst verdieping in de lifeliner etc voor ze zomaar dingen gaan lopen schreeuwen en oordelen trekken.

  reageer
 • info

   

  Flevoziekenhuis is geen trauma centrum en heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid voor neurochirurgie of thoraxchirugie, obv het letsel wordt bij een groot trauma daarom vaak direct uitgeweken naar een traumacentrum om juist vertraging in de behandeling te beperken. En idd de heli neemt personeel mee dat bepaalde handelingen kan verrichten waarin ambulancepersoneel beperkt is, ter plaatsen kan de patiënt zo goed mogelijk gestabiliseerd worden zodat de patiënt levend het traumacentrum bereikt.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De laatste tijd is het schijnbaar beleid om vooral vaak de heli met personeel in te zetten. Vaak gaat men onverrichter zake terug. Wel wordt er natuurlijk gedeclareerd en niet zo gering ook. Zo'n inzet kost makkelijk Euro 10.000. Een ambulance kost zo'n Euro 1200 In tegenstelling tot wat velen denken transporteert de heli zelden patiënten. De heli brengt extra personeel. De heli komt hier meestal uit Amstelveen. Vrijwel zeker kun je in de Randstad net zo goed speciale auto's inzetten. Voordat de heli warmgedraaid is en starten kan ben je met de auto al flink op streek. De heli kan altijd maar slecht in de buurt landen dan het personeel soms nog met de auto naar de plaats van het onheil., vaak moeten er wegen afgezet waardoor duizenden mensen met lang oponthoud geconfronteerd worden voor een zaak waar ze niets mee te maken hebben.

  reageer
 • blabla

   

  Bromsnor waar doel je op met "de laatste tijd"? Aan de hand van een telefonische melding bepaalt de meldkamercentralist, welke HBO is opgeleid en ruime verpleegkundige ervaring heeft, of er een mogelijke een acute bedreiging is of kan volgen in de ademweg of in de circulatie. Bij een val van hoogte, zoals in dit geval, is er al snel kans op neurologisch letsel en als gevolg hiervan dus ook op een bedreigde ademhaling. Het ambulancepersoneel in Nederland mag en kan heel veel. En zij werken onder toezicht en verantwoording van een arts. Echter moet er ergens een grens getrokken worden. Bijvoorbeeld amputaties ter plaatse bij een ongeval met beknelling of het intuberen van een baby zij handelingen die door een arts van het MMt worden gedaan. Het MMT beschikt daarnaast ook over medicatie welke niet aanwezig is op een ambulance en welke alleen maar mag worden toegediend door een arts en niet door een ambulanceverpleegkundige. Denk hierbij aan sedatie om iemand bij een neurotrauma te kunnen verslappen en zo te kunnen intuberen voor een gegarandeerde vrije ademweg. Dat is in deze situatie hoogstwaarschijnlijk ook gebeurd. De helikopter landt op een veilige plaats, terwijl de patiënt door ambulancepersoneel wordt voorbereid en geïnmobiliseerd in de ambulance, komt het MMT naar de ambulance om de medicatie toe te dienen en het slachtoffer te stabiliseren door middel van een beademingsbuis en beademingsapparaat. Slachtoffers met zulk letsels kunnen niet terecht in een regulier ziekenhuis zoals het Flevoziekenhuis maar moeten naar een traumacentrum, dus deze worden naar het AMC, VUMC, UMC etc. vervoerd. Patiënten worden in Nederland zelden tot nooit met een helikopter vervoerd. In de helikopter is namelijk nauwelijks ruimte om de patiënt te kunnen behandelen wanneer deze onderweg bijvoorbeeld zou verslechteren. De helikopter is dus puur om het MMT snel ter plaatse te krijgen, de arts gaat dan mee met de ambulance en de helikopter vliegt naar het ontvangende traumacentrum. Ik hoop dat wanneer u of een van uw dierbaren zelf een keer in zo'n situatie terecht u blij zult zijn dat de meldkamercentralist het MMT heeft gewaarschuwd, ook wanneer deze achteraf misschien niet nodig bleken te zijn.

 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  De kans dat je met de heli weg gebracht wordt is zeer klein, wat er al eerder gezegd wordt er is een trauma arts aanwezig in de heli die meer kan en mag. De dame is waarschijnlijk gewoon naar t flevo gebracht.

  reageer
 • Urkertje84

   

  Omdat me mevrouw waarschijnlijk naar een ziekenhuis met een traumacentrum overgebracht wordt (en Almere dit waarschijnlijk niet heeft?) T is te hopen en te bidden voor de vrouw en haar familie dat ze hier niets ernstigs aan overhoud

  reageer
 • Ron

   

  waarschijnlijk is de vrouw naar een ander ziekenhuis gebracht dus oordeel niet te snel in ieder geval veel sterkte voor de vrouw

  reageer
 • Nicho

   

  Mensen er moet een rede zijn dat perse de heli moest komen sommige ziekenhuizen hebben niet het ideale apparette om de vrouw der leven te redden dus hou op met onzin en bid voor die arme vrouw in leven te blijven

  reageer
 • Jan

   

  Wat Joop zegt.

  reageer
 • Reactie

   

  De vraag is op zich interessant. Wat is de reden dat het slachtoffer naar een ziekenhuis buiten Almere is gebracht? Heeft dat te maken met de aard van verwondingen? Of is dit vanwege capaciteit?

  reageer
 • Lely

   

  Er staat niet dat de vrouw naar een ziekenhuis buiten Almere is gebracht. In een traumaheli is een arts aanwezig, op de ambulance niet.

 • Pietje

   

  Waar ook alweer?

  reageer
 • M.

   

  Gezien de afstand naar het ziekenhuis is een ambulance sneller dan de heli. En al helemaal als de heli op de Esplanade geland is.

  reageer
 • Joop

   

  Kansloze reactie

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Zeker wanneer u in de spiegel kijkt tijdens het typen van zo'n non-response.

 • Bromsnor

   

  Moet de helikopter komen terwijl het ziekenhuis op twee minuten lopen is?

  reageer
 • Kees

   

  Niet alleen kansloos. Maar gewoon schandalig. Niet gehinderd Door enige kennis.

 • Rob

   

  Die komt echt niet voor niets, voorzichtig zijn met oordelen

 • JAB

   

  Misschien om dat er in de heli een trauma arts is???

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert