Minuut stilte bij opening EK zoetwatervissen Almere

ALMERE
Tijdens de officiële opening van het EK zoetwatervissen in Almere is een minuut stilte gehouden voor het 10-jarig meisje dat dinsdagavond verdronk in de Lage Vaart. Het EK zoetwatervissen wordt ook aan de Lage Vaart gehouden en woensdag hing de organisatie al de vlaggen halfstok op het wedstrijdterrein.

De officiële opening begon donderdagavond met een parade van alle zesentwintig landenteams door het centrum van Almere. Een drumband liep voor de stoet uit. Na de parade werden alle deelnemers door wethouder Frits Huis ontvangen in de Burgerzaal van het stadhuis.

Tijdens de ceremonie werden alle namen van de deelnemers genoemd en werd het volkslied van elk land gespeeld. Alle vlaggen van de deelnemende landen werden op het podium geplaatst.

Vrijdag is er nog een verplichte training voor alle teams. Zaterdag en zondag zijn de wedstrijden aan de Lage Vaart in Almere.


reacties (1)

  • mooi dat dit zo is gedaan,veel succes met het vissen,neem aan dat het water daar waterplanten vrij is gemaakt en niet zo is als in Lelystad daar kun je werkelijk in geen sloot meer vissen,zuigerplas plonsen de honden links en rechts van het water in,gemeente doe iets aan de sloten en plasssen in Lelystad mensen betalen wel vet voor een vergunning.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert