Almeerse ambtenaren ondersteunen Libanon

ALMERE
Almeerse ambtenaren zijn samen met Haagse collega's naar Libanon gegaan om daar gemeenten te ondersteunen. In de regio en in de vluchtelingenkampen is een tekort aan de meest basale dingen: water, elektriciteit, afvalverwerking en een deugdelijke infrastructuur.

De ambtenaren gaan een plan maken om structurele verbetering op die gebieden voor elkaar te krijgen. Op deze manier willen de gemeenten hun bijdrage leveren aan een goede opvang van vluchtelingen in die regio, zo meldt Den Haag FM

De kosten van de ambtenarenreis worden geheel gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Libanese ambtenaren komen dit jaar voor een werk- en leerbezoek naar Almere en Den Haag.

Foto's: David van Keulen (Flickr)

reacties (5)

 • Dirk

   

  Zet er een goed hek om. Klaar. Niet goed? Loop maar terug naar waar je vandaan komt.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Misschien moeten deze ambtenaren zich eerst eens druk maken om de eigen burgers die, om wat voor reden dan ook, de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en afhankelijk zijn van de voedsel bank, of met nog minder moeten rond komen. Helpen in Libanon kunnen ze dan doen door een deel van hun salaris (10% misschien?) over te maken op de rekening van de al aanwezige hulp organisaties.

  reageer
 • Reinhold

   

  Lekker zo een vakantie reisje en volgend jaar de gemeente belasting omhoog. Ga godver een werken . Zitten als dictatoren in het gemeentehuis en als beloning een avontuur trip.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Ga liever in je eigen stad kijen hoe het staat met achterstallig onderhoud. Snoepreisjes kunnen altijd nog.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Lopen ze dan niet in de weg van allerlei andere (zowel Nederlandse, andere landen en internationale) organisaties?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert