Dodelijk ongeval op A6 bij Almere

ALMERE
Een 45-jarige man uit Zaanstad is donderdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A6 tussen Almere-Haven en Almere-Stad-West. Dat bevestigt de politie.

Volgens de politie stond het slachtoffer in de file en werd hij van achteren aangereden. Dat gebeurde rond 10:30 uur ter hoogte van de Havendreef richting Lelystad. De bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakte raakte niet gewond. 

De A6 is in de richting van Lelystad tot 14:00 uur afgesloten geweest. Dat had onder meer te maken met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het verkeer richting Lelystad werd omgeleid via de A1 en de A27.  

 

reacties (14)

 • Dirk Zaan

   

  Vreemd dat ze de lakens met de hand moeten ophouden. Er zijn toch al lang uitklapbare afschermvoorzieningen. Zoveel man moet er met z'n snufferd op staan en het kost ook al weer vier man plus een leidinggevende om in deze smartphoneheldentijd de privacy van het slachtoffer en de tere zieltjes van de toeschouwers te beschermen.

  reageer
 • fruitig vliegje

   

  Wat een trieste reactie. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 • .\/\/.

   

  Weer een bijzonder sneu défilé van deskundologen

  reageer
 • Barbara

   

  En die van jou erbij opgeteld maakt dat er in elk geval betrokkenen zijn die dit gebeuren verafschuwen.

 • tom

   

  i.d.d. er kunnen zo veel oorzaken zijn. en wat ik dan het meest triest vind dat iemand die stelt dat hij de situatie kent, en die beweert dat je daar 120 mag. tis niet te hopen dat hier de schuldige dat ook dacht.

 • Dick trom

   

  Ach Dick denkt toch dat hij alles beter weet laat hem maar lekker door deuren zolang het over verkeer gaat. Veel sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • Dennis

   

  Er speelt op dit moment nog een factor mee. Dat merk dagelijks onderweg. Door de buitentemperatuur worden mensen minder alert ( airco of niet ). De zon die naar binnen schijnt en lichten minder duidelijk maakt. Al met al is het zeer tragisch en wens ik alle nabestaanden, getuigen en hulpverleners alle beste toe. Heel veel sterkte met verwerken van zo'n tragisch ongeval.

  reageer
 • Trudie

   

  Daar heb je helemaal gelijk in. De factor snelle temperatuurswisselingen in uiterste kan een lichaam niet goed aan al denken we van wel. Wij zijn gemaakt om in seizoen te leven in dit land en die zijn jammer genoeg geheel in het niet verdwenen de laatste jaren.

 • Barbara

   

  Wanneer er niet word opgelet tijdens het rijden, neem je tevens het leven van een ander niet serieus. Hoop op straf.

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig zult u nooit een ongeluk veroorzaken. Iedereen kan een fout maken. Vaak gaat het net goed, maar in dit trachische geval blijkbaar niet. Uw opmerking vind ik onrespectvol. Naar de veroorzaker maar ook naar de nabestaanden. Een onderzoek op feiten zal bepalen of er straf komt, en niet uw onderbuik gevoel.

 • Lely

   

  Leven met het feit dat je een dodelijk ongeval hebt veroorzaakt lijkt mij al een behoorlijke straf.....

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Ik rij met regelmaat vanuit de richting Lelystad richting Amsterdam, net zoals retour maar snap echt nog steeds niets van deze reconstructie, het is verwarrend, in het begin vertelde Rijks Waterstaat dat de mensen nog moesten wennen maar hoezo wennen leg in 1 keer een stuk weg aan van ons belastingsgeld die wel goed is en wat oplevert dan dit soort van wangedrochten. Er zijn daar al meer gewonden gevallen en nu zelfs een dode, waarom omdat mensen er niets van snappen en als iets niet logisch is in het verkeer gebeuren er ongelukken. Pas die hele handel aan want er gebeuren meer vergelijkbare ongevallen in de nabije toekomst.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Gebazel. U wilt dat de weg open blijft dus men moet wel in fases stukken omleggen en aanleggen. Uiteindelijk moet het 4x2 met een wisselstrook van 2 worden. Hoe zou dit moeten zonder de weg af te sluiten? Het werk schiet bijzonder goed op en eerdaags zal de aansluiting Hogering en de Hollandse brug klaar zijn. Voor de meeste bestuurders is het moeilijkste dan klaar. De aquaducten schieten ook goed op en de Kanaalbrug is ook al ingericht. Achterop rijden de slaapkoppen overal en dat heeft niets met de lokatie te maken.

 • Hannes

   

  Rob, je hebt het ook goed waargenomen. Er wordt nog weinig rekenschap gehouden met de vreemde weggebruiker. Hopelijk komt er wat meer rust en regelmaat in het verkeer "vooral" bij de jakkerraas bij op en afritten. "Jammer dat bij bepaalde reacties bescheidenheid ook ver te zoeken is."

 • Dick

   

  Dit ongeluk heeft HELEMAAL niets met onduidelijkheid te maken. Ik kom daar sporadisch en ik snap het PRIMA. Je moet bij jezelf te rade gaan of je wel geschikt bent om een dodelijk wapen te besturen als je een simpel verhaal als de A6 bij Almere niet snapt. Hier heeft iemand z'n ogen niet daar laten kijken waar het nodig was, n.l. op de weg.

 • dame

   

  Heel erg wat er is gebeurd. Maar als je achter op een ander rijdt heb je niet goed op zitten letten of heb je te dicht op de voorganger gereden. Dit soort ongelukken kunnen overal gebeuren en heeft niets met de A6 te maken.

  reageer
 • Dick

   

  Als hij er te dicht op had gezeten dan was er geen dode te betreuren. Domweg omdat bij te weinig afstand houden je te weinig snelheidsverschil en zodoende energie op kunt bouwen om een ongeval "dodelijk" te laten zijn. Deze meneer is al append of pokémonvangend met de volle 120km/u achterop de file ingereden. Hoop wel dat ze hem een aan een rijgeschiktheidsonderzoekje onderwerpen. Minimaal. Eigenlijk past hier "Dood door schuld" veel beter.

 • Dick

   

  Hier is niet te weinig afstand gehouden, in dat geval was er niemand "omgekomen". Omdat je in dat geval niet genoeg tijd hebt om een snelheidsverschil, groot genoeg om dodelijk te zijn, op te bouwen. Deze meneer is dus gewoon met de volle 120, die je daar mag, achterin geklapt. Dan heb je dus niet op zitten letten. Je weet wel, met zo'n telefoon zitten pielen. Misschien wel Pokémons proberen te vangen.

 • Er waren net voorbij Almere Haven wegwerkzaamheden, dit gaf al een beete file, denk dat de geen die achter opgeklapt is niet heeft opgelet. Sterkte voor de nabestaande

  reageer
 • Japioo

   

  Vreselijk bericht , sterkte aan de nabestaanden , hulpverleners en getuigen van dit drama. We kunnen wel weer gaan speculeren over het ontstaan maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen wat hier de oorzaak van is , de automobilist die op de file is ingereden kan wel onwel zijn geworden , laten we aub stoppen met vingerwijzen naar de situatie op de A6 en er vooral geen conclusies aan hangen. Dit is al triest genoeg , sterkte

  reageer
 • Serge

   

  Nee, in de doofpot stoppen. Dat is een goed idee.

 • Rutger

   

  De A6 ontpopt zich bijzonder snel tot een van de onveiligste snelwegen van het land. De knappe koppen van Rijkswaterstaat zullen er wel goed over hebben nagedacht, maar al die wegverleggingen, op- en afritten die open en dan weer dicht zijn, die mysterieuze manier van rijbanen aanleggen van Hollandse brug richting Almere: het wordt er voorlopig alleen maar onveiliger op.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Daarom is een snelheidsbeperking en bovendien is achterop rijden altijd de schuld van achteroprijder. Tenzij de ander eenzaam stil stond in het donker waar dat niet mag.

 • Dick

   

  Het zijn juist de mensen die op de A6 rijden die het gevaarlijk maken. Laat ik je dit zeggen, als ik een ieder, die ik 's ochtends met iets, tegen de onderkant van het stuur, in de weer zie, te eten moest geven, was ik in twee maanden failliet. En dan noem ik nog maar één facet op.

 • Ron

   

  Dat ligt niet aan RWS. Mensen moeten in de auto eens de stront uit hun ogen halen, uit hun doppen kijken en zich bezighouden met AUTORIJDEN i.p.v. met allerlei andere zaken! Juist bij dit soort werkzaamheden waarbij er regelmatig e.e.a. verandert.

 • Jos

   

  Inderdaad, en dan hier steeds lezen dat het allemaal zo duidelijk is en niets aan de hand, sinds de weg verleggingen zijn de ongelukken op dat stuk A6 maar liefst 15x opgelopen, Google maar eens. Nu helaas ook een met dodelijke afloop. Hopen dat het snel beter wordt op de A6.

 • Willem

   

  Niet te zeggen dat dit ook de aanleiding was voor dit verschrikkelijke ongeluk maar er zijn dagelijks levensgevaarlijke "spookfiles" op de A6.... Het gebeurt regelmatig dat de snelheid in enkele honderden meter van 130 naar 0 gaat. Veel sterkte voor de nabestaanden

  reageer
 • Barbara

   

  Tragisch om zo'n afschuwelijk bericht van een geliefde thuis te krijgen. Wanneer is de volgende op de A6 aan de beurt om aangereden te worden, want dat is de taak van het nieuws brengen.

  reageer
 • Dick

   

  Inderdaad tragisch, echter het is nou eenmaal iets wat bij verkeer hoort. Verkeer zonder (dodelijke)ongevallen is gewoon niet mogelijk, zelfs niet bij autonoom rijden. Echter vind ik het juist erg dat zoiets op deze manier gebeurt want hier heeft echt iemand totaal niet op zitten letten.

 • Ron

   

  pff heftig sterkte voor de nabestaande en hulpverleners

  reageer
 • ohm1981

   

  Ik zag de traumahelikopter al vliegen, hiervoor dus. Dit is ook vaak een angst van mij als ik een file nader. Sterkte aan de nabestaanden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert