"Bedrijven traag met betalen rekening"

FLEVOLAND
Bedrijven in Flevoland doen landelijk gezien het langst over het betalen van hun rekeningen. Dat blijkt uit een studie van Graydon. In Zeeland worden facturen het snelst betaald. Gemiddeld is het geld daar binnen 39,6 dagen overgemaakt. In Flevoland moeten crediteuren 42,3 dagen wachten. In dezelfde periode vorig jaar waren bedrijven in deze provincie ook al zo traag.

Volgens Graydon, een bedrijf dat zich specialiseert in de analyse van geldstromen binnen bedrijven, gaat het wel beter met de betalingstermijn van bedrijven. De afgelopen jaren liep de gemiddelde tijd tussen het versturen van een factuur en het ontvangen van de betaling op. Maar in het tweede kwartaal van 2016 was er een verbetering zichtbaar en werden rekeningen sneller betaald.

In de vastgoedsector en de winning van delfstoffen wordt landelijk met 37 dagen het snelst betaald. Energiebedrijven laten met gemiddeld 45 dagen de rekening het langst liggen, zo blijkt uit onderzoek.

reacties (1)

  • Jan

     

    Ik geloof dat gemeentes /overheden landelijk deze wedstrijd winnen met trage betalingen (heel toevallig sloegen ze deze catogorie over in dit bericht)

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert