Landschapsbeheer Flevoland sluit financieel moeilijk jaar af

FLEVOLAND • Di 19 juli 2016 | 16:29 • Dinsdag 19 juli 2016 | 16:29
Landschapsbeheer Flevoland heeft een slecht financieel jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Landschapsbeheer kreeg vorig jaar ongeveer 70.000 euro minder binnen aan subsidie dan begroot. De organisatie kon de tegenvaller opvangen met de eigen reserves. 

Stichting Landschapsbeheer Flevoland maakt zich sterk voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap buiten de natuurgebieden. De organisatie werkt op projectbasis voor bijvoorbeeld de provincie Flevoland en het waterschap. Zij wordt betaald uit subsidies. 

Een van de grote Europese subsidieregelingen, Leader 2015-2022, voor de ontwikkeling van landelijk gebied in de provincie kwam later tot stand. Daardoor kreeg Landschapsbeheer Flevoland minder opdrachten. De organisatie moest daarop bezuinigen op projecten voor cultuurhistorie en in de eigen organisatie. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel