CDA heeft twijfels over verwijderen bootjes

NOORDOOSTPOLDER
De CDA-fractie in Provinciale Staten wil opheldering over het verwijderen van bootjes uit de Urkervaart en de Zwolsevaart in Noordoostpolder.

De provincie staat niet meer toe dat daar bootjes liggen omdat het de doorvaart van de beroepsvaart zou belemmeren, het oneerlijke concurrentie zou zijn voor jachthavens en omdat de provincie de oevers moeilijk kan onderhouden. Het CDA denk dat het probleem groter wordt gemaakt dan het is. De partij wijst erop dat veel mensen die langs de vaarten wonen een bootje hebben dat ze bij hun huis willen afmeren.

Het CDA wil weten of er veel klachten vanuit de beroepsvaart komen en welke jachthavens last hebben van concurrentie. Verder zou de provincie met booteigenaren kunnen afspreken dat ze af en toe ruimte maken voor het onderhoud aan de oevers.

reacties (8)

 • anoniem

   

  Hoezo concurentie voor jachthavens? Alle omringende havens hebben een wachtrij van 2 jaar.

  reageer
 • Hendrik

   

  Misschien de fiets-weg-halende boa's uit Lelystad er op af sturen? Die hebben ervaring met het onrechtmatig weghalen van vervoersmiddelen.

  reageer
 • Maarten

   

  Het CDA stelt de juiste vragen. Ipv alle valse beschuldiging van de provincie richting de burgers maar voor zoete koek te slikken. Had alleen wel wat eerder gemogen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Handhaving is niet afhankelijk van klachten. Dat zou even lekker zijn. Typische CDA redenering, het is niet erg wanneer de achterban iets fout doet en zolang niemand er last van heeft.

  reageer
 • Inderdaad verwarring?

   

  Om de schijn op te werpen dat deze argumenten gebruikt zijn voor de verwijdering is echt van de gekke in de Urkervaart. Dat nu deze vrij late actie door het CDA is ingezet is wel verbazingwekkender het duidt op patronage.Er is sterk verwantschap te leggen met de kleur en geur van Dhr. Van de Werf eigenaar van een jachtje. Door deze vrij late onderhuidse actie van de CDA werp je de schijn op van vriendjespolitiek.Daardoor alleen al gaat dit onderwerp de mist in!! Dat het CDA in de Noordoostpolder verschillende gezichten toont is des te bedroevender het nepotisme druipt er af om elkaar te behagen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Er zit bij rijkswaterstaat een enorme fanatiekeling op het afmeren van bootjes. Overal moeten ze verdwijnen, ook op plaatsen waar echt niemand er last van heeft.

  reageer
 • Piet

   

  Zeg willem als jij eens een fout maakt op je werk word je dan ook direct ontslagen ? En wat die bootjes betreft . Laat toch lekker daar liggen.

  reageer
 • Willem

   

  In plaats dat het CDA de stuntelende burgemeester van de Werff wijst op bestaande regels wil het CDA deze man fêteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert