Staten stellen maximum aan hoogte windmolens

FLEVOLAND • Wo 13 juli 2016 | 21:11 • Woensdag 13 juli 2016 | 21:11
Nieuwe windturbines in oostelijk en zuidelijk Flevoland mogen niet hoger worden dan 120 meter. Alleen in bijzondere gevallen mag de ashoogte van de molens hoger zijn. Dat hebben Provinciale Staten woensdagavond besloten. Ze komen daarmee tegemoet aan omwonenden van de A27. Die zijn bang voor overlast van grote windmolens. 

Omwonenden nog niet tevreden 
Toch zijn de omwonenden daarmee niet gerustgesteld. Bij een ashoogte van 120 meter moeten er namelijk nog steeds knipperlichten op de molens komen en dat knipperen wordt als hinderlijk ervaren. Bovendien mogen initiatiefnemers alsnog hogere turbines bouwen, als ze dat goed kunnen beargumenteren

Gedeputeerde ook ontevreden
Verantwoordelijk gedeputeerde Arie Stuivenberg is evenmin tevreden over de maximale ashoogte die de Staten hebben ingesteld. Die beperking geldt namelijk niet alleen voor molens bij de A27, maar voor het hele gebied. Het nieuwe regionale windmolenplan regelt het opschalen en saneren van molens in de gemeenten Zeewolde, Dronten en Lelystad. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel