Trainingscentrum voor personeel cruiseschepen geopend

ALMERE
Het nieuwe trainingscentrum in Almere voor personeel van cruiseschepen, genaamd CSMART, is donderdagochtend officieel geopend.

Jaarlijks kunnen in het centrum bij Almere Poort ruim 6000 personeelsleden uit heel de wereld oefenen met 52 verschillende simulatoren. Zo kunnen officiers in opleiding ervaring op doen op enkele nagebouwde bruggen die precies lijken op die van echte schepen. Ook zijn er voor machinisten meerdere nep-machinekamers gebouwd om in te oefenen.

De officiële naam van het nieuwe gebouw is het Arison Centrum voor Maritieme Simulator Training. Het pand is vernoemd naar de Israëlische zakenman Micky Arison. Hij is voorzitter van Carnival Operation: een van de grootste rederijen voor cruiseschepen in de wereld. Dit bedrijf heeft het gebouw laten ontwerpen. Arison knipte dan ook het lintje door tijdens de opening.

reacties (5)

 • PeterF

   

  Hoe bedoel je dat Jan? Die 85 miljoen investering is niet uit het potje groenonderhoud van de Gemeente Almere gehaald hoor. Dat heeft Carnival Corp. zelf opgehoest.

  reageer
 • PeterF

   

  Nee Maartje, een cursist die één weekje per jaar in Almere een training volgt in het CSmart gebouw die gaat geen woning kopen. Maar er werken tientallen mensen daar. Die werken daar niet voor een jaartje of wat, die komen hier werken om hier nog heel lang te mogen lesgeven. Natuurlijk zoeken die woonruimte, en als je op dat niveau trainingen geeft of software schrijft, dan verdien je een stevig salaris, dan koop je toch vrij simpel een woning in Almere Duin? Lopend naar je werk, ik zou het wel weten. Groeten uit de Duinstraat, Almere Duin.

  reageer
 • Jan

   

  Tja je moet het voor de politiek kunnen verkopen.

  reageer
 • Maartje

   

  Ik geloof helemaal niets van die mooie praatjes. Een cursist of expat, lees: gewoon een kapitein die training krijgt gaat echt geen woning kopen in Almere.

  reageer
 • Jond

   

  Ik denk dat mijnheer Weerwind nog wel een mediatraining kan gebruiken. Eigenlijk zegt hij niets, luister maar eens goed!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert