Blauwalg nu bij stranden in Almere Haven

ALMERE
De blauwalg in het water bij Almere Haven heeft nu ook het Surfstrand en het Zwemstrand bereikt. Volgens de Omgevingsdienst zijn na het ontdekken van de alg, eerder deze week, wel speciale netten in het water geplaatst. Maar is het niet gelukt om daarmee de algen bij de stranden weg te houden.

Het strand en het water blijven wel toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico. Wie zwemt in water met blauwalg, loopt het risico op huidirritatie of klachten aan maag en darmen.

Op de toegangsborden bij de stranden zijn waarschuwingsstickers geplaatst. De omgevingsdienst gaat het strand de komende tijd dagelijks controleren.

reacties (10)

 • Hannes

   

  Daarom ben ik het met je eens. In vorige reactie heb ik ook aangegeven dat De waterschappen, waar mogelijk met een goede samenwerking goed gereguleerd moeten kunnen spuien. Amsterdam doet het al jaren in de nachturen. En geen boot die er last van heeft.

  reageer
 • Ikke

   

  Idd helemaal eens met uw tekst. Is ook een beetje wat ik bedoel maar mijn tekst was al wat lang. In ieder geval dank voor de verdere uitleg en link

  reageer
 • Hendrik Joost van de Werf

   

  Het probleem is denk ik vooral dat het Flevolandse oppervlaktewater hermetisch is afgesloten door waterkeringen (Afsluitdijk en Houtribdijk) Er is hierdoor onvoldoende stroming en verversing. Het valt mij op dat bij de stranden aan de Waddenzee en Noordzee het water geen blauwalg bevat, en je er altijd kunt zwemmen. Het water aangrenzend aan de polder stinkt heel vaak, met van die vieze groene drap aan de randen. Kortom veel schadelijke algen, veel waterplanten, minder fosfaten en haast uitstervende visbestanden. (het ecosysteem is helemaal verstoord) Op de lange termijn is dit denk ik de enige oplossing: http://www.platformvoer.nl/een-gat-in-de-afsluitdijk/

  reageer
 • Ikke

   

  Nee dat is juist het tegenovergestelde. Blauwalg is begonnen toen fosfaten verboden werden om te dumpen. Denk dus bijv.aan mest wat niet meer gedumpt word in sloten. Ik heb mn hele jeugd van mei tot augustus kunnen zwemmen op t strandje en in de havenkom zonder ooit maar blauwalg gezien te hebben,het verbod kwam er en 2 jaar later begon t gezeur. Water is te helder en de zon reikt nu tot de bodem zodat dode waterplanten lekker kunnen rotten en hups daar heb je het. Mensen met discusvissen in n aquarium hebben hetzelfde probleem als ze voer of dode planten in de bak laten liggen

  reageer
 • Jeroen

   

  Er zijn zat strandjes waar je onbezorgd kunt zwemmen. Een buitenzwembad is simpelweg niet rendabel te krijgen. Buiten dat, zal het ontzettend veel tuig aantrekken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan R. Bakker

   

  Denk dat o.a. blauwalg vooral te danken is aan milieu verpestende agrariërs en die stemmen toch echt vrij massaal CDA.....

  reageer
 • Kees

   

  wat had de PvdA aan dit natuurverschijnsel kunnen doen? Ik weet dat de PvdA tegenwoordig overal de schuld van krijgt, maar dit gaat wel erg ver.

  reageer
 • Almere4ever

   

  Waar blijft het buiten zwembad in Almere. Gemeenteraad wakker worden aub.

  reageer
 • Gerard

   

  Lijkt toch echt groen ipv van blauw😜

  reageer
 • Bb

   

  Bij welk water in de polder is nu geen blauwalg bedank pvda

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert