Maandag stille tocht voor verdronken Diornyschya

ALMERE
Er komt maandag een stille tocht voor het meisje dat afgelopen week in de Lage Vaart in Almere is verdronken. Volgens de organisatie is iedereen welkom en zullen ook de ouders van de tienjarige Diornyschya meelopen.

De herdenking begint aan het einde van de Sportlaan bij het Johnsonpad. Om 18:30 zal de stoet gaan wandelen. Dat is het moment waarop het meisje een week geleden uit het water werd gehaald, waarna reanimatie niet meer mocht baten.

De route gaat langs voetbalclub Buitenboys waar ze voetbalde, via de kinderboerderij en haar school naar het ouderlijk huis. Daar zal een minuut stilte worden gehouden. Ook zal de familie een toespraak houden ter nagedachtenis aan Diornyschya.
 

reacties (24)

 • jammer

   

  Is echt raar sommige woorden hier. wat heeft het voor zin om het nu over schoolzwemmen te hebben terwijl we het hier hebben over een meisje dat is overleden door een tragisch voorval. Stilletocht of herdenking wat maakt het uit gaat toch niet om een signaal te geven naar de gemeente, maar gaat volgens mij om de ouders te laten zien dat er mensen aan hun denken in deze zware tijd. Ook het geklaag dat de burgemeester aanwezig tijdens de tocht, vind ik gewoon ongepast, vraag me af of die klagers aanwezig waren.

  reageer
 • Antjje Ha

   

  Het arme kind. Ik begrijp ook niet waarom zulke persoonlijke zaken zo breeduit in de media moeten.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Ze zijn juist blij met veel gebazel en gescheld. Iedere paginaoproep geeft weer microcenten aan reclame-opbrengst.

  reageer
 • Ik

   

  Oh dan moeten we daarvoor apart een forum oprichten? Het speelt hier en dus vindt de discussie ook hier plaats.

  reageer
 • Jos

   

  Als dit zaken zijn waar anderen geen flikker mee te maken hebben, dan lijkt het me een goed idee als omroep Flevoland de reacties uit zet bij dit soort nieuwsberichten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Mooi gezegd, Barbara. Vrijheid is je mening kunnen uiten. Wijsheid is weten wanneer je dat wel en wanneer je dat beter niet kunt doen. Ik wens de familie en vrienden van dit meisje heel veel kracht toe, een mooie stille tocht en een boel wijze mensen om hen heen die hun wens respecteren, ook al denken ze er zelf misschien anders over.

  reageer
 • Samantha

   

  Ten eerste wens ik de familie heel veel sterkte in deze trieste en pijnlijke tijd. Ten tweede: mensen heb het fatsoen om discussies of er een stille tocht of herdenkingsdienst moet plaatsvinden even ergens anders. Als het om je eigen kind zal gaan dan piepen jullie allemaal anders!

  reageer
 • Trudie

   

  Mensen zijn creatieve wezens, behalve als ze zich strak houden aan de regels van een vernauwd bewustzijn.

  reageer
 • Hannes

   

  Barbara, bedankt!!

  reageer
 • Barbara

   

  Zonder zelf een reden tot lachen te hebben, lacht hij als een boer met kiespijn...Zoiets komt bij me op..

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom een stille tocht? Omdat stilte ook kan spreken! Doe eens een poging. Misschien gewoon thuis op de bank..

  reageer
 • Barbara

   

  Zie dit gebeuren als een NieuweTijds invulling waar mensen vroeger in een kerk of andere plek afscheid namen. Het is het gevoel van samenzijn, een roep om ondersteund te worden, waar veel mensen behoefte aan hebben, en een methode om te verwerken. Misschien vind je een andere plek om je grieven tegen stille tochten duidelijk te maken, maar waarom op deze voor anderen pijnlijke plek? Laatst heeft een ernstig zieke dame haar midzomer kerstfeest gevierd als dank voor haar leven voor het sterven gaan. Dat zijn allemaal zaken waar anderen geen flikker mee te maken hebben. Wat je er ook van vindt.

  reageer
 • ik

   

  Hoe triest ook dit is niet waar een stille tocht voor bedoeld is. Op deze manier gaat de kracht van een stille tocht verloren. Wens de fam veel sterkte.

  reageer
 • jesse

   

  Hopelijk is de stille toch bedoelt om meer aandacht te geven hoe belangrijk een zwem diploma is en dat mischen maar weer verplicht school zwemmen terug komt, er is veel water in Almere en we zitten meters onser zeeniveau. Weet niet of ze goed kon zwemmen maar voor een aantal ouders is zwemles te duur, en a b diploma zou elk kind en volwassenen moeten hebben. Als er gevaarlijje stromingen zijn doet de gemeente er hopelijk wat aan en of waarschuwt mensen er met een bord(die mensen hopelijk niet negeren)

  reageer
 • Mee eens. Stille tocht is niet op zijn plaats. Herdenkingsdienst zou meer passend zijn

  reageer
 • Renate

   

  Deze snap ik niet helemaal!! Ze is toch niet om het leven gekomen door zinloos geweld? Of iets dergelijks. Neemt niet weg dat het verschrikkelijk is. Maar vind een stille tocht in deze misplaatst. Doe dan een inderdaad een herdenkings dienst. Wens in ieder geval familie, kennissen, vrienden heel veel sterkte en kracht toe .

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Misschien van floriade een groot buitenzwembad maken in bloemmotief. Dan kunnen kinderen gratis schoolzwemmen en heeft de rest er ook wat aan.

  reageer
 • qwerty

   

  Helaas een verdrinking, waarom een stille tocht, ik snap hier niets van. Ouders zijn verantwoordelijk voor alles toch,? ook om ze leren zwemmen enz.

  reageer
 • Burger

   

  Precies wat ik dacht. Beter een inzameling houden voor mensen die geen zwemles kunnen betalen. Dan voorkom je dergelijke gruwelijke ongelukken.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Stilletocht waarom? Omdat te waarschuwen dat kinderen zonder zwemdiploma niet bij water moeten zwemmen!Het is al erg genoeg. Maar een stille tocht waarom? Er sterven dagelijks mensen en jonge mensen. Het wordt erg druk als we voor al die mensen een stille tocht zouden houden. Neemt niet weg dat het erg is dat dit meisje is verdronken en een diepe litteken in het gezin achterlaat. Sterkte voor dit gezin

  reageer
 • Ron

   

  Een stille tocht heeft toch een signaalfunctie. Iets van een protest. Ik snap niet goed waarom er een stille tocht wordt gehouden en geen herdenkingsdienst bijvoorbeeld.

  reageer
 • Rob

   

  Allemaal erg triest en ben van mening dat alle kinderen voortaan weer verplicht moeten gaan schoolzwemmen. Daarmee worden dit soort van tragedies hopelijk voorkomen.

  reageer
 • Rutger

   

  Mooi moment in zo'n trieste gebeurtenis. Sterkte.

  reageer
 • Barbara

   

  Wanneer je zo'n lief en gezond snoetje ziet wil je toch niet geloven wat er met haar is gebeurd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert