Sluizen bij Ketelhaven krijgen opknapbeurt

DRONTEN • Wo 20 juli 2016 | 13:39 • Woensdag 20 juli 2016 | 13:39
Na de Urkersluis bij Urk, krijgen ook twee sluizen bij Ketelhaven in Dronten in het najaar een opknapbeurt. De deuren van de Ketelsluis worden vervangen, die van de Kampersluis worden gerepareerd.

In verband met de werkzaamheden en het takelen van de deuren, krijgt verkeer op de Vossemeerdijk en Colijnweg bij Ketelhaven in september een aantal dagen te maken met afsluitingen en omleidingen.

Verder kunnen schepen tijdens de werkzaamheden zo'n drie weken lang niet via de Ketelsluis de polder binnenvaren. Volgens de provincie is bij de planning rekening gehouden met de wensen van achterliggende jachthavens.

Booteigenaren wilden het liefst dat het werk in de winter werd uitgevoerd, maar volgens de provincie zou dat vanwege de kans op storm te gevaarlijk zijn. Daarom is besloten om de opknapbeurt na de zomervakantie en voor het eind van het vaarseizoen uit te voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel