PvdA tikt eigen raadslid op de vingers over Turkije-uitspraak

ALMERE
De PvdA in Almere neemt afstand van uitspraken van het eigen raadslid Kerim Iskender over de situatie in Turkije. Iskender zei tegen Omroep Flevoland dat president Erdogan de laatste jaren op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen en dat het nu lastig in te schatten is wie er in Turkije goed bezig is of niet.

In een persbericht laat de PvdA weten dat ze het beeld betreurt dat de partij geen stelling neemt ten aanzien van de ontwikkelingen in Turkije voor en na de mislukte staatsgreep. De partij zegt zich ernstige zorgen te maken over wat er in de nasleep van de mislukte coup gebeurt. Zo worden politieke tegenstanders van Erdogan buiten spel gezet en worden academici, docenten en journalisten volgens de PvdA ernstig gedupeerd.

Ook Iskender zelf gaf een een persbericht uit waarin hij betreurt dat door zijn eerdere uitspraken een beeld is ontstaan dat hij geen stelling wil nemen tegen de maatregelen die in Turkije worden genomen. In zijn verklaring gaat hij verder niet in op de rol van de Turkse president Erdogan in de nasleep van de mislukte staatsgreep. Wel zegt Iskender dat de huidige maatregelen niet passen in een democratische rechtsstaat.
 

reacties (15)

 • Mantua

   

  Respectloos bovenstaande reacties, wat men ook van politici vindt, zij durven WEL hun nek uit te steken.. boven het maaiveld. Zij durven wel een standpunt in te nemen.. zij durven wel niet populaire standpunten te verkondigen en daarvoor de klappen te incasseren. Ik zou bovenstaande personen willen uitdagen: ga zelf eens de politiek in en kijk wat je er zelf van bakt. Waarschijnlijk niets want een reactie optikken op een website ergens op het internet is altijd veel eenvoudiger en het levert je geen blamage op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ze doen er alles aan om de minst populaire partij van Almere te zijn." - dat is niet meer dan een mening totdat de volgende gemeenteraadsverkiezingen dat eventueel bevestigen. Bij de vorige verkiezingen is de PvdA in ieder geval groot genoeg gebleken om in het college terecht te komen. 'T is zeker niet mijn partij, maar de werkelijkheid is nu eenmaal zo.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ach het was diezelfde PvdA die heel graag zaken deed met Erdogan betreffende het terugdringen van het aantal vluchtelingen. En ga nu niet zeggen dat dat goed gaat want van die zogenaamde herverdeling onder de diverse EU lidstaten komt geen drol terecht en dat wist de PvdA ook al bij aanvang van de deal met Erdogan. Nee Erdogan is geen lieverdje en de ontwikkelingen zijn zorgelijk maar de PvdA heeft haar echt van spreken / kritiek op Erdogan wel een beetje ( overigens heel goedkoop ) verspeeld.....

  reageer
 • Kees

   

  De kleur rood zegt genoeg. Rode partijen zijn gevaarlijk voor Nederland.

  reageer
 • syrier

   

  kijken jullie wel uit voor de kliklijn van deze turkse dictator het is net zwarte piet wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Beste W, U legt mijn reactie verkeerd uit. Ik heb niets tegen allochtone raadsleden. Het volgens mij namelijk niet zoveel uit wie zitting heeft in de raad voor de PvdA. Kijk maar naar Herrema. Ze doen er alles aan om de minst populaire partij van Almere te zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik vind ook dat de PvdA ideologisch volledig is uitgehold, maar kan me niet vinden in je bezwaren tegen allochtonen als raadslid. We zijn namelijk allemaal allochtoon op het grootste gedeelte van de aarde, ziet u?

  reageer
 • Alexander de Grote

   

  Iskender zou moeten leren nadenken (dat wordt toch verwacht van PvdA raadsleden?) over de feiten die Erdogan de laatste jaren gepleegd heeft: de persvrijheid opgeheven, alle tegenstanders de bak in zonder proces, de rechterlijke macht ongeveer opgeheven, de internationale verdragen aan zijn te grote laarzen gelapt, een wanstaltig paleis van geld van het volk gebouwd en nog veel meer ergs.. Pasja Erdogan is niets meer dan één van zijn laatste voorgangers in het Turkse sultanaat: een op macht beluste alleenheerser die alle wensen van weldenkende burgers met repressie bestrijdt. En de 'grijze wolven' zijn blijkbaar al sinds lang de PvdA binnen geslopen, tijd om ze er uit te gooien: ga lekker naDENKen!

  reageer
 • Henk

   

  PvdA is een gezichtsloze partij. Zoals de wind waait, waait het jasje van de PvdA. Salonsocialisten die zogenaamd links lullen, rechts haar zakkenvullen. Politieke correctheid zonder duidelijke stellingname. Dus ook Nederlandse allochtonen als raadsleden. Echter deze leden spreken niet met de PvdA mond maar op persoonlijke titel. Zonder na te denken laat ze hun loyaliteit naar hun oude vaderland spreken. Zo zie je maar, ze rommelen maar aan bij de PvdA. Als er dan teveel commotie ontstaat dan gaan we snel damagecontrol uitvoeren.

  reageer
 • cupido

   

  de pvda is zelf debet aan het geheel.

  reageer
 • Alyn

   

  Wat kan je toch verschillend luisteren en horen vanuit je eigen gezichtspunten. Ik vond juist heel goed dat deze meneer duidelijk de verbinding zocht naar alle mensen in Nederland vanuit welke geloofs of politieke overtuiging men ook dacht. Niet elkaar veroordelen maar juist in de eigenwaarde laten zonder op voor hand al stellingen in te nemen naar elkaar toe. Juist vanuit democratie en het in Nederland wonen en werken. Maar zo heb ik het gehoord..... En ik kan me vergissen vanuit mijn eigen gezichtsveld.

  reageer
 • Jan

   

  Het is moeilijk voor de pvda. Ga je voor de Turkse kiezers of toch voor Nederlandse normen en waarden. Denk dat ze beter samen kunnen gaan met Denk. Het zijn immers toch twee islamitische partijen.

  reageer
 • Danny

   

  Hij kan altijd nog partij Denk. (Denk ik dan)

  reageer
 • Boels

   

  Hoe is het mogelijk om zaken die haaks staan op wet- en regelgeving in NL goed te praten. Dubbele moraal door dubbel paspoort.

  reageer
 • Zozo

   

  Lekker geintegreerd die lui. En dat moet hier de democratie uitdragen. Je bent in nederland niet in istanbul. Meelopers van die turkse dictator moeten lekker teruggaan als ze hem zo aanbidden en het gewone volk in zn waarde laten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert