Onderzoek naar nieuwe weg vliegveld moet beter

LELYSTAD
De provincie moet beter onderzoek doen naar de gevolgen van een nieuwe weg naar Lelystad Airport. De Commissie voor de Milieueffectrapportage vindt dat met cijfers beter moet worden onderbouwd hoe druk het verkeer nu is en hoe dat in de toekomst zal zijn.

Daarnaast zou niet helder zijn aangegeven wat de provincie doet om de kiekendieven, bevers en otters in het gebied te beschermen. In december oordeelde de commissie ook al dat er informatie ontbrak.

De nieuwe weg is gepland vanaf de A6 naar het vliegveld. Een extra afslag moet de bestaande afslag bij Lelystad ontlasten.

Milieudefensie maakte vorige week bekend naar de Raad van State te stappen om de aanleg van de weg tegen te houden. Volgens de organisatie kan het verkeer via de bestaande wegen worden afgewikkeld.

reacties (6)

 • Rob

   

  Hoezo, is de huidige weg niet goed genoeg of komt er soms een nieuw vliegveld. Nou mensen neem van mij aan dat de ellende nu gaat beginnen doordat een stel amateurs heeft besloten dat er een burgerluchtvaart luchthaven moet komen notabene 50km van Schiphol af. Zet maar vast ergens over 10 jaar dat het een fiasco gaat worden. Reden er is maar 1 tweede luchthaven in Nederland Eindhoven te weten die rendabel is en de rest is allemaal op sterven na dood. Weet wat het is het is weer zo'n prestige opject van een stel onbekwamen zoals de Noord Zuidlijn, de Betuwelijn, de HSL en de Fyra. Allemaal verspild geld betaald door de Nederlandse belasting betaler. Schiphol zou doorgroeien vergeet het maar het gaat krimpen de komende 25 jaar doordat andere luchthavens in omliggende landen veel gunstigere hups kunnen bieden. Ook gaan we straks erg veel last krijgen van Turkeije die het hards groeit qua luchthavens. En niet te vergeten de rol van de toekomstige KLM die niet rooskleurig is.

  reageer
 • Maartje

   

  Jeetje zo een lap tekst aan flauwekul. Werkelijk alles is onzin...

 • Jan

   

  Als je niet investeert gaat het zeker krimpen.

 • Hendrik

   

  Beter naar de burgers luisteren is kennelijk heel moeilijk voor een overheidsinstantie. Ze laten liever een bevriend aannemersbedrijf een splinternieuwe weg aanleggen die geen enkel nut dient, dan alleen werkgelegenheid. Maak gebruik van je stemrecht de eerstvolgende keer!!!

  reageer
 • Frits

   

  Commissie voor de MER is ook een overheidsinstantie, namelijk een die voor bestemmingsplannen voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen verplicht moet adviseren. En vervolgens mag de provincie of gemeente dat advies gemotiveerd naast zich neerleggen. Bureaucratische nonsens met geen ander doel dan ambtenaren aan het werk houden. Ik hoop dat die flauwekul met de nieuwe Omgevingswet afgeschaft wordt.

 • KC

   

  De weg vanaf het vliegveld naar de A6 meteen doortrekken naar Lelystad. Dat geeft ontlasting van de Larserdreef en de Larserweg en zeker in de spits.

  reageer
 • Frits

   

  Dan moet de gemeente eerst op andere dingen gaan bezuinigen en druk gaan sparen, want dat kost tientallen miljoenen, inclusief een dure brug over de Lage Vaart. Op- en afritten van de A6 bij de Runderweg is dan toch een stuk goedkoper. Verkeer kan dan via de Oostranddreef, Houtribdreef en Kustendreef verder de stad in. Deze wegen hebben allemaal capaciteit zat. En als de afslag Lelystad rustiger wordt, is die nieuwe weg naar het vliegveld ook niet nodig. De nieuwe weg aan de zuidkant van Lelystad was ooit bedacht met een groot Warande in gedachten, helemaal tot aan de Lage Dwarsvaart, maar die omvang zal Warande nooit krijgen. Tijd dus om alle infraplannen eens tegen het licht te houden.

 • kees d.

   

  Ik ben voor het vliegveld maar tegen extra onnodig asfalt. Zolang er niet kan worden bewezen dat de huidige afrit en Larserweg niet voldoende verkeer kunnen verwerken moet je ook geen nieuw asfalt neerleggen. Net als bij Almere omdat de gemiddelde automobilist zich niet aan de regels wilt houden komen er steeds meer rijbanen bij. Het is goedkoper om meer en beter te handhaven.

  reageer
 • Frits

   

  Ik neem aan dat het ministerie van infrastructuur, provincie en gemeente met elkaar niet zo maar een contract getekend hebben voor de aanleg van dure infrastructuur, maar dat ze met verkeersmodellen berekend hebben hoe druk het in de toekomst wordt. Maar met boerenlogica denk ik ook dat de eerste jaren met een paar duizend luchtreizigers per dag de Larserweg het wel moet redden zonder allerlei dure nieuwe wegen. Zo druk is de Larserweg niet.

 • lelystedeling

   

  Stop die milieu-maffia in Flevoland ( Marker Wadden-Vliegveld-Haven)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Het zijn toch wel gestoorde praktijken, de milieubescherming in Nederland. Men geeft miljoenen uit aan de overlast door het overschot aan bevers. Maar iemand die extra banen wil scheppen moet geld uitgeven om de bever te beschermen. De milieuwetgeving moet op de helling. Die hele Flora en Faunawet moet grondig herzien worden.

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens,die kiekendief heeft de provincie en dus ons al meer geld gekost dan de spoorwegverbinding naar zwolle. Te gek voor woorden dit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert