Rust overheerst onder Almeerse Turken

ALMERE
De Turkse gemeenschap in Almere is vooral bezorgd over de ontwikkelingen in Turkije, maar van onderlinge spanningen is geen sprake.

Dat is de indruk van PvdA-raadslid Kerim Iskender en partijgenoot Tarik Sahbaz na een bezoek aan de Sultanahmet-moskee in de Muziekwijk. Daar deden de moskeegangers na het vrijdaggebed een speciaal gebed voor de slachtoffers van de coup tegen president Erdogan van een week geleden.

Volgens raadslid Iskender zijn de Turkse Almeerders bezorgd en volgen zij de ontwikkelingen op afstand, maar is hun invloed beperkt. Voor- en tegenstanders van Erdogan worden niet tegen elkaar opgezet of gedwongen kleur te bekennen. De voorzitter van de moskee heeft gezegd dat iedereen welkom is.

Het raadslid zegt de berichtgeving over Turkije niet op de voet te volgen. Hij vindt dat Erdogan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen, en dat het nu lastig is in te schatten wie er in Turkije goed bezig is of niet. Iskender benadrukt dat hij niet achter de maatregelen staat die Erdogan de laatste week heeft genomen. Hij vindt ze buitenproportioneel en niet passen in een democratische rechtsstaat.

reacties (19)

 • jopiie

   

  wanneer beseffen mensen eens dat ze hun kracht niet buiten hunzelf moeten zoeken dmv aanhangen religie, maar dat ze zelf schepping zijn.

  reageer
 • peteratea

   

  Precies! Mijn God ben ik!

 • Wim Heitinga

   

  "Iskender benadrukt dat hij niet achter de maatregelen staat die Erdogan de laatste week heeft genomen. Hij vindt ze buitenproportioneel en niet passen in een democratische rechtsstaat." Misschien had Iskender dit van te voren moeten zeggen en niet pas achteraf, toen er kritiek kwam. De conclusies van zijn "onderzoek" zijn nu niet meer serieus te nemen. En hoe zit het met de Turken die niet in deze moskee komen? De kop boven dit stuk is dus nogal voorbarig.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Iedereen mag een vlag ophangen, zolang het maar geen prinsen-, Israëlische- of Amerikaanse vlag is. Zelf met een Nederlandse vlag krijg je discriminerende opmerkingen als je die buiten de nationale feestdagen hangt.

  reageer
 • TurkseAlmeerder

   

  Even voor de duidelijheid, bij het hek ( de hoofdingang ) hangt er zowel een Turkse als een Nederlandse vlag.

  reageer
 • peteratea

   

  Ruzie binnen de PvdA Almere. Uitspraken Iskender gecorrigeerd. Zielig, nu kan Iskender nooit meer naar Turkije ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dreubus Dirksma

   

  Deelnemen aan verkiezingen van twee landen moet worden stopgezet. Dit kan alleen door wettelijk vast te stellen dat het Nederlanderschap niet verenigbaar is met een andere nationaliteit. Dus iedereen die een dubbele nationaliteit heeft, en niet van zijn oorspronkelijke nationaliteit afkan, verliest het Nederlanderschap.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Theedrinken zoals "meester" Cohen het in het amsterdamse heeft uitgevonden? Nog anderhalf jaar dan zijn et vetkiezingen. Kijken wat er van die pvda over gaat blijven.

  reageer
 • Roel

   

  Niets vrees ik, en ten dele terecht. En dan krijg je de PVV aan de macht en die gaan hetzelfde doen als Erdogan in Turkije. Zuiveren dus en de staat van beleg afkondigen. Dat betekent dan dat op een gegeven moment de bruinhemden voor mijn deur staan omdat ze in de bestanden van OF hebben gezien dat ik niet zo pro PVV. Wil je dat echt?

 • Hans49

   

  Dubbel paspoort, dan geen politiek ambt. Ik vind trouwens dat raadsleden en 2e kamerleden van niet Nederlandse afkomst zich moeten onthouden van bemoeienis met hun thuisland. Klinkt allemaal niet fris en netjes....

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Dubbel paspoort, dan geen politiek ambt." - strijdig met artikel één van de grondwet. Je mag geen onderscheid maken tussen Nederlanders, of ze nu zwart, geel, rood, blauw, paars, katholiek, liberaal of turks zijn. En waar raadsleden en kamerleden zich mee willen bemoeien mogen ze zelf weten, van welke afkomst ze ook zijn.

 • Jan R. Bakker

   

  Raadslid Iskender moet een dergelijke mening wel verkondigen anders weet de lange arm van Erdogan ook hem wel te vinden...... Nog even en ook in NL zijn we weer terug in de donkerste middeleeuwen.

  reageer
 • Wim Heitinga

   

  ‘Op een positieve manier een steentje bijdragen’ is volgens Iskender dus de pers muilkorven, islamiseren en alle geledingen van de maatschappij zuiveren van andersdenkenden. Conclusie: de lange Arm van Erdogan zit vuistdiep in de PvdA. Wie had dat verwacht?

  reageer
 • Jan

   

  Hoe waar... Een land radicaliseert, en wij geven nauwelijks tegengas. In Iran begon het in 1979 op dezelfde manier

 • henk

   

  Ja , die vlaggen aan de voorkant van de moskee , moesten de kerken eens doen , een Nederlandse vlag voor de deur hangen , dan waren die christenen allemaal nazi's .

  reageer
 • .\/\/.

   

  overdrijven is ook een vak

 • Jan

   

  Je bedoelt in Turkije? Lijkt mij dat dat niet gepikt gaat worden daar.. Idd vreemd dat een geloofshuis in Nederland zo nodig een Turkse vlag moet gaan ophangen. Maar dat laatste, van die nazi's, slaat natuurlijk weer nergens op.

 • jan H.

   

  Maak me grote zorgen om onze democratie als raadsleden beweren dat Erdogan goede dingen doet voor Turkije.

  reageer
 • Nieuws/A

   

  De raadsheer doelt op verbeteringen in Turkije afgelopen jaren: grote economische groei, nieuwe handelsverdragen met landen etc.

 • Flevowatcher

   

  Geheel mee eens! Wat doet Erdogan goed voor Turkije? Ik weet het werkelijk niet: behalve polarisatie tussen de AKP en alle andere inwoners van Turkije, Koerden, Lazen, Aleviten, Christenen en Joden, en nog minstens 30 andere nationaliteiten, heeft hij slechts koelkasten uitgedeeld aan zijn aanhangers (ook als ze de halve dag geen elektriciteit hadden), een hoop lawaai gemaakt, en de democratische wetten tot op het bot uitgehold... Op enig 'boven de massa uit' denken, d.w.z. VISIE, heb ik hem nog niet kunnen betrappen, wel van machtsbelustheid, en een hele lange arm, die tot ver in onze Nederlandse samenleving reikt....

 • De vlag aan de voorkant zegt genoeg. Wanneer zeggen onze leiders het is genoeg?

  reageer
 • Peter

   

  Dus een moskee mag geen Turkse vlag ophangen terwijl op ibiza alle balkons volhangen met Nederlandse vlaggen? Tis maar wat je belangrijk vindt..

 • Jan

   

  Mensen met dubbel paspoort uitsluiten van een politiek ambt. Is volgens mij heel normaal. Volgens mij is dat in islamitische landen ook zo geregeld. Zal wel weer in Nederland niet politiek correct zijn. Dubbel paspoort werkt integratie niet in de hand, mensen blijven verbonden aan origine land.

  reageer
 • WimLely

   

  Even lekker over wat bolletjes aaien. Oei bijna vergeten de schoenen uit te doen bij de voordeur... oepsie....

  reageer
 • Jan

   

  In Nederland mogen we nog steeds zelf bepalen waar we op stemmen! Je hoeft niet op de PvdA of Denk te stemmen als je vind dat die partijen je belangen niet behartigen!

  reageer
 • Rob

   

  Kopje thee drinken en een koekje erbij, daar gaat de PvdA weer.

  reageer
 • Kareltje

   

  Ik vind het geen prettige gedachte dat in Nederland buitenlandse staatsburgers een politiek ambt kunnen bekleden. Reken maar dat DENK met de volgende verkiezingen veel stemmen van Erdogan-aanhangers zal krijgen. En dan heeft Erdogan ineens voet aan de grond in het Nederlandse en Europese politieke stelsel. De staatsgeheimen die dan in de commissie Stiekem worden besproken, liggen binnen het uur op het bureau van Erdogan.

  reageer
 • Jan

   

  Het grote gevaar van onze open democratie. Dubbele paspoorten in de politiek, dubbele moraal. Het wordt tijd voor een wet die dit tegenhoudt. Maar ja, de politiek slaapt, PvdA roept wel dat ze geen nieuwe Kuzu en Oztürk willen, maar er staan er meerdere klaar, gezien de mening van dit ene raadslid. Heel fijn..

 • Frits

   

  Daar ben ik het mee eens. Loyaliteit ligt in één land. Je kunt niet in twee landen loyaal politiek passief (kiesrecht) of actief (gekozen raads-, staten- of kamerlid) zijn. En al helemaal niet in een ander land in het leger dienstplicht vervullen dan wel je dienstplicht afkopen. Het baart overigens zorgen dat deze PvdA'ers (of één daarvan) de situatie niet op de voet volgt, en zich wel positief uitlaat over de rol van Erdogan de laatste jaren. Zo'n PvdA'er hecht blijkbaar ook niet aan de vrijheid van meningsuiting, vrije pers, vrijheid van politieke partijvorming, rechten van minderheden en mensenrechten. De PvdA moet maar eens een goed gesprek hebben met dit raadslid.

 • W ijkbewoner

   

  Kiezers binnen halen of gaan ze ze geld beloven

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is het abnormaal dat een partij zich om haar electoraat bekommert? Kan je ze dat kwalijk nemen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert