'Hoofdagent Said' aangehouden voor verboden wapenbezit

LELYSTAD
De 23-jarige Lelystedeling die zich uitgeeft als 'Hoofdagent Said' is aangehouden voor verboden wapenbezit. Volgens het Openbaar Ministerie was de Lelystedeling afgelopen zaterdagnacht betrokken bij een incident in Almere. Afgelopen zaterdagnacht werden vier Lelystedelingen aangehouden voor het lossen van schoten met een vuurwapen in Almere. De politie kan niet bevestigen dat 'Hoofdagent Said' ook een van de verdachten is. 

De zelfbenoemde hoofdagent stond vorige week nog voor de rechter voor bedreiging van een wijkagent en het beledigen van de politie. Van een aantal treiterijen maakte 'Hoofdagent Said' filmpjes die hij op internet plaatste. Verder hulde hij zich in T-shirts die sterk lijken op die van de politie, met de opdruk 'Hoofdagent Said. Het Openbaar Ministerie eiste toen twee maanden cel en opname in een inrichting voor veelplegers. De Lelystedeling mocht in vrijheid de uitspraak van de rechter afwachten.

"Verkoop shirts weer op volle toeren"
De uitspraak van de rechter is woensdag, in de tussentijd is de Lelystedeling weer begonnen met de verkoop van namaak T-shirts van de politie. Op Instagram verschenen vrijdag foto's van de kleding. Het Openbaar Ministerie eiste vorige week nog in een strafzaak dat hij politiekleding moest inleveren.

Hoofdagent Said schrijft bij zijn advertentie op Instagram dat er een probleempje was bij de verkoop van de 'hoofdagentsaidshirtjes'. Verder schrijft de Lelystedeling dat hij niet stuk te krijgen is en de verkoop weer op volle toeren laat draaien. 

Onderzoek naar betrokkenen T-shirts
De politie laat weten dat ze vanwege de namaakkleding naar de rechter stapt voor inbreuk op het auteursrecht. Daarnaast is een onderzoek gestart naar de kopers, verkopers, makers en distributeurs van de T-shirts. 

reacties (12)

 • Jan

   

  Lijkt mij als agent zeer frustrerend ,het liefst geef je zo,n zot een fikse draai om zijn oren. Maar uiteraard mag dat niet. Maar is er geen artikel hinderen in de werkzaamheden ?.

  reageer
 • Harrie

   

  Paar dagen nadat hij vrij komt weer aangehouden. Blijft de rechtbank naif? Ik voel een:"we zagen het aankomen" aankomen!!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dat ventje gewoon terug naar Noord-Afrika. Een kijken wat ze daar van hem vinden.

  reageer
 • Sn

   

  Het is gewoon een hollander al zal hij dat nooit zelf toegeven.

 • hoofd agent said

   

  kan zelf op internet geen enkel probleem dus ik ga gewoon door dus

  reageer
 • Loetje

   

  Als jij echt bent wie je zegt dat je bent, moet je maar heeeel lang opgesloten worden malloot! Je bent echt levens gevaarlijk voor de maatschappij en gevaarlijk en dom is een akelige combinatie

 • Mars

   

  Sja, je kunt ook iets met je leven doen natuurlijk. Als volwassene.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Onbekend

   

  Wel vreemd die man loopt niet eens buiten dus hoe kan hij op social media zijn leg mij uit

  reageer
 • Kitty

   

  Lijkt me ook simpel: een van z'n handlangers die zijn inloggegevens heeft...

 • Kaassie

   

  aanklagen wegens inbreuk op merkenrecht, da's commercieel en dus kost het de flapdrol een hoop geld , die niet met een werkstraf of dagje cel kan worden afgekocht, simpel toch?

  reageer
 • Hendriksen

   

  Waarom hier aandacht aan geven?dit brengt mensen alleen maar op ideeën

  reageer
 • Antje Ha

   

  Misschien wat minder aandacht aan geven? ALs hij dan een poosje vast zit gaat het vanzelf over.

  reageer
 • Drontenaar

   

  En omroep Flevoland geeft hem weer een podium. Zucht.

  reageer
 • Kitty

   

  Logisch toch: het is tegen de wet om namaakkleding (en helemaal als het tot doel is om mensen op een verkeerd been te zetten doordat men zich als politieagent profileert met alle gevolgen van dien) te verkopen en op deze manier zijn mensen toch alert dat je ook niet zomaar iemand in politiekleding moet vertrouwen. Dát er dus nepagenten rondwandelen agv dit soort idioten. En er zullen ongetwijfeld mensen zijn die geen idee hebben dat zoiets dus verboden is en het "wel lachen" vinden om een uniform te kopen om zich voor te doen als agent. Maar dat is dus gewoon strafbaar. Omroep Flevoland meldt dit dus ook om het publiek te informeren en te waarschuwen.

 • Knielus

   

  Dat ventje kost ons inmiddels al weer een vermogen aan een eindeloos kat em muis spel tussen politie en z'n adviseurs die hem uiteraard precies de grenzen van onze veel te tolerante wetten vertellen. Moet kunnen toch??

  reageer
 • Rob

   

  Sluit die vent op, die is gestoord zeker in tijden zoals waar we nu in leven kunnen we dit soort van grappenmakers missen als kiespijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert