PVV'er Jansen blijft voorzitter Rekenkamer

ALMERE
Chris Jansen van de PVV blijft voorzitter van de Almeerse Rekenkamer. Dat is donderdagavond besloten tijdens de Politieke Markt. Leefbaar Almere wilde dat Jansen van functie zou wisselen met vice-voorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA. Omdat Leefbaar geen steun kreeg, trok de partij het voorstel in.

In de ogen van de leefbaren is Chris Jansen ongeschikt als voorzitter. Zijn imago is volgens hen beschadigd geraakt. In februari van dit jaar wilde Leefbaar Almere dat hij opstapte omdat hij burgemeester Weerwind een flapdrol had genoemd. In december lag de voorzitter onder vuur omdat hij onterecht suggereerde dat hoge ambtenaren oud-wethouder Arno Visser onder druk hadden gezet een onderzoek van de Rekenkamer naar ICT-problemen te dwarsbomen. 

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV noemde de fractieleden van Leefbaar Almere eerder deze week 'malloten'. Volgens hem is de zaak rond het rapport over de ICT afgedaan. Andere politieke partijen vinden ook dat Leefbaar destijds de steun aan Jansen had moeten intrekken en niet nu.

Eigenlijk worden de voorzitter en vice-voorzitter halverwege de raadsperiode vervangen. Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het presidium, stelde eerder deze maand voor dat Jansen en Soetekouw tot het najaar aanblijven tot een nieuw rekenkamerrapport over grondexploitaties is afgerond. Dat is in het najaar klaar.


reacties (4)

 • Jaanchi

   

  Was ook een onnozel voorstel van leefbaar en als mosterd na de maaltijd. Heeft de leider van leefbaar niets opgestoken bij de rijdende rechter over hoe men met elkaar omgaat?

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig dat hij blijft. Zou een ramp zijn als de PvdA dit ook nog eens ging doen

  reageer
 • guus

   

  hoop dat ze dan ook de floriade begroting doorrekenen en een aantal mogelijkheden daarin verwerken.

  reageer
 • Boels

   

  Ik ga er van uit de leden van de Rekenkamer kunnen rekenen. Dat is een zeldzame vaardigheid in Almere. Moeten we koesteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert