Raad akkoord met nieuwe armoede-koers

ALMERE
De nieuwe koers van Almere om armoede te bestrijden heeft van links tot rechts steun gekregen. Alleen de PVV stemde donderdagavond tegen.

Het gemeentebudget voor armoede is 8,5 miljoen euro en het overgrote deel daarvan gaat nu nog naar het bestrijden van armoede door financiële steun aan mensen met geldproblemen. Voortaan zal het accent liggen op het voorkomen van armoede en het begeleiden en stimuleren van arme inwoners om zelf wat aan de problemen te doen.

Ondanks de nieuwe koers krijgt de Stichting Wensjes door een motie van de PvdA toch nog extra geld voor hulp bij acute armoede. En er komt een proef waarbij een groep minima wordt geholpen bij de papieren rompslomp. De proef moet ervoor zorgen dat een inwoner met een formulier alle financiële regelingen kan aanvragen waar hij recht op heeft.

reacties (3)

 • JenteRomy

   

  En toch, "beste" Remco, dat is helemaal niet aan jou om over te oordelen. Ik werk niet maar ontvang een PWUK, ik heb een mooie, grote fijne, zelfs ietwat luxe dan wel zeer comfortabele auto onder mijn kont en ik rijd mijn kind ook naar sporten. Die gratis zijn voor ieder kind in Almere en door het JSF. En daar heb jij in essentie nul komma niets over te zeggen. Om de doodsimpele reden dat jij noch mij, noch mijn situatie ook maar enigszins kent. Mensen die het hardst oordelen over een ander, trekken vaak de meeste vergelijkingen met hun zelf. En dat maakt ongelukkig. Zou je misschien wat minder moeten gaan doen. Daar bij kun je je echt wel afvragen welke vinger het is, welke misschiennaar jou wijst? En weet je? Dat oordelen over een ander zegt zo veel over jou maar heel weinig over een ander die het oordeel moet ontvangen ;-)

  reageer
 • Remco

   

  Er zijn teveel mensen die wel kunnen werken maar het niet doen. Ik ken ook zo iemand; werkt al jaren niet meer maar heeft de meeste uitjes door bijstand. Rijdt zelfs fijn een auto naar meer sporten voor de kinderen dan de werkenden zich kunnen veroorloven.

  reageer
 • Maaike

   

  Jij kent zo iemand en dus zijn ze allemaal zo? Bijzonder...

 • .\/\/.

   

  En is er dan ook betaald werk voor al die mensen, Remco?

 • Pimpernel

   

  De organisatie welk het een en ander in goede banen moet begeleiden zal de grootste afnemer zijn van de gelden, het zou beter zijn geweest dat de grondwet zuiver werd nageleefd, dan hadden wij deze strapatsen niet nodig van deze parasitaire constructies en de bijbehorende politieke partijen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert