Gemeente op jacht naar weesfietsen

ALMERE
Medewerkers van de gemeente Almere zijn deze week op zoek naar achtergelaten fietsen in de centra van Almere Stad en Buiten. Ze plakken een wit label op de fietsen waarvan ze vermoeden dat het om zogenoemde weesfietsen gaat.

Dat gebeurt steekproefsgewijs in de centra en bij de NS-stations. Als die fietsen er na drie weken nog steeds staan met het label, worden ze als weesfietsen beschouwd. De labels zijn overigen gemakkelijk los te halen zonder dat de fiets wordt beschadigd.

De actie is bedoeld om het aantal fout en wild geparkeerde fietsen terug te dringen. Ook wil de gemeente bekijken hoe de parkeervoorzieningen voor fietsen in de stad verbeterd kunnen worden. De gelabelde weesfietsen worden ook na die drie weken dus niet weggehaald.

reacties (9)

 • AAJ

   

  Ook moet de gemeente fietsen en of bromfietsen verwijderen waar waarschuwingsborden staan. Zoals bij het Station Almere Centrum ( tegenover de Stomerij), of in de tunnel (Hospitaaldreef) waar bij de ingang naar o.a Blokker borden staan en fietsen er tegenaan gezet worden. Maar waarom waarschuwen en vervolgens niks doen. En dat is denk ik ook straks met de weesfietsen. Ook al vind ik dat een raar woord, weesfiets. Alsof een fiets geen ouders meer heeft. Ook moet er gecontroleerd worden dat fietsen of bromfietsen geen doorgangen blokkeren, zoals de stoep onder het station, naast de fietsenwinkel. Voetgangers moeten daar over het fietspad lopen.

  reageer
 • ron

   

  is dit nu ook weer foute info of hebben we hier een foute handhavingsdienst ( na 3 weken niks mee doen en in vakantietijd; beide nogal dom)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik had vroeger een fiets. Dat was geen weesfiets....maar is toch door een ander 'geadopteerd'. Snapt u dat nou?

  reageer
 • M Janssen

   

  Verstandig om zoiets in de vakantieperiode te doen als veel mensen op vakantie zijn en er veel fietsen langer zullen staan dan normaal...

  reageer
 • Alice

   

  Wat een onzinnig plan. Wat heeft het voor nut om fietsen te labelen, en ze vervolgens gewoon te laten staan. Het zou pas echt nuttig zijn, als alle oude barrels en verkeerd geparkeerde fietsen ook echt verwijderd worden. En dan niet eenmalig, maar continu blijven handhaven. Zodat het eens netjes is en blijft rondom de stations.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Janny

   

  Wordt er ook gekeken of de fiets als gestolen geregistreerd staat? Misschien krijgen we dan nog een paar terug

  reageer
 • Anna

   

  Ook o.a. station Parkwijk en bij AH Parkwijk ....

  reageer
 • Koos Almere

   

  "Makkelijk los te halen". Dus als je een vervelend stukje straattuig bent ga je over 20 dagen de stickers van die weesfietsen halen en plak je de sticker op een andere fiets? Ik hoop toch van harte dat zulks niet mogelijk is! Heeft de gemeente hier goed over nagedacht?

  reageer
 • Derrick

   

  De weesfietsen zullen wel over specifieke kenmerken beschikken. Maar fijn dat je mensen nog even op ideeen brengt, Koos Kansloos...

 • De ingenieur

   

  Ga ook eens in de wijken kijken...

  reageer
 • Kees

   

  Als er al heel lang een fiets staat, doe dan even een melding bij de gemeente. Het is natuurlijk veel te duur om alle wijken door te gaan lopen en daar ook fietsen van labels te voorzien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert