Flevolanders goed in afvalscheiden

FLEVOLAND
De 100 Flevolandse deelnemers aan het afvalscheidingsproject 100-100-100 hebben uitstekend gepresteerd.

De deelnemers moesten 100 dagen lang 100 procent van hun afval scheiden. Gevolg daarvan was dat ze nog maar heel weinig restafval overhielden. Omgerekend zou dat per jaar neerkomen op zo'n 24 kilo per persoon en daarmee voldoen de deelnemers ruim aan de overheidsdoelstelling om in 2020 zeker driekwart van het afval te verdelen in GFT, oud papier, plastic, blik en pak en restafval.

De deelnemers kwamen uit Lelystad, Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde. Het project is ook gehouden in 25 andere gemeenten in Nederland.

reacties (2)

 • Rinus

   

  Dan kan de afvalstoffenheffing dus met 75% omlaag?

  reageer
 • siemon

   

  een mooi resultaat voor de deelnemers. petje af voor de inzet. Maar waarom ? " We kunnen beter stoppen met het scheiden van plastic door huishoudens, stelt Raymond Gradus, hoogleraar Bestuur en Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Achteraf scheiden is namelijk veel goedkoper, en er wordt meer plastic uit het afval gehaald. Het scheiden van plastic levert natuurlijk een besparing van CO2-uitstoot op, maar het is wel heel duur: volgens Gradus zijn de kosten ruim 170 euro per ton CO2. Op de emissiemarkten wordt ongeveer vijf euro per ton betaald, en als je er bijvoorbeeld voor kiest om CO2 in de grond op slaan kost dat 80 tot 90 euro."

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert