Gemeente wil supermarkt in Homeruskwartier

ALMERE
De gemeente Almere wil een buurtsupermarkt in het Homeruskwartier in Poort. Daarom start ze na de zomer een aanbestedingsprocedure.

Volgens de gemeente is de supermarkt nodig omdat de wijk inmiddels 5000 inwoners telt, en dat aantal nog toeneemt. Daarnaast is het een sterke wens van de wijkbewoners dat er een supermarkt komt.

Bij de aanbestedingsprocedure let de gemeente op verschillende punten. Zo wil Almere in het Homeruskwartier een andere supermarkt dan elders in Poort. Ook vindt de gemeente het belangrijk dat er samenwerking is met de Homerusmarkt. Ondernemers in deze markthal hopen al langer dat er een supermarkt in de buurt komt. Als het aan de gemeente ligt, gaat die in het voorjaar van 2018 open.

reacties (12)

 • HARTJE8

   

  Het zou fijn zijn als er meer winkels in de buurt komen. Er wonen heel veel SU en ze hoeven niet helemaal naar een Tropische winkel elders. Een drogist vooral waar iedereen specifiek producten kopen en niet perse naar een supermarkt hoeft. Ook de anderen culturen genieten mee van deze activiteit. Voor een supermarkt is de voorkeur de DEEN of BONI of JUMBO. Ze hebben veel keus aan producten.

  reageer
 • Erik

   

  Voor Lidl!

  reageer
 • Calvin

   

  Graag een Lidl of Jumbo

  reageer
 • GLX

   

  Mooi, doe dan de Lidl aub!

  reageer
 • Jessie

   

  Ik zou het heel fijn vinden als er een low budget supermarkt komt! Twee x een AH die niet goed kunnen inkopen, want als ik na me werk kom zijn de schappen half leeg vooral bij het brood! Buiten dat de AH gewoon duurder is. Nu ga ik net als vele andere vaak naar de Vomar in literatuurwijk of naar de Maxis. De gemeente luistert niet naar de bewoners, doen ze al niet vanaf het begin. Alles ligt ver uitelkaar en de "winkelstraat" is echt sfeerloos. Daardoor gaat de 1 na de ander er heel snel weer uit..... Gemeente Almere zou een enquete moeten houden onder alle bewoners van poort....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pip

   

  Jammer dat de gemeente kontinu dingen belooft aan de bewoners van poort, er zou een nood gebouw geplaats gaan worden naast het Homerus markt, nu lees dat je nog twee jaar moet wachten... Kijk ook is inderdaad naar een goede bakker en een goede slager en maak poort bruisend dan met als die flut winkeltjes die de helft van de tijd niet open Zijn...

  reageer
 • Frank

   

  Maar de gemeente exploiteerd toch geen bakker of slager? Als er geen interesse is vanuit de markt om er iets te beginnen, dan moet je niet naar de gemeente gaan kijken. Het zijn nog altijd de ondernemers die er brood in moeten zien.

 • Leila

   

  Er word zoveel beloofd, en niets na gekomen! Ik heb liever een Lidl, een bakker die niet stuk loopt en een slager! Al die onzin winkeltjes ...

  reageer
 • Martijn

   

  Er is net een hypermoderne AH geopend aan de Poortdreef. Op loopafstand van het Homeruskwartier. Die behoefte is echt voorzien. Het is voor de inwoners van Poort handiger dat er een keer een tankstation dichterbij komt. Nu moet iedereen naar de Esso op de hoge ring of naar Haan.

  reageer
 • Nien

   

  De gemeente moet er gewoon voor zorgen dat er meer gemaakte afspraken eens waar worden gemaakt. Er zitten inmiddels als 3 supermarkten, tig kappers, kledingzaken en eettentjes en wauw toch wel 1 drogist..!! Bewoners genoeg een echt winkelcentrum ho maar. Daar waar dat centrum zou komen komen nu woningen, Ikea..? Die kwam ook niet..!! Maar he we krijgen er wel weer een grote vreetschuur bij omdat Atlantis moet verplaatsen. Echt iets wat wij in Poort nodig hebben. Zo komt er nooit geen leven in welke wijk dan ook in Poort. En begrijp mij niet verkeerd, ik woon er heerlijk maar als 1 van de eerste bewoners hier vind ik het iedere keer een gemiste kans om er een grandioze wijk van te maken.

  reageer
 • Saskia

   

  Dat zou heel mooi zijn, hoeft niet groot maar een andere supermarkt dan die we al hebben zal super zijn. En voor de winkelier van de homerusmarkt zal het een uitkomst zijn! Even je basis halen bij de supermarkt en je vlees groente bij de mini supermarkt en nootjes bij de notenbar. Ik zeg TOP

  reageer
 • Am

   

  Er zitten twee AH vestigingen. Is dat niet voldoende dan....

  reageer
 • pipo

   

  de gemeente kan beter voor meer bewoners zorgen, geen een "normale" supermarkt zal hier iets gaan starten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert