Provinciale Staten presenteert ideeën voor toekomst Flevoland

FLEVOLAND
De provincie moet bij de toekomstige inrichting van Flevoland vooral rekening houden met bereikbaarheid, een krachtige economie, de identiteit van de polder en participatie van burgers. Die boodschap heeft Provinciale Staten woensdag meegegeven aan gedeputeerde Jaap Lodders.

Met de richtlijnen van Provinciale Staten gaat de gedeputeerde een nieuwe omgevingsvisie voor Flevoland opstellen. Daarin komt te staan hoe de provincie zich de komende 10 jaar gaat ontwikkelen.

Veel van de doelen die PS noemden, staan ook al in het collegeakkoord dat na de verkiezingen werd opgesteld. Toch vindt Lodders de richtlijnen geen open deuren. Volgens hem zijn de ideeën goede handvatten voor een nieuwe omgevingsvisie, die er anders uit gaat zien dan de vorige uit 2006. Er komt bijvoorbeeld meer aandacht voor duurzaamheid en er zal ruimte zijn voor nieuwe initiatieven.

reacties (1)

  • syrier

     

    er is en was al ruimte voor nieuwe initiatieven, lees nieuw natuur, maar er worden elke keer nieuwe beren op de weg gevonden resultaat : weg nieuwe initiatieven

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert