GoedeStede bouwt 99 sociale huurappartementen in centrum Almere Buiten

ALMERE
Woningbouwcorporatie GoedeStede gaat 99 sociale huurappartementen bouwen aan de Rio de Janeirostraat in Almere Buiten. Het huurcomplex krijgt twee- en driekamerwoningen. Het gaat om woningen die worden toegewezen aan huurders met de laagste inkomens. Dat laat de corporatie desgevraagd weten.

De huurprijs is 586,68 euro. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, mag een eenpersoonshuishouden tot 22.1000 euro per jaar verdienen. Voor huishoudens die bestaan uit twee personen is de inkomensgrens 29.000 euro per jaar. 

Eerste paal
De afspraak tussen GoedeStede en gemeente Almere over de bouw van het complex in het centrum van Buiten is recent gemaakt. Daarom kan de corporatie nog niet zeggen wanneer de eerste paal wordt geslagen. De ontwerpen worden nu verder besproken.

Wachtlijsten
Volgens GoedeStede is de behoefte aan woningen waar mensen met huurtoeslag kunnen wonen enorm groot en lopen de wachttijden op. Daarom wil ze dat de voorraad van kleine, maar betaalbare huurhuizen snel groeit in Almere. De corporatie bouwt niet alleen nieuwe woningen, maar bouwt ook leegstaande bedrijfspandjes in wijken om tot woningen. 

reacties (5)

 • Hans

   

  De schier eeuwig durende schietschijf van Volkshuisvesting ( huursector) gevat in de laatste krampachtige schijnsocialitische opgave en verkapt rofsysteem mede gevoed door Blok en zijn ambtenaren apparaat en corporatie model of wat er nog van over is. Het is toch schandalig huurders als kunde dieren via het inkomen te rangschikken en daarbij bijna de helft van het jaarinkomen aan huur te laten betalen . Zonder huurtoeslag wordt dit in deze tijd een enkele reis naar de voedselbank. Het hele erge is dat dit nog wordt verkocht als sociale huurwoningen??Heeft men enig idee hoe dit soort mensen überhaupt moeten rond komen in deze tijd ?

  reageer
 • Redlady

   

  Gelukkig komen er dan eindelijk goedkopere woningen voor de minima. Ik hoop op een eerlijk verdeling voor zowel jong als ouderen. Op deze woningen is huurtoeslag mogelijk.

  reageer
 • Jessie

   

  Dus je moet 12k aan huur betalen maar mag niet meer dan 22k verdienen dus meer dan half het inkomen moet op gaan aan huur, mag toch hopen dat dit inclusief gas light water is, ik zie anders niet hoe dit geschikte woningen zijn voor mensen met uitkering of minimum loon.

  reageer
 • Franka

   

  Hoe kom jij aan 12k huur? volgens de methode 'rekenen op de basisschool' is 12x 586 euro 7032 euro. En ja, dan kun je ook nog huurtoeslag krijgen.

 • Deborah

   

  Met deze inkomensgrens en huurprijzen kom je in aanmerking voor huurtoeslag. Goedkoper kan bijna niet. Heel goed dat er meer betaalbare huizen bijkomen. Die zijn er nu niet genoeg.

  reageer
 • manman

   

  wat een prijzen :( wanneer komen ze 1x met betaalbare huizen voor mensen met een laag inkomen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert