Vloggen: Almeerse politieagent wordt snel populair

ALMERE
Politieman Jan-Willem van het bureau in Almere Buiten heeft al vloggend in korte tijd heel wat kijkers aan zich weten te binden. De hoofdagent plaatste ruim een maand geleden zijn eerste vlog en inmiddels is het aantal abonnees op zijn YouTubekanaal al opgelopen tot meer dan 40.000. De vloggende agent is uniek in Nederland en als het een succes is wordt dit landelijk overgenomen.

Jan-Willem begon met vloggen om het publiek meer inzicht te geven in het werk van de politie. Er verschijnen volgens hem steeds vaker filmpjes op social media waarin te zien is dat agenten bijvoorbeeld veel geweld gebruiken. Maar wat daar aan vooraf is gegaan wordt niet duidelijk en zo kan er volgens de politieman een scheef beeld ontstaan. Door een videoverslag te maken van zijn werkzaamheden hoopt Jan-Willem het imago van de politie te verbeteren.

De reportage over de Almeerse politieman is deze week te zien in de zomerserie over succesvolle Flevolandse vloggers en YouTubers.

reacties (5)

 • Henk

   

  Ach weer een mediageil agentje van Almere buiten. Geef mij de cops van Leystad maar die werken tenminste ipv dit soort geneuzel. en informatie van politie Lelystad? Prima via hun facebook en geen dingen op facebook om jezelf zo goed te laten zijn zoal salmere buiten

  reageer
 • Erik

   

  Moet die niet gewoon aan het werk ????

  reageer
 • Ik

   

  Nou idd laat dat vloggen maar aan de rest van die idioten over doe gewoon je werk ! T komt toch wel op internet tegenwoordig

 • Henk

   

  Slim om een geheel beeld te geven van hoe de politie handelt. Al is maar om te voorkomen dat gemanipuleerde beelden worden verspreid die een vertekend beeld geven van het handelen door de politie. Ik zeg vaker doen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Van enige nuance is blijkbaar geen sprake, hekel aan de politie?

  reageer
 • Almere036

   

  Jah jan-willem is bekend. Maar de meeste weten waarschijnlijk niet dat 'Uptown Funk' (samen met daniel) zijn doorbraak was ;) Echt cool dat we hier in Almere een chille politieagent hebben. Hij is zeker geslaagd in zijn doel mbt vooroordelen over Politieagenten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert