Bejaarde vrouw ernstig gewond na botsing bus

BIDDINGHUIZEN
De fietsster die zondagmiddag zwaargewond raakte bij een aanrijding in Biddinghuizen, is een 82-jarige vrouw uit Harderwijk. Dat laat de politie weten. De vrouw kwam in botsing met een bus. 

Volgens de politie wilde het slachtoffer vanaf de Strandweg de Harderbosweg oversteken, toen er een bus aankwam. Die zag de vrouw door nog onbekende oorzaak over het hoofd. 
De bus raakte het achterwiel van haar fiets, waardoor de vrouw hard in de berm terecht kwam. 

Bij de val liep de vrouw ernstig letsel op. Een medisch team van de traumahelikopter heeft hulp verleend, waarna ze met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. 

 

reacties (4)

 • Frank patat

   

  Het is een ongeluk mensen. Niemand doet dat met opzet en niemand rijd fietsers bewust aan. Het kent enkel slachtoffers. De fout ligt bij de provincie en gemeente dronten! Deze weg is net een half jaar geleden gerenoveerd en enkel gebaseerd op een snelle doorstroming naar Walibi!!! Ze hebben gewoon NIET nagedacht over de situatie ter plaatse en meerdere oversteekplaatsen.. Het is een recreatiegebied,de fietser is "juridisch" beschermt dus aat vind het prima. Maar in recreatie gebieden past gemotoriseerd verkeer zich aan aan het langzame verkeer in Nederland Dus dat

  reageer
 • drontense

   

  Deze oversteek maak ik ook wel eens. Het is een zeer gevaarlijk punt waar erg hard wordt gereden. Ik vind dit al een uitdaging op zich om over te steken. Misschien een optie dat automobilisten erop gewezen wordt dat er een oversteekplaats is Misschien met borden? Een ander oversteek gelegenheid is er niet.

  reageer
 • Carry

   

  Ook al heb je voorrang, beste buschauffeur, dan mag je die nog niet nemen. Het is toch jammer dat er in het verkeer zo weinig rekening wordt gehouden met elkaar.

  reageer
 • Snap

   

  U remt dus bij elke oversteekplaats van de doorgaande provinciale wegen af tot stapvoets voor het geval iemand u geen voorrang geeft?

 • Dick

   

  Weer iemand die gelijk de schuld bij een ander, dan waar ie hoort, neerlegt. Mevrouw had gewoon niet voor de bus langs moeten willen. Dan was dit niet gebeurd.

 • Hard

   

  Een bejaarde vrouw die oversteekt heeft over het algemeen iets meer tijd nodig dan een jonger iemand.....

  reageer
 • Marijke

   

  Dus extra goed uitkijken en lopend oversteken in plaats van fietsend

 • Dick

   

  Een bejaarde vrouw moet net als ieder ander goed uitkijken. Heeft ze meer tijd nodig? Moet ze wachten tot het aankomende voertuig voorbij is. Sorry, hoor, vindt het vreselijk maar we moeten ophouden met altijd maar met de vinger naar de automobilist te wijzen. Leg de vinger eens op de zere plek i.p.v. een zachte heelmeester te spelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert