Dronten heeft meeste huizen met zonnepanelen

FLEVOLAND
In Dronten staan naar verhouding de meeste zonnepanelen op woningen van Flevoland. Bijna 10 op de 100 woningen hebben een zonne-installatie. Dat blijkt uit de jaarlijkse Klimaatmonitor van Rijkswaterstaat. 

Zeewolde volgt met 8 op de 100 woningen. Met 4 op de 100 woningen staat Urk onder aan de lijst. 

in alle Flevolandse gemeenten is de hoeveelheid zonnepanelen op daken de afgelopen jaren fors toegenomen. Zonnepanelen zijn veel goedkoper geworden en inwoners kunnen er subsidie voor krijgen. 

[https://localfocus2.appspot.com/578e275458f8e]

reacties (6)

 • Uhm...

   

  Toen mijn huis in wijk De Munten gebouwd werd, moesten er verplicht zonnepanelen op. De vraag is dan nog wel in hoeverre mensen met panelen op het dak deze ook nog in gebruik hebben. De zonneboiler was in ieder geval dusdanig storingsgevoelig dat die bij ons en bij diverse buren binnen vijf jaar al afgekoppeld was. En de platen liggen er nog steeds.

  reageer
 • KarelK

   

  10 op de 100, 30 op de 300? Wat vinden we van 1 op de 10?

  reageer
 • Ted

   

  Dan heeft Almere nog een leuke uitdaging te gaan.

  reageer
 • jp

   

  @ikke het klopt dat je de btw van de aanschaf voor zonnepanelen terug mag vragen. Maar subsidie is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Sommige gemeenten hebben een subsidiepot voor zonnepanelen. Ik heb vorig jaar panelen aangeschaft. De gemeente (Urk) gaf een subsidie van 50 euro per paneel met een max van (meen ik) 1000 euro. Door deze subsidie wordt de terugverdientermijn aanmerkelijk verkort. Dit is een belangrijk gegeven omdat over een paar jaar (2020) de salderingsregels worden versobert. Deze regels bepalen dat je een vergoeding ontvangt voor de stroom die je terug levert aan het net. Hoe het er in de toekomst uit gaat zien is nog onduidelijk.

  reageer
 • ikke

   

  De subsidie op Urk is op. Almere had een klein potje, maar ook die is op. Er is nog wel een landelijke subsidie (ISDE) op zonneboilers en warmtepompen. Maar op dit moment zijn er geen subsidies op zonnepanelen in Flevoland.

 • Dirk2

   

  En wat doen we er over 30 jaar mee? Nieuw probleem voor dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  "Zonnepanelen zijn veel goedkoper geworden en inwoners kunnen er subsidie voor krijgen." Dat klopt niet: er is geen subsidie op zonnepanelen. Wel mag je de btw terugvragen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert