Politie bekeurt jongeren aan Educalaan

DRONTEN
De politie heeft zaterdagavond meerdere bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die na sluitingstijd rondhingen op de sportvelden aan de Educalaan in Dronten.

De jongeren zijn in de afgelopen maanden meerdere keren gewaarschuwd omdat zij afval achterlieten en vernielingen aanrichtten op de sportvelden. De politie is daarom nu overgegaan tot het uitdelen van bekeuringen.

Enkele van de aangetroffen jongeren zijn, gezien hun leeftijd, doorverwezen naar bureau Halt.


reacties (4)

 • Drontense tiener

   

  Spijtig dat jongeren zoals ik die rustig een balletje willen trappen op de sportvelden met wat vrienden op een zomerse avond de dupe moeten zijn van het wangedrag van een marginaal deel van de Drontense jeugd. De sportvelden worden betaald uit gemeenschapsgeld dus zouden in principe dus ook voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Dit is symptoombestrijding waar de Drontense politie mee bezig is.

  reageer
 • Sn

   

  Elke auto kan te hard rijden en sommige wegen lenen zich er ook voor. Ook die wegen betalen we met belastinggeld en zijn dus eigenlijk van ons. Toch handhaafd de politie de snelheid om de veiligheid (als het dam fout gaat) en milieunormen te bewaken. Dat is ook symptoombestrijding.

 • drontense jongere

   

  ja ik wil graag in de nacht zwemmen in het zwembad, moet ook kunnen als ik u redenatie volg, wordt betaald met gemeenschapsgeld dus moet kunnen. onzin natuurlijk regels zijn regels helaas heb je je daar aan te houden.

 • Rob

   

  Het is stoer voor sommige lieden om waar je staat, zit al staat er een meter van je af een afvalbak om de rotzooi uit de handen te laten vallen, net zoals te pas en te onpas lopen spuwen. Heeft niets met de pubertijd te maken gewoon een gebrek aan opvoeding. Over openbaar goed vernielen zullen we het maar helemaal niet hebben daar kan een boek over geschreven worden. Oplossing zware boetes uitdelen aan ouders en de gastjes die niet weten hoe het hoort.

  reageer
 • Koos Knak

   

  niet opjagen! zorg voor een leuke plek voor die gasten!!

  reageer
 • buitenwegbewoner

   

  Het gaat niet om het feit dat het hangjongeren zijn, maar omdat ze afval achterlaten en vernielingen achterlaten. Goed dat er eerst gewaarschuwd is (zelfs meerdere keren...). Kennelijk hardleers - dus nu aanpakken!

 • Rob

   

  Wat een onzinnige reactie alsof er geen leuke plekken zijn voor de jeugd en dat dan de reden zou zijn om er overal maar een bende van te maken. Je hebt nooit een vrijbrief om overal en nergens zomaar de rotzooi achter je neer te flikkeren.

 • Loetje

   

  Ook graag even naar het Beursplein bij de scholen veel glas papier wietzakjes en...condooms Kortom veel overlast

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert