MC Groep houdt 84 mille over

FLEVOLAND
De ziekenhuizen van de MC Groep in Lelystad, Emmeloord en Dronten hebben vorig jaar minder verdiend. Het resultaat kwam uit op 84.000 euro tegen 1,6 miljoen euro een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarrekening.

De directie schrijft het lagere resultaat toe aan gestegen loonkosten en hogere kosten van operaties. De omzet van de ziekenhuizen bleef ongeveer gelijk, al neemt de vraag naar zorg sinds 2013 af.

De financiële positie van de MC-ziekenhuizen is vorig jaar verder verbeterd. Zo was het eigen vermogen voor het tweede achtereenvolgende jaar positief en groeide tot 107.000 euro. De afgelopen jaren zat het eigen vermogen steeds vele miljoenen in de min. Op langlopende schulden is afgelost. Volgens de directie duurt het nog een aantal jaren voordat sprake is van een gezonde situatie.

reacties (4)

 • Dennis

   

  Super Loeki goed gedaan en ga zo door!

  reageer
 • Pzaal

   

  Dat de vraag naar zorg afneemt komt door de eigen risico, Zodra men zijn of haar portemonnee moet trekken deinzen ze ervoor terug om met elke splinter in hun vinger naar de dokter te rennen. Maar ook mensen met echte klachten blijven het uitstellen omdat ze denken dat het eigenlijk wel meevalt. Ach over 10 jaar hebben we een nieuw zorg probleem. Omdat men juist niet naar de dokter gaat.

  reageer
 • .W.

   

  Lees ik nou echt dat de vraag naar zorg afneemt? De landelijke media doet ons dagelijks weer geloven dat de vraag naar zorg juist explosief stijgt en dat daarom de premies steeds hoger moeten worden..... Welke media zuigt nu wat uit haar duim?

  reageer
 • redactie

   

  De bewering dat de zorg sinds 2013 afneemt staat in het jaardocument van de MC Groep.

 • Parels

   

  Groot compliment aan alle betrokkenen die het MCZ een warm hart toedragen en zich dagelijks het vuur uit de sloffen rent om de patiënt die kwaliteit te bieden waar het MCZ voor staat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert