Straatpraat: Heeft u ook last van aangiftemoeheid?

ALMERE
Misdrijven worden steeds vaker niet gemeld bij de politie. Het lijkt daardoor dat Nederland steeds veiliger wordt maar in werkelijkheid worden jaarlijks 100.000 aangiftes niet gedaan.

Mensen doen geen aangiften omdat ze denken dat er toch niets mee gebeurt. Wij vroegen mensen in Almere hoe zij erover denken.

 

reacties (14)

 • Dominee Gremdaat

   

  "Mensen doen geen aangiften omdat ze denken dat er toch niets mee gebeurd." - spellingsmoeheid, kent u dat woord?

  reageer
 • zeewolder

   

  aangifte doen had vroeger wel zin, tegenwoordig (lijktmij) heeft t alleen nog zin voor de statistieken want verder dan een burolade komt een aangifte vaak niet meer. mijn aangifte van huisvredebreuk, vernieling en dronkenschap ligt al sedert eind maart in een stoffige lade, terwijl gerecht utrecht wacht op de aangiften deze te kunnen behandelen. Ook herhaaldelijk bellen ofde verantwoorde persoon contact opneemd schijnt niet te helpen dan een aanhoren bij de receptie en een vriendelijk ik zal nog maals een notitie maken. en onder tussen word de schade niet vergoed, en gaat de verdachte rustig verder. dan kan ik me wel es indenken dat mensen denken - stik ,ik los het zelf wel even op.

  reageer
 • Henk

   

  Aangifte doen heeft zeker wel zin. je krijgt direct het gevoel dat ze er niets mee doen... en dat klopt. totdat er iemand tegen de lamp loopt en dan komen oude aangiften boven tafel, zonder deze aangiften kan deze persoon nooit veroordeeld worden. op de korte termijn nee heeft geen zin. op de lange termijn ja heeft zin.

  reageer
 • lep

   

  recherche wil wel alleen loopt tegen protocollen aan. schuld van die snelle advocaten. slappe hap beleid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, rechtsstaat.....altijd lastig hè.

 • Jan R. Bakker

   

  Aangiftemoeheid slaat bij mij vooral toe in het vroege voorjaar, voor een groot deel veroorzaakt door de hier bedoelde aangiftemoeheid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Al lang opgegeven, ook meldingen van verdachte personen om en rond woningen. Ze komen niet als je niemand naar binnen hebt zien gaan. De slogan bij verdachte situaties 112 bellen slaat dan ook nergens op.

  reageer
 • Daniel

   

  Als iedereen nou eens 100x meer belasting ging betalen ben ik overtuigd dat de politie meer mankracht krijgt en meer zaken oplost.

  reageer
 • Frits

   

  Welnee, de oorzaak is niet een gebrek aan mankracht, maar een gebrek aan inzet. Allerlei uitbreidingen van formatie hebben tot niets geleid. Grootste probleem zijn de reorganisaties, eerst tot regiokorpsen, en toen tot nationale politie. Die reorganisaties moeten zogenaamd alles efficiënter maken, maar de werkelijkheid is meer Haagse sturing en bureaucratie. Steeds meer politiekantoorbanen, en minder blauw op straat. De oude gemeentepolitie bereikte veel meer met minder mensen. Die gemeentepolitie moet gewoon terug komen in de strijd tegen de kleine criminaliteit en lokale overlast. Gewoon onder leiding van de burgemeester, en niet van het ministerie.

 • Danny

   

  Ooit geprobeerd aangifte te doen. Kon 3 dagen later een afspraak maken. Waar op ik zei: dit is toch geen tandartspraktijk. Daarna begon de agent gelijk over ze kleur. Ik bgreep het ff niet. Keek een vriend van mij aan omdat ik dacht dat ik iets verkeerd had gezegd, maar lag niet aan mij.?Was dus ook de laatse keer.

  reageer
 • jo jo

   

  Klopt, er is onvoldoende mankracht om alles op te lossen. Neem als punt internetfraude. Mensen kunnen kinderlijk eenvoudig anderen oplichten omdat er, als er maar één aangifte binnenkomt, er toch niets mee wordt gedaan. Hetzelfde geldt voor alle andere zaken.

  reageer
 • Inwoner

   

  'sNachts gebeld voor een melding. Reactie vanuit de centrale meldkamer was meer dan teleurstellend. Aangegeven dat dit dan ook mijn laatste melding was.

  reageer
 • Idd

   

  Mijn scooter werd gestolen dus aangifte gedaan. 3 dagen erna zie ik mijn scooter bij station almere cs staan dus politie gebeld of ze even konden komen(is 1minuut met de benenwagen). Antwoord van politie was sorry heen tijd voor dus ik mijn vader gebeld die daar om de hoek werkt en die was er binnen 2 minuten. Gewacht tot er iemand op mn scooter afging en boem daar lag die met n bloedneus. Binnen 30 seconden politie en mn pa 2 dagen op bureau gezeten en nog 3 maanden moeten wachten tot ik mn scooter terugkreeg. Wat was t ook alweer waakzaam en dienstbaar ha laat me niet lachen

  reageer
 • Den

   

  Ik geloof er geen zak van, = populair verjaardagspraat.

 • Jan

   

  Klopt, ik heb het twee keer geprobeerd. Maar beide keren niet gelukt of ontmoedigd. Laat dus maar zitten, pure tijdsverspilling.

  reageer
 • RoelP

   

  Laten we het eens omdraaien. Indien je aangifte wil doen, dan wordt je door politie ontmoedigd om aangifte te doen, maar zelfs ALS je het hebt kunnen doen , op het bureau of internet, wordt er verder niets mee gedaan, want het is te licht bevonden. Het is gewoon een: "Don't call us, we call you", mentaliteit

  reageer
 • Trudie

   

  Veilig schuilen achter een onvolledige website waar slechts een bepaald soort aangiftes gemeld kunnen worden. Ga maar eens kijken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert