Alle bed-bad-broodplekken zijn bezet

FLEVOLAND
Alle plekken voor de bed-bad-broodregeling in Flevoland zijn op dit moment bezet. Dat laat Christiaan Sleurink, de algemeen directeur van  Leger des Heils Flevoland weten. Het gaat om in totaal twaalf bedden in Almere en Lelystad.

De bed-bad-broodregeling is bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers die in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter. Tijdens deze procedure hebben zij geen recht op een plek in een asielzoekerscentrum.

Sober
Het Leger des Heils biedt op verzoek van de gemeente Almere sobere opvang. Wanneer een uitgeprocedeerde asielzoeker aanklopt bij de gemeente dan bekijkt die of deze persoon in aanmerking komt voor de opvang.

Meerderjarig
Dit jaar hebben al 21 uitgeprocedeerde asielzoekers gebruik gemaakt van de regeling. Sommigen blijven slechts enkele nachten, anderen blijven meerdere weken. Het gaat om meerderjarige mannen en vrouwen. Gezinnen met kinderen wordt andere opvang geboden, verklaart Sleurink. "Maar een situatie waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn, heeft zich in Flevoland nog niet voorgedaan."

Snoeien
De Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Veiligheid en Justitie onderhandelen al maanden over de bed-bad-broodregeling in Nederland. Het ministerie wil snoeien in de voorzieningen, de gemeenten zijn daar huiverig voor.  

reacties (6)

 • MKM

   

  Hoezo verwacht u op een forum als deze een serieuze reactie? Het lijkt me handiger om u direct tot de gemeente te richten.

  reageer
 • moet niet nodig zijn, als je uitgeprocedeerd bent is daar een goede rede voor en heb je hier niets meer te zoeken..

  reageer
 • Sociaal

   

  Moet je maar aan burgemeester Aukie vd Werf vragen, hij heeft wellicht nog plaats op zijn bootje aan de steiger. Hij is een sociaal persoon die altijd klaar staat voor zijn omgeving!!

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Wanneer komt er in Dronten zo'n opvang? Gemeente Dronten heeft plek zat (qua oppervlakte). Graag een serieuze reactie van jullie? Dank je.

  reageer
 • uitgeprocedeerd dan ook wegwezen en geen plaatsen bezet houden voor mensen die zo'n plek nodig hebben...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Dus ze moeten het afwachten in eigen land niet in Nederland dus sluiten deze opvang

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert