Witte matten moeten golven Vogelweg tegengaan

ZEEWOLDE
Speciale witte funderingsmatten van extreem sterk materiaal moeten het golvend verloop van de Vogelweg de komende 15 jaar tegengaan. De provincie is bezig met groot onderhoud van de weg tussen Lelystad en Almere, omdat er te veel golven en scheuren in het wegdek zitten.

De Vogelweg is gedeeltelijk op veengrond gebouwd. Omdat veen zacht is, verzakt de weg eerder dan andere wegen. Vanwege de oude geulen van rivier de Eem, die daaronder heeft gelopen, verlopen de verzakkingen onregelmatig. Daardoor ontstaan de golven.

Bij de wegwerkzaamheden wordt de Vogelweg helemaal opnieuw aangelegd. Halverwege augustus moet alles klaar zijn.

reacties (12)

 • Pzaal

   

  Weet zeker dat de klagers juist de hardrijders waren.

  reageer
 • ron

   

  ook ik denk dat het art van OFL een kwestie is teveel gehoord en zaken weggelaten en verkeerd met elkaar verbonden die niet of nauwelijks met elkaar te maken hebben. die horizontale laag gaat zeker geen verzakkingen tegen

  reageer
 • Jan

   

  En over twee jaar wordt deze weg heel veel gebruikt door verkeer wat vanaf de A27 naar het vliegveld wil. Maak hem dan gelijk 4 baans.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Jammergenoeg worden ook hier weer fouten in het bericht weer gegeven. Het doel van het doek om te voorkomen dat de verharding niet uit elkaar getrokken wordt. Dat is ook de hoofdreden waarom de Vogelweg volledig opnieuw aangelegd moet worden en zaten namelijk enorm veel langsscheuren in de weg. Dit gold met name bij de delen waar bomen langs de kant stonden. Een deel van deze bomen wordt om die reden ook gekapt. P.S. De verzakkingen zullen in mindere door blijven gaan, want inmiddels is het veen wel een stuk in elkaar gedrukt (verdicht).

  reageer
 • Antje Ha

   

  "Het doel van het doek om te voorkomen dat de verharding niet uit elkaar getrokken wordt Zonder 'niet' te voorkomen dat de verharding uit elkaar wordt getrokken Eigenlijk zou de kunststofmat als betonwapening moeten functioneren.

 • Esveen

   

  De tijd zal het leren maar zolang de ondergrond over het traject steeds verschillend blijft, blijven we golven. Hier is vanaf de eerste aanleg al rekening mee gehouden. En ook toen wist men al dat dit zou gaan voordoen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Ach, hadden ze hem maar gelijk met gescheiden rijbanen gemaakt. Ruimte zat want de grond is al gereserveerd sinds de droogmaking. Het is altijd de bedoeling geweest een 2x2 weg aan te leggen. Het is moeilijk in te zien hoe deze strook kunststof het verzakken zal kunnen tegengaan. De verzakking is verticaal en het doek ligt horizontaal. Hoe zou het ooit een haakse kracht kunnen weerstaan? Hoogstens zou je kleine geulen kunnen overspannen en verzakking aldus voorkomen.

  reageer
 • JanB

   

  Jammer dat je ze niet eerder zelf benaderd hebt met je alwetende kennis. Nu lezen ze dit misschien en weten ze pas dat ze het fout hebben gedaan.

 • Rich

   

  Ach ja. Is net zo iets als de a27 die moest na aanpassingen ook glad zijn nou zitten nog steeds onevenheden in. De vogelen is op veengrond gebouwd zal niet door een stukje plastic recht worden hoor. Ik zou er meteen een paar hoge drempels in leggen is dat race ook meteen afgelopen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik begrijp nooit waarom er zo veel mensen overheen moeten. Vanaf dronten langs Zeewolde de n305 afrijden en je bent in almere. Vanaf lelystad de A6. En die paar bewoners van het buitengebied van Zeewolde kunnen ook de paralelwegen nemen welke veel minder "golven" bevatten.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Mooi werk maar ik ben bang dat het een racebaan wordt als je er straks soepeltjes overheen kunt.

  reageer
 • Dick

   

  Je kon er nu al gerus met 160km/u overheen. Gewoon goed kijken waar je heen wilt en zorgen dat je verdacht bent op voorgooiers uit de zijwegen.

 • Hans49

   

  Dan kan er nog harder worden gereden. Wat mij betreft mogen er drempels gemaakt worden en een snelheidslimiet gaan gelden van 60 km/u.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  En waar moet ik mijn Donkervoort dan gaan uittesten? Jij wilt weer terug naar de tijd van de trekschuit: dat waren pas veilige snelheden!

 • Dick

   

  En dan gebeuren er geen ongelukken meer? Nee, dan gaan jullie nog meer met je neus in die smartphone zitten. Dan wordt er helemaal niet meer opgelet. Deze weg is vanwege zijn rechtheid uitermate geschikt als 100km weg. Maar omdat er een of andere schlemiel niet op zit te letten bij het oprijden van de weg, gebeurt er een ongeval en heeft diegene die GEEN voorrang hoefde te verlenen het gedaan. Denk na voor je zulke stomme uitspraken doet.

 • KC

   

  Ritske jij bent goed bezig.

  reageer
 • Erik

   

  Jammer dat de 'golven' er niet meer zijn. Was fijn om over te rijden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert