Fietser gewond na aanrijding met bus

BIDDINGHUIZEN
Een fietser is zondagmiddag in Biddinghuizen gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. Het ongeluk gebeurde op de Harderbosweg ter hoogte van de Strandweg.

Het medisch team van de traumahelikopter heeft hulp verleend. De fietser is in een ambulance afgevoerd.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

reacties (8)

 • anoniem

   

  Niemand doet dit express zowel de bestuurder ala de fietser. Ik heb helaas in 1997 een jongen van 11 aangereden die plotseling de weg opreed en die heeft het niet overleefd. Inderdaad kun je zeggen hij stak zomaar over..maargoed dat neemt niks weg en zelf geef je jezelf de schuld heb me daar netjes aan de snelheid gehouden maar toch was dat niet genoeg. Gelukkig kreeg ik veel steun van familie vrienden maar ook van zijn ouders en ben ik zelf naar zijn begrafenis geweest. Jaren last van dit beeld gehad en schrok ik regelmatig van wakker en durfde niet meer te rijden. Na 1jaar weer in een lesauto gestapt om te kijken hoe het ging niet dat ik geen rijbewijs had maar dit voelde goed om te doen. Wel jaren deze plek ontweken met de auto. Geef niemand de schuld zomaar help elkaar dat is beter voor iedereen mits je alcohol ofzo gebruikt hebt dan verdien je niks

  reageer
 • Hulpverlener

   

  Ik sta het gehele jaar nu voor 5 jaar op de camping bij deze oversteek plaats. In zeer korte tijd is dit nu het zoveelste ongeval met hoogenergetisch letsel. De snelheid dienaar gereden nag worden is 80kmpu sommige fietsers schatten de snelheid van de auto's en bussen verkeerd in wat logisch is. De meeste tijd fiets je binnen de bebouwde kom en de snelheid ligt daar toch lager. Het zou slim zijn om daar snelheidsbeperkende maatregelen toe te passen. Vooral in de vakantie periode. Dat scheelt een hoop leed en ellende.

  reageer
 • Stef

   

  Waren jullie er allemaal bij? Sommige praten of dat ze het hebben zien gebeuren. Heel makkelijk om te oordelen als je niet alles weet. Heel veel sterkte we denken aan jullie. En voor de chauffeur natuurlijk ook heel veel sterkte.

  reageer
 • Frank p

   

  Laat ik het anders stellen. Door de enorme groei van dit gebied vertoeven er hier in de zomer maanden ENORM veel mensen,toeristen dus. Dit word gelukkig aangemoedigd door onze gemeente, Het gebied telt een camping/diverse stranden/verenigingen,Landal green park is een prachtig bedrijf en trekt duizenden bezoekers per week dit alles direct gelegen aan het Veluwemeer en het bos/natuurgebied het harderbos. Zo word ook geadverteerd. Met andere woorden.. Het is een 'recreatiegebied' geworden. Met toeristen ja.. Die fietsen dus zo vanaf de strandweg(500mtr lang) het fietspad op En de weg over. Ik werk 1km van af de de bewuste plek.. Al 15 jaar.. Bij mij komen ze zelfs op de fiets over de harderbosweg/harderdijk. Complete families. Beeld jezelf eens in.. Het is de realiteit,sorry voor de "overzichtelijke" excusanten. Voor de rest hoop ik dat de betrokkenen er goed van af komen,ook de mensen die in "shock" achter bleven. Op twitter heb ik een filmpje geplaatst wellicht snapt u het dan beter😂 Laatste wat ik r over zeg tot het volgende ongeluk!

  reageer
 • kees d.

   

  Die bus is van Smit Busreizen uit Harderwijk. Rijden tijdens het seizoen van Walibi in het weekend en in het hoogseizoen ieder half uur vanaf station Harderwijk. Dus die chauffeur kent die situatie ook en mag zelfs passagiers oppikken bij de halte. Lijkt mij ook een iets van wat mijn opa altijd zei: "ze stoppen wel voor me".

  reageer
 • Hmk

   

  Goedenavond, Voor wie is die laatste opmerking bedoeld, als ik vragen mag? Was u er zelf bij, bij deze situatie?! Voor beiden is dit een ongewenste situatie geweest en een klap voor beiden. Laten we gewoon hopen dat het met het slachtoffer goed gaat en het resultaat van het onderzoek afwachten ipv met dit soort uitspraken/veronderstellingen te komen

 • Sn

   

  U remt elke kruising, voor het geval dat?

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Fiets er nagenoeg dagelijks. Niks mis met de situatie aldaar. Mensen moeten gewoon eens uit kijken. Hoevaak het niet tot een bijna-aanrijding komt met tegemoet komende fietsers omdat die mij volledig over het hoofd zien... En geloof me, ik fiets niet bijzonder hard, en ben met 2 mtr lengte heus wel zichtbaar...

  reageer
 • Frank

   

  Rob jij slaat de spijker half op z'n kop! De mensen daar fietsen voor de lol om de 'recreatie'buurt te verkennen. Jij omdat je d'r langs fietst naar je werk/school moet oid.

 • Frank

   

  Nou provincie wanneer doet u hier es wat aan!!! De fietsambassadeur van Nederland aat de wil graag meer toeristen naar dit gebied halen maar is al veel langer van deze situatie op de hoogte. Een fietsbrug is de oplossing! Dit is 3e zware ongeluk met fietsers in een straal van 15 km waarvan 2 op 'praktisch' de zelfde plek. Het zou u sieren deze situatie aan te pakken provincie!! Straks wonen er ook nog mensen permanent op zuiderzeeopzuid,die fietsen ook!

  reageer
 • Marijke

   

  Die hele weg is onlangs vernieuwd. En overzichtelijker geworden. Ligt de fout niet gewoon bij de niet goed uitkijkende overstekende fietsers?

 • Malle Pietje

   

  dat is kolder Frank. Ook voor fietsers zijn er verkeersregels en verkeerstekens. Of je nou bekend bent of niet. en als je dan beslist dat ze niet voor je gelden zoals de meeste fietsers, dan moet je alsnog uit je doppen kijken om te voorkomen dat je overreden wordt door een bus of zo.

 • Chris

   

  Of de fietsers gewoon leren uitkijken? De kruising is prima overzichtelijk.

 • ook Chauffeur

   

  Veel Sterkte voor de betrokken chauffeur, dit wil niemand overkomen

  reageer
 • Heidi

   

  Super aardig van u, zo'n berichtje. Bekende van de chauffeur die het betrof en geloof mij...Ze is echt geschrokken ervan! Laten we hopen dat het goed gaat komen met de slachtoffer!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert