Spectaculaire Populierenpijlstaart gesignaleerd

ALMERE
De stadecoloog van Almere, Ton Eggenhuizen, deelde donderdagavond de vondsten uit zijn vlinderopstelling via social media. Met een laken en een felle lamp heeft hij een 'vlinderopstelling' gemaakt in zijn tuin. Doordat nachtvlinders hierop afkomen, komt hij erachter welke soorten nachtvlinders er in Almere rondvliegen.

Zo vond hij het veel voorkomende gamma-uiltje: een dagactieve nachtvlinder die Ronaldo op zijn wang had tijdens het EK 2016. Ook kwam de zes centimeter grote populierenpijlstaart op de vlinderopstelling af. Een nachtvlinder die minder vaak voorkomt en er, vooral door zijn grootte, spectaculair uitziet.

Ooit hoopt Ton Eggenhuizen nog eens het zeldzame glasvleugelpijlstaartje te vinden in zijn vlinderopstelling. Deze nachtvlinder is bijzonder vanwege de geschubde vleugels waar je doorheen kunt kijken.


reacties (4)

 • Astrid

   

  Gisteravond was er hier eentje binnengevlogen. Spectaculair beestje. Ik had hem gevangen onder een glazen pot, dus heb nog mooie foto's kunnen maken voor ik hem weer buiten zette. Ik denk dat ik meer onder de indruk was dan mijn 3-jarige :)

  reageer
 • Laura Keereweer

   

  heb vorig jaar deze vlinder op mijn tuintafelgehad was erg onder de indruk van deze vlinder had hem nog nooit gezien! Het was op mijn trouwdag .. Het was na het overlijden van mijn man 14 maart 2015 daarom heel Bijzonder !!

  reageer
 • Vissekla

   

  Interessant, die beesten zie je normaal nooit.

  reageer
 • Pokemon trainer

   

  Deze pokemon ken ik nog niet! Waar kan ik hem vangen?!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert