Landschapsbeheer Flevoland sluit financieel moeilijk jaar af

FLEVOLAND
Landschapsbeheer Flevoland heeft een slecht financieel jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Landschapsbeheer kreeg vorig jaar ongeveer 70.000 euro minder binnen aan subsidie dan begroot. De organisatie kon de tegenvaller opvangen met de eigen reserves. 

Stichting Landschapsbeheer Flevoland maakt zich sterk voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap buiten de natuurgebieden. De organisatie werkt op projectbasis voor bijvoorbeeld de provincie Flevoland en het waterschap. Zij wordt betaald uit subsidies. 

Een van de grote Europese subsidieregelingen, Leader 2015-2022, voor de ontwikkeling van landelijk gebied in de provincie kwam later tot stand. Daardoor kreeg Landschapsbeheer Flevoland minder opdrachten. De organisatie moest daarop bezuinigen op projecten voor cultuurhistorie en in de eigen organisatie. 

reacties (6)

 • Piet

   

  Ken daar mensen die echt aardslui zijn en het liefst de hele dag met hun dikke kont in de pick_up truck blijven zitten. Echt, ze gaan daar kapot aan arrogantie en werkoverleg wat niet omgezet wordt in daden. Schande en nog eens schande!, Het mes erin.

  reageer
 • Jos

   

  Omdat Flevoland zo graag provincie wil zijn hebben ze ook dit soort clubjes ingericht. Milieufederatie, Landschapsbeheer, Flevo-landschap etc. Het stelt allemaal niks voor, ze trekken een grote broek aan, hebben allemaal een eigen directeur en samenwerken ho maar! Wat mij betreft gaat de bezem er door heen.

  reageer
 • Frits

   

  Overigens: dat de EU subsidies verstrekt aan dit soort onzinnige clubs, is precies wat er mis is met de EU. De EU moet zich niet bemoeien met taken die bij de Nederlandse lagere overheid thuis horen. Wat heeft dit nog te maken met vrijhandel en veiligheid in Europa? De enige connectie tussen Landschapsbeheer en Brussel is dat het allebei subsidieverslinders zijn die taken uitvoeren waar niemand behoefte aan heeft, en die per saldo alleen maar averechts uitwerken.

  reageer
 • Frits

   

  Dat is die club met maar liefst 12 betaalde medewerkers die - zonder kennis van ecologie - roepen dat het aantal bevers verminderd moet worden. Een club die vooral draait op overheidssubsidie en een bijdrage van de Postcodeloterij. Weg ermee. Deze taak kan veel beter, efficiënter en rechtmatiger uitgevoerd worden door de gemeenten. Als de Postcodeloterij deze onzinclub blijft financieren, denk ik er hard over om mijn deelname stop te zetten. Sterker nog, ik zeg de meeste loten direct op.

  reageer
 • Dnz

   

  Beste Frits, wat je beweert geeft echt aan dat je geen enkele kennis hebt van dit gebeuren, de stichting en de medewerkers. Op z'n minst had je even kunnen kijken op de website... Daar was je tegen gekomen dat er een ecoloog, biologen, bosbouwers en aanverwante specialisten werken. Weg ermee? Omdat jij geen verstand van zaken hebt? En omdat het leuk roepen datviets weg moet omdat jij het even niet meer snapt? Gemakkelijk Frits, zet telegraaf.nl uit en surf even gericht, wordt je echt niet minder van hoor.

 • Boels

   

  Die handel is een zaak van de overheid, niet van een particuliere gesubsidieerde ongrijpbare stichting. Op de overheid heeft een burger nog enige invloed door stemrecht, een stichting mag het doen zonder inspraak van de burger.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Deze club bakt er net zo min iets van af als die van Staatsbosbeheer. Natuurbeheer is een vak apart. En dat beheerst deze club ook niet. Kijk maar op de plekken waar zij projectmatig iets hebben aangepakt. Waar voorheen mooie natuur haar gang kon gaan, heeft de menselijke hand (grote aannemers die heel veel schade aanrichten) de natuurlijke ontwikkeling teniet gedaan. Vaartsluisbos is zo'n voorbeeld. Net als de Oostvaardersplassen die sinds Staatsbosbeheer het voor het zeggen heeft, een ongekende verandering doorgemaakt die de plassen niet ten goede zijn gekomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert