'Hoofdagent Saïd' half jaar de cel in

LELYSTAD
'Hoofdagent Said' moet een half jaar de cel in voor het bedreigen van een wijkagent en heling van politiekleding. Gaat hij nog een keer de fout in, dan komt daar nog een half jaar cel bij.Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag bepaald. 

Tegen de Lelystedeling werd twee weken geleden twee maanden cel geëist. De officier van justitie eiste toen dat de man twee jaar zou worden behandeld in een inrichting voor veelplegers. Omdat de man geen veelpleger is, kan hij niet in zo'n inrichting worden opgenomen. Wel moet hij zich voor zijn psychiatrische stoornissen en drugsgebruik maximaal een jaar laten behandelen in een kliniek.

Bedreiging
De 23-jarige man moet 500 euro boete betalen aan de bedreigde wijkagent. Ook heeft hij een wijkverbod gekregen voor de wijk waar de agent actief is. De agent werd de afgelopen maanden op Facebook en Instagram bedreigd. Dat deed de man onder meer door foto's te plaatsen van de naam van de agent, waarbij de letters werden uitgebeeld met kogels. Ook stalkte hij de agent. Die heeft zich hierdoor zo bedreigd gevoeld, dat hij zeven weken niet heeft gewerkt.

Alle filmpjes verwijderen
De man die zich 'hoofdagent Said' noemt, plaatste geregeld filmpjes op social media waarin hij politieagenten treitert en uitscheldt. Daarbij hulde hij zich in T-shirts die sterk lijken op die van de politie, met de opdruk 'Hoofdagent Said. De rechter gelast dat de Lelystedeling binnen twee dagen alle filmpjes en foto's van het internet verwijdert. Ook moet hij de politiekleding inleveren, waarin hij zelf rondloopt en die hij op internet nog steeds te koop aanbiedt.

reacties (25)

 • woopiedepoopie swab-d

   

  eis en uitspraak zit paar weken tussen en weer een paar weken als de officier of verdachte in hoger beroep gaat in de tussen tijd is het aan de rechter/officier als hij het buiten mag afwachten ivm vluchtgevaar recidive etc ok dan mazzltov

  reageer
 • Schouw

   

  Veel te laag natuurlijk

  reageer
 • Eric

   

  Pesten door de politie komt vaker voor lijkt mij. Laat ze bezig zijn met serieuze zaken dan wordt de politie ook een echt serieus genomen.

  reageer
 • MOÏSE

   

  Said tijdelijk afwezig andere gebruiker... Dusssss zijn sociale Media gaat gewoon door!!!!!!!

  reageer
 • David Almere

   

  Politieagenten in Nederland zijn volledig hulpeloos gemaakt door slap beleid. Een agent moet zich door een burger maar laten pesten tot het punt waarop hij van angst en schaamte niet meer durft en kan werken. Wat is dat voor waanzin?? En wanneer zo'n agent es een wapenstok ter hand neemt en de treiteraar zoals een ouderwetse veldwachter een stevig pak slaag verkoopt is het land te klein. Dan komen er onderzoeken, schorsingen, demonstraties tegen politiegeweld en mag de man heel blij zijn als ie daarna nog een baan heeft. Mooi dat het tuig in kwestie uiteindelijk in de nor is gegooid, maar het heeft natuurlijk veel te lang geduurd. En dit ging om een enkel individu. Wanneer het een groepje pestkoppen betreft staat de politie helemaal machteloos. Ze mogen niet slaan en niet schieten, dus hoe moeten één of twee agenten ooit in hun leven een groep van 5+ mensen arresteren? Gebeurt dus ook niet. 't Tuig loopt gewoon weg en de normale mensen hebben het nakijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Of ze iemand vasthouden hangt af van het risico. Een ordinaire dief is geen gevaar voor de slachtoffers, dus als ze niet denken dat er vluchtgevaar is (en dat is bijna altijd dat ze denken van niet) worden ze in principe vrijgelaten. Ook dingen of iemand een baan heeft of niet draagt daaraan bij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Omdat je niet diezelfde dag nog gestraft wordt. Je wordt alleen verhoord, je straf komt later, bij de terechtzitting. Alleen bij zeer ernstige misdrijven of als de politie nog onderzoek moet doen blijf je tussentijds vastzitten.

  reageer
 • Jond

   

  Kees D. zegt toch ook niet dat Saïd geen Nederlander is........?

  reageer
 • Simone

   

  Nou wees er maar trots op dat je die loser persoonlijk kent. Wat zal dat een aanvulling op je leven zijn

  reageer
 • Henk

   

  Jee dat u dit nou nog niet snapt. Dit is al jaren bekend hoe dat werkt. Inbreker sworden aangehouden gehoor den gaan in afwachting van hun rechtzaak weer de straat op en worden dan een aantal maanden later veroordeeld. Zo gaat dat in het Nederland waar u ook de regering voor heeft gekozen destijds.

  reageer
 • Hendrik-jan

   

  De persoon in kwestie is Nederlands, ken hem persoonlijk..

  reageer
 • Berrie

   

  Volledig mee eens

  reageer
 • Jaap

   

  De dorpsgek even achter slot en grendel! Zodra hij vrij komt gaat hij weer beginnen. Straks is de politie hem een keer zat en loopt het verkeert voor hem af. En loopt iedereen te wijzen naar de politie. Maar dan is het gewoon zijn eigen stomme probleem!

  reageer
 • Mars

   

  Nu is hij nog dichter bij ome agent.

  reageer
 • markpb89

   

  Ik vind de straf zeer gepast! maar begrijp niet meer wat de maatgevend is voor straffen, vind dit heel erg wat hij gedaan heeft maar andersom 2 inbrekers hier die op heterdaad betrapt zijn, waarvan bekend is dat zij meerdere inbraken hebben gedaan met veel schade worden op het bureau gehoord en lopen dezelfde dag al weer in de buurt rond. hoe kan dit.

  reageer
 • Simone

   

  Hoe kan hij nog vastzitten als ik hem vorige week heb zien lopen in de stad dan?

  reageer
 • Saidje

   

  En het mannetje zit nog vast en moet hierna dus nog een half jaar extra zitten en wie weet komt dat ene feit voor opname in de inrichting ineens wel veel sneller dichterbij dan dat deze loser gedacht had.

  reageer
 • kees d.

   

  En als hij zijn terechte straf nu eens in dat politie uniform in Marokko mag uitzitten dan zijn wij in één klap klaar met die meneer.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is boven verwachting zeg! Ben benieuwd of saïdje zichzelf nog steeds zo'n grote jongen vindt. Erg fijn dat we een tijdje van dit gespuis verlost zijn.

  reageer
 • Jaap

   

  Wat bedoel je? Te hoog of te laag?

  reageer
 • Erik

   

  Nou ik voel m al aankomen hoor. 1 maand voorwaardelijk en 20 uur taakstraf.

  reageer
 • Schouw

   

  Zou een rechter die dit vonnis uitspreekt dit doen met het schaamrood op de kaken? Want...dat zou hij of zij wel moeten doen bij zo een straf. Schandalig!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ongelooflijk dat hier maar 2 maanden cel zijn geëist. Dit soort schandvlekken voor de samenleving moeten vele malen harder gestraft worden.

  reageer
 • Frenky

   

  Lijkt mij meer een gevalletje tbs.

  reageer
 • Ih

   

  Ongelooflijk dat zo'n ettertje nog zo ongegeneerd door gaat. Oppakken en met oom agent kleding aan in gevangenis gooien. Eens kijken wat ze daar met wannabe agenten doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert