Fiets- en voetgangerstunnel bij Kemphaan

ALMERE
Bij het Stevenspad in Almere, ter hoogte van Stadslandgoed De Kemphaan, komt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Daarvoor trekt de gemeente Almere 500.000 euro meer uit dan gepland. De bestaande tunnel blijft ongewijzigd.

De nieuwe tunnel komt er vanwege de verdubbeling van de Waterlandseweg. Volgens de gemeente is het niet mogelijk om het pad binnen het budget aan te passen en het ook nog sociaal veilig te laten zijn. Daarom trekt ze een half miljoen euro meer uit. Met het nieuwe ontwerp voldoet de tunnel volgens de gemeente aan zowel de sociale veiligheid als de ruimtelijke kwaliteit en comfort voor automobilisten. 

De kosten worden betaald met een provinciale subsidie. Die bestaat uit een bedrag van 868.000 euro in 2018. Volgens de gemeente Almere zorgt de aftrek van 500.000 euro niet voor een financieel probleem, omdat er nog definitieve projectvoorstellen voor de subsidie moeten worden ingediend.

Foto: Google Maps

reacties (3)

 • Peter

   

  Een klein stukje verderop is er ook een tunnel, schrijft Ed Molenaar. Het fietspad door deze tune gaat een totaal andere kant op) en een overgang met stoplichten (deze is totaal niet geschikt voor fietsers om over te steken) temeer omdat de Waterlandse weg straks vierbaans is Ooit daar gefietst dan weet je dat deze verbinding nodig is om veilig bij o.a. de kemphaan te komen vanuit Almere Haven

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Is dat wel nodig? Een klein stukje verderop is er ook een tunnel en een overgang met stoplichten. Het lijkt iets om, maar dat geldt alleen voor diegenen die in Overgooi wonen. Daarbij is fietsen gezond en leuk, dus zo erg is het niet. Tenzij hey bedrag bekostigd wordt van de fiets belasting en elders geen fietsprioriteiten zijn. Dan vinden zelfs Overgooiers het een prima plan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "fiets belasting" - ??? . Kom op zeg!

 • ron

   

  is dat nu echt nodig 500.000 extra . vind ook dat men dat wel erg laat ontdekt. de aanleg vd weg zelf is al lang begonnen. heeft dat ook nog effect op de datum van gereed zijn en evt. extra overlast?

  reageer
 • Lely...

   

  Tuurlijk heb jij weer je woordje klaar. Wees maar weer trots op je zelf.................

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert