Asbest in puincontainer naast speeltuin

ALMERE • Wo 20 juli 2016 | 18:24 • Woensdag 20 juli 2016 | 18:24
Er is asbest gevonden tussen het afval in een puincontainer pal naast een speeltuin aan de Touwslagerhof. Dat bevestigt de Omgevingsdienst op basis van onderzochte monsters. Het puin was afkomstig van de verbouwing van een winkelpand aan de Almeerse Zadelmakerstraat. 

De werkzaamheden in het pand, waar eerder de Sport 2000 gevestigd was, zijn direct stilgelegd en de omgeving was tot 17.00 uur afgezet. Nu staan er hekken om de puincontainer.

De gemeente kan nog niets zeggen over gezondheidsrisico's. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de hoeveelheid vrijgekomen asbest. In afwachting van de resultaten doen omwonenden er goed aan om ramen en deuren dicht te houden. De gemeente verspreidt woensdagmiddag een brief met die boodschap in de omgeving. 

UPDATE 18:30 - De gemeente laat weten dat het asbest zich niet buiten de container heeft verspreid. Dit blijkt na metingen. Ramen en deuren mogen weer open.

De Omgevingsdienst treedt op tegen de aannemer vanwege het onzorgvuldig verwijderen van asbest en onderzoekt de rechtmatigheid van de sloop nog. De aannemer blijft zelf verantwoordelijk voor het opruimen van het asbest, maar er wordt ingegrepen als de gemeente Almere en de Omgevingsdienst vinden dat het niet snel genoeg of niet goed gebeurt. 

Deel artikel

reacties (7)

 • De ingenieur

    Za 30 juli 2016 Zaterdag 30 juli 2016

  De sloopaannemer dacht het lekker goedkoop zo te klaren.

  reageer
 • richard

    Do 21 juli 2016 Donderdag 21 juli 2016

  ik zou toch zweren dat asbestafval altijd in een afgesloten container moest. Daarnaast is toch niet bepalend of er op dat moment asbest uitgewaaid is ... dat kan morgen ook gebeuren .. het gaat er om dat er waarborgen worden getroffen dat het überhaupt niet kan gebeuren. Is het bedrijf wel gecertificeerd ? bekend is dat een aantal jaar geleden er nogal eens werd gesjoemeld met certificaten in de asbest branche

  reageer
 • Kees

    Do 21 juli 2016 Donderdag 21 juli 2016

  Storm in glas water. Puur en alleen om de aannemer weer geld uit de zakken te kloppen. Leer mij de overheid kennen, ze creëren gewoon eigen bewijs voor asbest.

  reageer
 • Pieter

    Do 21 juli 2016 Donderdag 21 juli 2016

  Nu zag ik het weer! Terwijl mensen in maanpakken en met zuurstofmaskers op bezig zijn de boel te ruimen, loopt evenzo vrolijk het publiek over/langs de "plaats des onheils" Wat is het nou? Is het gevaarlijk of niet? Of je zet de boel af voor iedereen want gevaarlijk, of je laat de boel de boel want niet gevaarlijk. Nu is het meer een indekking van risico's door overheidsinstanties.De grote asbestvoorstelling.

  reageer
 • Vissekla

    Do 21 juli 2016 Donderdag 21 juli 2016

  Gelet op het aantal reacties interesseert het kennelijk niemand iets. Wat een gedoe om een beetje asbest, iedereen weet dat alleen blauwe asbest schadelijk kan zijn. Roken is slechter.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • X

    Wo 20 juli 2016 Woensdag 20 juli 2016

  Voor sommigen is dat meer dan genoeg, maar tja.... Sommigen zijn verwend

  reageer
 • Omwonende

    Wo 20 juli 2016 Woensdag 20 juli 2016

  Speeltuin is een groot woord voor een glijbaan en een schommel. Niet zo overdrijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert