Waar moeten de extra raadsleden in Almere zitten?

ALMERE • Vr 15 juli 2016 | 14:15 • Vrijdag 15 juli 2016 | 14:15
Waar moeten straks alle raadsleden komen te zitten? En is er nog wel genoeg vergaderruimte voor alle politieke partijen? Over deze vragen buigt de gemeente Almere zich de komende tijd.

Uitbreiding
Het ziet er namelijk naar uit dat Almere binnenkort de 200.000 inwoner van de stad mag verwelkomen. Dat betekent dat de gemeenteraad in de volgende periode vanaf 2018 uitbreidt van 39 naar 45 raadsleden.

Te weinig vergaderruimtes
Het gevolg is dat de huidige raadszaal onder handen genomen moet worden om alle raadsleden in kwijt te kunnen. Ook de druk op de vergaderruimtes van de fracties op de tweede verdieping neemt toe. De komende tijd wordt nagedacht over hoe dit probleem het best opgelost kan worden.

Voordelen
Op basis van de uitslag van de laatste verkiezingen, lijkt de kans groot dat vooral de grotere partijen van deze extra zetels gaan profiteren. Maar de kans is ook aanwezig dat er meer partijen in de gemeenteraad komen. Dat blijkt uit de memo van de griffie, die de raad ondersteunt in haar werkzaamheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel