Waar moeten de extra raadsleden in Almere zitten?

ALMERE
Waar moeten straks alle raadsleden komen te zitten? En is er nog wel genoeg vergaderruimte voor alle politieke partijen? Over deze vragen buigt de gemeente Almere zich de komende tijd.

Uitbreiding
Het ziet er namelijk naar uit dat Almere binnenkort de 200.000 inwoner van de stad mag verwelkomen. Dat betekent dat de gemeenteraad in de volgende periode vanaf 2018 uitbreidt van 39 naar 45 raadsleden.

Te weinig vergaderruimtes
Het gevolg is dat de huidige raadszaal onder handen genomen moet worden om alle raadsleden in kwijt te kunnen. Ook de druk op de vergaderruimtes van de fracties op de tweede verdieping neemt toe. De komende tijd wordt nagedacht over hoe dit probleem het best opgelost kan worden.

Voordelen
Op basis van de uitslag van de laatste verkiezingen, lijkt de kans groot dat vooral de grotere partijen van deze extra zetels gaan profiteren. Maar de kans is ook aanwezig dat er meer partijen in de gemeenteraad komen. Dat blijkt uit de memo van de griffie, die de raad ondersteunt in haar werkzaamheden.

reacties (8)

 • Rob

   

  Belachelijk dat er zoveel gemeenteraadsleden zijn, zo wordt een stad ook onbestuurbaar omdat iedereen wat te zeggen wil hebben net zoals in Den Haag met al die splinterpartijen waardoor een land feitelijk niet meer normaal bestuurbaar is. Daar moeten we vanaf.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Uit deze reacties blijkt dat de doorsnee burger de ballen verstand heeft van politiek, zelfs die in de eigen gemeente. Inderdaad wordt het aantal raadszetels - dus niet college en wethouders - bepaald door de wet. Op kamertjes zitten met fractievergaderingen geen probleem, maar ik denk dat dit gaat over het aantal plaatsen in de raadzaal bij raadsvergaderingen waar ze allemaal TEGELIJk moeten zijn. Ga er eens kijken voor je je grote mond open trekt met onzin. En de vergoeding voor het werk van raadsleden is peanuts voor het werk.

  reageer
 • peteratea

   

  Dit moet toch wel het kleinste probleem zijn dat Almere momenteel heeft. Bovendien, wie weet zeker dat we eind 2017 niet niet weer op 190.000 inwoners zitten? Amsterdammers willen graag terug naar Amsterdam, lees ik net, haha. Dus laat deze zoveelste miljoenen ingreep in dat gebouw maar even rusten. Schuif maar een stoeltje bij.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Uiteraard komt er gewoon een ruime verbouwing. Onder het mom van dat het gemeentehuis daarmee veel duurzamer wordt, wordt er extra ruimte gecreëerd. Uiteindelijk zal dit duurder uitvallen als begroot. Maar de dan zittende burgemeester zal het hernieuwde gemeentehuis een prachtig affiche noemen voor een bloeiende stad. Een gemeentehuis waar alle Almeerse burgers trots op mogen zijn. $$$$

  reageer
 • Boels

   

  Het gekke is dat van het begin af aan voor de gemeente gepland is om ruim boven de 200k inwoners te komen. Met een beetje verstand had men het stadhuis ruim moeten bemeten. Wie beweerde ooit dat besturen vooruitzien betekent?

 • whoknows

   

  wat mankeert er aan lekker samen op 1 kamer zitten, je kantoor delen of flexibele werkplekken.

  reageer
 • Frank

   

  Alle fractieleden zitten ook bij elkaar op 1 kamer. Alleen kan je moeilijk meerdere fracties in 1 kamer zetten.

 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Ze kunnen toch gewoon doorgaan met deze mensen, moeten er perse weer mensen bij krijgen ze dan meer geld of mogen ze dan meer geld over de balk gooien

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is wettelijk voorgeschreven om bij 200.000+ inwoners 45 raadsleden te hebben. Dat is heel normaal. Voorts is het voor iedereen parttime werk tegen een fooi.

 • michael

   

  Nog meer onkosten en salaris voor de nieuwe raadsleden ... joepie !!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Raadsladen doen dit allemaal parttime en tegen beperkte vergoeding. U weet het verschil niet tussen raadslid en een wethouder.

 • Job

   

  Er staat genoeg kantoorruimte leeg. Vergaderen kan wellicht ook wel in het theater of de nieuwe bibliotheek? Scheelt wellicht subsidie en verbouwkosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert