Tennisclubs doorbreken terugloop leden

LELYSTAD
Tennisverenigingen in Lelystad hebben succesvol het tij weten te keren. De tennissport kampt al jaren met een forse terugloop van het aantal leden. De clubs hebben daarom gezocht naar manieren om deze tendens te doorbreken.

Padelbanen
De tennisvereniging LTVL zag het ledenbestand de afgelopen tien jaar halveren naar zo'n 650 leden. De club legde daarom vorig jaar twee padelbanen aan. Padel is een racketsport dat elementen heeft van tennis en squash. Dit zorgde voor een nieuwe aanwas van leden.
Volgens Dirk Jan Jannink van de club is het padel een mooie aanvulling op het tennis. Hij verwacht dat er in de toekomst een aantal padelbanen bijkomt

Het hele jaar tennissen
Vereniging Poseidon heeft geïnvesteerd in vier allweather banen waardoor leden het hele jaar door op de banen kunnen tennissen. Hierdoor is het aantal leden de afgelopen vijf jaar gegroeid van 300 naar 450 leden. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd.
Volgens Yvonne de Boer van Poseidon is het doel om te groeien naar 500 leden. Momenteel wordt bekeken of er ook gravelbanen aangelegd kunnen worden die het hele jaar door bespeelbaar zijn.

reacties (1)

  • Dennis

     

    Poseidon heeft goed aangepakt met het aanleggen van de allweather banen. Zoals het word al zegt allweather was er wel eens na een stortbui niet meer te tennissen met gravel maar nu na 10 minuten zijn de banen droog. En je kan weer spelen. Positieve werking heeft gehad ook bij de bestaande leden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert