Deel werkzaamheden Houtribweg uitgesteld

LELYSTAD
Een deel van de werkzaamheden aan de Houtribweg in Lelystad zal pas na de zomer worden uitgevoerd.

Omdat de gemeente en de aannemer meer tijd nodig hadden in de voorbereiding, is het onderhoudswerk later gestart dan gepland. Door deze uitloop is de uitvoering van het werk, gelijktijdig op twee plekken, niet haalbaar gebleken.

Een deel van de werkzaamheden zal volgens planning verlopen. Het gaat dan om de werkzaamheden aan de Visarenddreef. De rest van de werkzaamheden zullen vanaf 22 augustus tot en met 30 september en in oktober worden uitgevoerd.

reacties (10)

 • Schouw

   

  Het lijkt erop dat wegen in Lelystad een tijdelijke functie hebben. Kijk naar de situatie rondom het station, je kan dit met de beste wil van de wereld geen doordachte oplossing vinden.Een polderstad waar 's middags file staat. Net als de door u genoemde "oplossingen" een lachertje. Dit gebrek aan inzicht is in al de jaren nog steeds niet verandert.tijd voor frisse winden.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  En wat houden ‘we’ er aan over? Drie vijfde van datgene wat uiteindelijk gerealiseerd gaat worden, is meestal al onderhavig aan een (verhoudingsgewijs) onpraktische/verkeerde indeling; I.v.m. een onevenredig te groot busbaan gedeelte, en de rest van deze ‘3/5’ opgaande aan onwerkbare verdrijvingsvlakken en belijningen, bijvoorbeeld; Ikzelf bezit een van de kleinste (afmeting) personenauto’s waarmee het schier ondoenlijk is om, komende uit richting Noordersluis, een afslag van een (Visarend) dreef, richting Gondel af te slaan, nog maar pas vernieuwd allemaal; Om te vervolgen met ‘haaks’ over nét iets meer dan de lengte van mijn auto, vóór te sorteren tussen de linker en rechterkant van genoemde dreef, waarbij men bijna over het on geasfalteerde moet om het verkeer dat óók de dreef, in mijn tegengestelde richting, over moet. Dáárvoor behoeft men écht niet gestudeerd te hebben, om dit vele malen logischer en praktischer uit te hebben kunnen voeren. Waarmee het eventuele argument ‘luxe probleem’ gelogenstraft is! Als een van de ‘beste stuurlui’ dus; Zou ik hierbij dan ook willen voorstellen, om de 'drie jaarlijkse' prijs voor 'Duurzame Infrastructuur Verkeer Ontregeling' (DIVO) prijs in te voeren! Lelystad, zéker, timmert dan pas, écht aan de weg, zonder onderbreking(en)! Financiering, van deze? Gewoon, het bespaarde bedrag dat automatisch gegenereerd is indien er mensen met ‘ideologisch’ verstand van zaken, vervangend worden ingezet! JC.

  reageer
 • najade

   

  2jaar en dan nog weer uitstel en meer tijd. Wie betaalt dit?

  reageer
 • Esveen

   

  Ga eens in het Stadspark bij het Lelycentre kijken. Daar zijn halverwege 2015 paden afgesloten en gesloopt en waar de planning in 2018 ligt voor de reconstructie. Plannen op lange termijn of gewoon dom?

  reageer
 • Esveen

   

  De knulligheid ten top.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Lelystad kennende zijn er dan weer allerlei andere wegen tegelijk afgesloten... Of na de zomer lukt ook weer niet, en dan is het weer winter, en dan... Die afdeling die deze projecten uitvoert, kan het gewoon niet. De gemeente kan beter een professioneel werkend extern bureau inhuren dan dit geklungel. Helaas zit er ook blijkbaar geen enkele politieke sturing. Wethouder VdHeuvel is hiervoor politiek verantwoordelijk, en zal de bezem door de organisatie moeten halen, en projectmatig werken in moeten voeren.

  reageer
 • Dick krentepick

   

  Komt tijd komt raad, een goede voorbereiding is noodzakelijk.

  reageer
 • jaap

   

  dit is elke keer het zelfde in Lelystad. vorige keer ook al met de visarenddreef. en straks na de vakantie word het weer druk op de weg. ja plannen kunnen ze wel in het stadhuis......

  reageer
 • Havenaar

   

  Wat een slechte planners daar zeg!!! 2 jaar de tijd om alles goed te regelen om op het laatste moment er achter komen dat er iets niet in orde is......amateurs!!!

  reageer
 • frits

   

  Wat een geklungel, alweer. Wordt het niet eens tijd dat er harde maatregelen op het stadhuis getroffen worden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert