Politici beschuldigen PVV'er van racisme

ALMERE
Fractieassistent Marcel Benard van de ChristenUnie in Almere beschuldigt Toon van Dijk van de PVV op twitter van "puur racisme". GroenLinks raadslid Jessica Kips zegt het eens te zijn met Benard.

De fractievoorzitter van de PVV verspreidde een tweet van een Duitse twitteraar. In die tweet zijn twee foto's zien; Duitsland anno 1986 en een foto van het huidige Duitsland. De verschillen zitten in het feit dat op de oude foto enkel blanke Duitsers staan en op de tweede foto vooral Duitsers van buitenlandse afkomst. 

De politicus van de ChristenUnie voegt er aan toe dat hij het handelen van de voorman van de Almeerse PVV "schokkend" vindt.
reacties (28)

 • J. van Diermen

   

  Mogen we in dit land nog zeggen en afbeelden wat we denken? Stelletje hypocrieten!

  reageer
 • Henny Clemens

   

  Zal ik maar gelijk al onze zwart witte familie familie foto's verbranden want ja in die tijd waren er geen moslims. Ik heb Libanon gezien, Parijs v h oosten, moderne vrouwen in westerse kleding, oei, mag ik dat wel zeggen Marcel? Als je dit een argument vindt om de PVV te bashen, ben ik bang voor andere argumenten uit de mond van deze "man'. Marcel is vader en die is niet bang vr zijn kids. Mou IK wel, daar kom ik vr op.

  reageer
 • Ben

   

  Dit is geen rascisme maar de naakte waarheid. Vluchtelingen moeten in de directe omgeving worden opgevangen en religie is sowieso de bron van alle kwaad in de wereld. Of je nou christen, moslim of joods gelovig bent. Uiteindelijk zijn ze allemaal levensgevaarlijk. Wij moeten opdraaien voor de psychotische gedachtegoeden van deze radicale gelovigen en angstig leven. Men moet democratiseren en integreren in een maatschappij waar deze culturen in algemeenheid niet thuishoren. Het is de enkeling van hen die wel normaal is en zich daadwerkelijk aan kan passen.

  reageer
 • gjr

   

  Opvangen in de directe omgeving gebeurt al Ben. Neem bijvoorbeeld Libanon. Een land met vier miljoen inwoners waar zich meer dan een miljoen vluchtelingen bevinden.

 • Krelis Kopernagel

   

  Het zou de CU sieren als ze deze man aan de kant zetten.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik vind dit geen racisme. Dat is mijn mening en volgens mij heb ik het volste recht om dit in onze democratie te zeggen. punt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marty LeBlanc

   

  Wat is er rascistisch aan? Google eens op Coudenhove-Kalergi en lees over de toekomst van de autochtone bevolking van Europa...

  reageer
 • Jan

   

  Laat de politiek zich nou maar gewoon bezig houden met waar ze goed in zijn en dat is de hardwerkende mens uitmelken dmv belastingen tot op de bot ipv zich met dit soort dingen bezighouden. Dit is niet hun core-business. Daar zijn rechters voor.

  reageer
 • Roos

   

  Wat heeft de CU voor een toegevoegde waarde in Almere? Politiek en geloof gaan sowieso niet samen. Deze meneer weet duidelijk zijn plaats niet. Verkiezingen komen eraan en het is weer dezelfde retoriek vwb de PVV. Voegt helemaal niets toe. Wijnkeijgen genoeg ervan om steeds als racist te worden uitgemaakt. Dat helpt de PVV alleen maar meer in het zadel. Wake up man......de tijden zijn veranderd. Land van vrije meningsuiting. Dat zou u moeten respecteren.

  reageer
 • Patrick

   

  Linkse partijen hebben het weer over racisme. Je zou haast denken dat ze daar iets mee hebben. Want ze gebruiken het zo vaak, dat het ze zwak maakt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien is links nog de enige kant die op dat punt de rug nog recht durft te houden?

 • RonaldB

   

  Zo zwak weer van het PVVee , deze keer bij monde van Chris Jansen. "Dan trekken ze de racismekaart". Als er iets laat zien dat men een volkomen gebrek heeft aan valide argumenten, dan komt men met deze uitspraak. Typisch het PVVee. Triest, in en intriest.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat is hier nu rasistisch aan?? De beste man maakt geen enkel onderscheid tussen de rassen, hij geeft enkel aan dat de samenleving is veranderd, en ja ik accepteer dat, echter wel naar Nederlandse normen en waarden, dus vrijheid van meningsuiting en zeker vrijheid van geloof en als ik dan lees wat er vanuit Turkije hier wordt geregeld en bepaald, wat een Iman is het midden oosten zegt over uitroeien van andere geloven dan moeten wij ons ongeacht ras hiertegen verzetten en misschien toch eens wat harder optreden. En als CU en GL zich hierom druk maken dan vrees ik voor de toekomst van mijn kinderen.

  reageer
 • RonaldB

   

  Wat hier racistisch aan is Jeroen? Lees het onderschrift, misschien snap je het dan.

 • Hannes

   

  Men wordt niet gelovig geboren, maar dat krijg je mee als je het met de jaren wil accepteren.. De toekomst kan men alleen bepalen met de wijsheid van vandaag, met alle natuurlijke normen en waarden!!. En deze zijn bij bepaalde geloven ver te zoeken. En dan met geweld een ander zijn geloof op te leggen.. En dat geeft de mens zijn machteloosheid!!.

 • Nora

   

  De cu moet niet meteen over racisme beginnen slaat nergens op. Mag je geen mening meer hebben. Je wordt gelijk voor racist uit gemaak belachelijk .

  reageer
 • Lowie

   

  Aangifte doen van smaad en laster Toon van Dijk!! Ik ben heel benieuwd hoe deze mensen (PVDA, Groen Slinkxs, D666 en CU) worden benoemd over 40 jaar in de geschiedenisboeken!

  reageer
 • Jan

   

  Dat is afhankelijk van wie de macht krijgt. Geschiedenis wordt altijd in het belang van de overwinnaar geschreven. Wij leren op school de details van de tocht naar Chatham maar niks over de slagen met Engeland die we hebben verloren bijvoorbeeld.

 • cupido

   

  zolang het naar de zin gaat van deze bevolkingsgroep dan is het goed zo niet dan laten ze dat op alle manieren merken waardoor de gewone burger in angst moet leven en als men dat te kennen geeft word men gewoon genegeerd door de politiek. daar wringt de schoen ,dat wilders schijnbaar de enige is in de politiek die dat wel ziet en te kennen geeft maakt hem nog geen racist maar een realist vandaar ook dat de aanhang van de pvv blijft groeien ,ook al zouden er genoeg protest stemmen bij zitten . en dan nog gaan de ogen van de andere partijen maar niet open,of willen het gewoon niet inzien dat het zo langzamerhand uit de klauwen escaleert met een burgeroorlog tot gevolg. de boel staat op springen met alle gevolgen van dien en de gewone burger wil dat helemaal niet maar heeft weinig in te brengen zoals we de laatste jaren steeds meer merken.

  reageer
 • Benjamin R.

   

  De gristenunie en groenlinks zijn zo druk met het speuren naar racisme bij anderen, dat ze niet door hebben dat zij straks zelf slachtoffer zullen zijn van het racisme dat zij zelf ruimhartig importeren. Aangezien beide partijen opereren vanuit een diep calvinistisch (GL groen-calvinistisch) schuldgevoel naar iedereen die het 'minder' heeft, vervuld zijn van zelfhaat en alles van 'buiten' tot object van kritiekloze verering hebben gemaakt ('anders is altijd beter'), maakt hen zelf tot racisten. Dodelijk naïef!

  reageer
 • cupido

   

  dan mag Marcel Benard de definitie van racisme even uitleggen want hier is totaal geen blijk van racisme. het is een "toen en nu". dat kan je van nederland ook al doen,en belgie ,frankrijk ,zweden, finland ,noorwegen enz. en laten die nou met dezelfde problemen kampen en met dezelfde bevolkingsgroep ,nee marcel dat is geen racisme dat is het beestje bij het naampje noemen. in al deze landen heeft men dezelfde fout gemaakt en gedacht dat ieder mens hetzelfde denkt , doet en voelt maar schijn bedriegt . geven en nemen was het devies maar wij hebben alleen nog maar gegeven en krijgen niets terug .

  reageer
 • Han.

   

  Als ik een plaatje uit 1960 van de Albert Cuypmarkt laat zien en eentje uit 2016 ben ik dus meteen een racist? Welkom in de echte wereld Benard! En we gaan ons zeker niet inhouden en aan zelfcensuur doen omdat jouw perceptie verwrongen is.

  reageer
 • /:\/:\

   

  Twee foto's van vroeger en nu zijn op zichzelf geen probleem. Maar de begeleidende tekst ("Ziel der #nohatespeech-Kampagne ist die Akzeptierung von Volkstod durch Masseneinwanderung") is verre van fraai. Dat moet je niet willen retweeten.

 • Kees

   

  Nee.. lekker je kop in het zand blijven steken en vooral thee drinken. Ingrijpen, keihard, nu!! Anders verliezen we het zeker.

  reageer
 • Leystedeling

   

  Dus als ik twee foto's plaats met op een foto blanke mensen en op de andere foto gekleurde mensen dan ben ik racist? Hmmm, oke. Dan ga ik dat doen. Eens kijken of er iets van komt. Laat die zogenaamde christelijke partij kijken naar de balk in eigen oog in plaats van de splinter bij de ander.

  reageer
 • Smiling

   

  Het is een beetje jammer dat de redactie van OmroepFlevoland de focus op de afbeeldingen legt. Het racisme zit 'm natuurlijk in de bijbehorende tekst.

 • .X.

   

  CU en GL willen niet met de nabije werkelijkheid geconfronteerd worden. Oogkleppen op blijven houden jongens en meisjes van GU en CU. En vooral politiek correct blijven.

  reageer
 • Max

   

  En ondertussen verspreiden ze het zelf ook.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  'Beschuldigingen' de wereld in twitteren is gemakkelijk. Als CU-fractie-assistent dhr. M. Benard daadwerkelijk van mening is, dat de heer Van Dijk van de PVV 'zich schuldig maakt' aan 'puur rascisme', dan moet eerstgenoemde nu ook - eventueel samen met GroenLinks-raadslid J. Kips - een officiële aangifte van 'rascisme' tegen de heer Van Dijk doen. Dan ben je iemand, nu niet.

  reageer
 • Kees

   

  Dat mensen serieus weer denken dat bepaal rassen inferieur en zichzelf superieur vinden is schokkend. We vonden het al weer bijna normaal. Gedrag van een subgroep van toepassing verklaren op de hele groep zonder aanzien des persoons. Ik hou me hard vast voor de toekomst.

  reageer
 • Barbara

   

  Kom vanavond met verhalen, hoe de oorlog is verdwenen, en herhaal ze honderd malen: alle malen zal ik wenen. (Leo Vroman)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Aan mijn hart, Barbara!

 • Flevowatcher

   

  Hoe mooi (het gedicht van Leo Vroman) en hoe waar in deze tijd van oorlog.... Dank je wel voor deze waardevolle bijdrage!

 • Brinkman

   

  Dat is vrijheid van meningsuiting.

  reageer
 • realist

   

  Laten we nou eens eerlijk en reeel zij met z'n allen, is Nederland nog het Nederland (ons Nederland) zoals de meeste echte nederlanders ONS land hebben gekend? We kunnen wel met z'n allen doen alsof onze neus bloed en de kop in het zand steken, maar diep in ons hart weten we wel beter !!!!

  reageer
 • Amsterdammer

   

  In 1956 had ik al een Surinaamse schoolhoofd op school. Zijn Nederlanders zo zuiver van bloed. Denk aan de inport in vorige eeuwen uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Indie, Suriname, België., etc. Mijn voor ouders zijn in 1704 gevlucht uit Frankrijk. Wie is een Nederlander na de Batavieren. Geen een dus.

 • henk

   

  Schokkend ja de realiteit is schokkend maar ja je bent tgenwoordig al heeel snel racist maar goed. Het is ook zooo goed geslaagd h die multiculti Het werkt niet zie je aan alles en merk je ook.

  reageer
 • Jordy

   

  Tsja feiten zijn feiten. Zodra je ook maar enigzins nationalistisch gaat denken of spreken dan ben je rascist. Welkom in de wereld anno nu. Ik vraag me dan ook altijd af welke beweegredenen men heeft om dit zo erg te vinden.

  reageer
 • Chris

   

  Blijkbaar wel. Dus als de vergelijking 'Een Nederlandse voetballer in 1970' met een foto van Cruijff en 'Een Nederlandse voetballer in 2016' met een foto van Kenneth Vermeer wordt gemaakt vinden ze het vast ook racisme... Maar het is toch echt de waarheid.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert