VVD verbaasd over handhavingsbeleid bootjes

NOORDOOSTPOLDER
De VVD-fractie in de Noordoostpolder vindt dat de provincie met het handhavingsbeleid om bootjes aan de Urkervaart te verwijderen, volledig is doorgeslagen. Zo laat de fractie weten in een verklaring.

Inwoners met een woning aan het water, zo vindt de VVD-fractie, zouden aan de ligplaats voor hun huis gewoon hun plezierbootje moeten kunnen aanmeren. Zij zouden hiervoor een vergunning moeten krijgen. De partij heeft wel begrip voor het opruimen van zogenaamde 'verlaten weesbootjes'.

De provincie wil dat de bootjes weggehaald worden omdat ze de doorvaart van de beroepsvaart zouden belemmeren. Ook zou het oneerlijke concurrentie zijn voor de jachthavens en de provincie zou de oevers moeilijker kunnen onderhouden wanneer er bootjes liggen.

Een paar dagen geleden stelde ook de CDA-fractie in Provinciale Staten vragen over de opschoonactie in de Urkervaart.

reacties (6)

 • Chris

   

  De gemeente staat het toch ook alleen toe om in parkeervakken te staan? Zou leuk worden als iedereen in het plantsoen zou parkeren.

  reageer
 • willem

   

  Een totaal uitgerangeerde lokale VVD wil met een populistische opmerking een gebrek aan kennis en niveau goed maken. het wordt tijd dat er verkiezingen komen dan kunnen we afscheid nemen van de lokale VVD.

  reageer
 • Verwarring bij Keur en geur?(VVD Noordoostpolder)

   

  Merkwaardige move van Keur en gildeleden met deze zeer late voorkeursactie.Dat men nu in vakantietijd wakker wordt zegt genoeg. Keur de tsaar staat vaak als eerste op het vinketouw met een onbehouwen statement .Wat zielig waarom nu zo late actie?Spreekt de leeftijd nu? Ach ja,het zij zo............

  reageer
 • Pimpernel

   

  Eerst is de V(V)D voorstander en instemmende met verwijdering van deze bootjes en nu draait deze partij zijn eigen beleid weer de nek om. Waar gaat het over.

  reageer
 • Rikus

   

  Ik heb ook een paar bootjes liggen in de Urkervaart aan mijn kavel. De provincie doet alleen het onderhoud aan de beschoeiing eens in de 10 a 20 jaar, het maaien van de walkant doet iedereen hier zelf. De beroepsvaart kan geen hinder ondervinden aangezien het langs de kanten waar de plezierbootjes liggen veel te ondiep is voor de beroepsvaart! De kanten worden ook nooit uitgebaggerd omdat anders de grond onder de beschoeiing wegzakt. Kortom er is geen reden om onze bootjes te verwijderen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Max

   

  Klinkt inderdaad als doorgeslagen bureaucratie. Welke boten kunnen er niet door dan? Gebruik nou eens je verstand om een oplossing te bedenken in plaats van een regel er bij te verzinnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert