Groep vrijwilligers gaat bouwen in Tanzania

MARKNESSE
Een groep van 18 vrijwilligers uit Marknesse vertrekt maandag naar Tanzania. Daar gaan ze helpen met de bouw van een opleidingsboerderij. In de drie weken dat ze weg zijn, is het de bedoeling dat een opzichtershuisje en een kippenschuur gebouwd worden.

Ineke Bos is een van de vrijwilligers die mee helpen bouwen. Ze hebben juist dit project uitgekozen omdat het goed bij hun polderachtergrond past. "We zijn hier omgeven door akkerbouw en veeteelt, dus dan is het mooi om dat door te kunnen geven," legt Bos uit. De opleidingsboerderij is bedoeld voor kansarme jongeren in Tanzania. 

Eerder dit jaar heeft de werkgroep Bouwen aan Tanzania al geld ingezameld om de reis te kunnen bekostigen.

reacties (2)

 • Mamboviewpoint

   

  Wij geloven dat deze mensen de beste bedoelingen hebben maar dit is geen goed idee. De mensen hier in Tanzania weten prima hoe ze een kippenschuur moeten bouwen. Dit neemt werkgelegenheid weg en maakt mensen afhankelijk van hulp. Het zou beter zijn een architect te sturen die betere bouwtechnieken kan leren of iemand die kan leren hoe kippen beter te houden. Bovendien: Drie weken is misschien net genoeg om een bertje van de cultuur te begrijpen. Echt vrijwilligers werk doe je niet in 3 weken. Wij zijn dan ook voorstander van uitwisselings programmasboven dit soort "hulp"

  reageer
 • Ih

   

  Ik vind de achtergrond altijd een beetje "eng". Ik geloof met heel mijn hart dat deze mensen persoonlijk het goed willen doen. Maar een Livingstone organisatie heeft een christelijke achtergrond. Wij laten hier in Nederland geen islamitische organisaties toe die scholen e.d. opzetten omdat we bang zijn voor 'islamisering'. Maar we proberen nog steeds zelf uit volle overtuiging de 'wilden' in Afrika te bekeren naar westers maatstaven en geloof.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert