Lange lijst klachten over nieuw zwembad

ALMERE
Te weinig douches, te weinig privacy in de dameskleedkamer en zwemwater dat koud aanvoelt. Verenigingen die gebruik maken van het nieuwe zwembad in Almere Poort hebben een waslijst aan klachten.

Ook de zogenoemde routing bij de kleedkamers zorgt voor problemen. De kleedhokjes bevinden zich pal naast het zwembad en de zwemmers moeten zowel in als uit de hokjes via dezelfde weg lopen. Iedereen die naar binnen gaat moet daarom eerst op een matje zijn schoenen uitdoen. Daarnaast is de temperatuur in de hal te hoog.

Het nieuwe zwembad in Poort wordt voornamelijk gebruikt door de Almeerse Reddings Brigade, Agadivers, zwemsportvereniging De Aalscholver, zwemvereniging De Watervrienden en de Triathlon Vereniging Almere. Een groot deel van hun leden mist het clubhuisgevoel dat ze wel hadden bij het inmiddels gesloten zwembad in Haven.

"Gemeente heeft voor goedkoop bad gekozen"
Aan een groot deel van de klachten valt weinig te doen. "De gemeente heeft ervoor gekozen een goedkoop zwembad neer te zetten. Het is wat een aantal klachten betreft niet mogelijk aanpassingen te doen omdat dit nu eenmaal het concept is", aldus uitbater Optisport.

De gemeente beaamt dat er bewust voor het concept van de zwembond KNZB is gekozen, mede vanuit financieel oogpunt. Voordat het bad werd gebouwd, is er volgens een woordvoerder wel intensief overleg geweest met de verenigingen.

Sommige problemen kunnen worden opgelost
Een deel van die klachten kunnen volgens de gemeente en Optisport nog wel worden opgelost. De gebruikers kunnen dat samen met de exploitant doen, aldus de gemeentewoordvoerder. Optisport laat weten hier aan te werken. "Een paar klachten zijn typische opstartproblemen en we verwachten dat die binnen een paar maanden zijn verholpen. Zo komt er bijvoorbeeld bij de dameskleedkamer nog een extra wand zodat er niet meer naar binnen kan worden gekeken."

reacties (21)

 • .\/\/.

   

  En hoe ga je die selectieve toelating dan regelen? In de praktijk natuurlijk, maar ook in relatie tot artikele 1 van onze Grondwet?

  reageer
 • Peter

   

  Als voormalig bestuurder van een van de verenigingen weet ik dat alle verenigingen vraagtekens hebben gezet bij de genoemde punten. De Gemeente Almere was echter niet van plan iets aan het geniale plan te wijzigen. Dat dat niet handig was blijkt, nu kan men namelijk weer tonnen belastinggeld investeren in een verbouwing.

  reageer
 • Huppie Huilemans

   

  Vrouwen te weinig privacy? Dit kan simpel worden opgelost door de kleedruimten als genderneutraal te bestempelen. Goedkoop en effectief. En (Groen-) links Almere zal de verantwoordelijke wethouder bejubelen in de gemeenteraad.

  reageer
 • didi

   

  zwemmen doen wij in Lelystad, Bussum, Huizen of Amstelveen, dat zegt al genoeg.

  reageer
 • Marlies

   

  En dat vind ik nou zo jammer. Er zijn zoveel mensen die wel in Almere willen wonen, maar hun geld willen ze niet in hun eigen stad uitgeven. Gaan elders winkelen,gaan elders uit eten, gaan elders zwemmen. Waarom kiest iemand er dan voor om hier te wonen als je als bewoner je eigen stad niet steunt? Misschien omdat je hier "meer huis krijgt voor je geld"? Lees: in Almere goedkoper kan wonen. Dat is de precies de reden waarom zoveel projecten het niet redden of waarom zoveel winkeliers het niet redden. Jammer!! Echt jammer. Wees loyaal naar je eigen woonplaats. Ik woon al 31 jaar in Almere (en ik ben er niet eens geboren) en ik heb de stad zien groeien. Tuurlijk weet ik dat sommige zaken anders hadden moeten worden aangepakt, maar er is ook veel moois en succesvolste gerealiseerd in Almere!!

 • Robert

   

  Zoals zo vaak heeft de gemeente Almere niet verder nagedacht. Concept is kwakkeloos overgenomen zonder rekening te houden met de praktische problemen die er nu spelen en niet kunnen worden opgelost. Naast de praktische problemen is de locatie van het zwembad ook niet geweldig. Te ver weg voor veel bewoners m.u.v de bewoners van Poort. Voor sporters die in de avonduren over het Spoorbaanpad naar het zwembad moeten, is dat geen prettig idee. Het tekenen van het convenant tussen gemeente en sportverenigingen is slechts een schertsvertoning. Deze verenigingen hadden al geen keuze, zwembad Poort was een voldongen feit. Gemeente Almere heeft sier willen maken. De klachten zijn serieus en daarom zijn verschillende reacties jammer. Ze komen zeker van mensen die geen gebruik maken van het zwembad. Overigens zijn er nog veel meer op of aanmerkingen te maken op het bad. Het blijft jammer dat zwembad Haven moest wijken over dat gedrocht in Poort. Ook bij deze keuze blinkt de gemeente Almere niet uit in proffesionaliteit.

  reageer
 • Chantal

   

  Over iets meer dan een half jaar komt er daarnaast een nieuw filiaal van ROC MBO College almere, vandaar de plek, want verder daar omheen komen andere sportvelden. Dit is allemaal al vast gesteld. Er komt een 2e sportpark net als Fanny Blankerskoen sportpark.

 • laat alle reacties zien
 • Poortbeonwer

   

  Wat een gezeur weer. Ik vind het een lelijk gebouw, maar dat is smaak. Als zwembad voldoet het bad uitstekend. Ik heb zelfs vaak een eigen baan, omdat het zo rustig is in het zwembad. Dus mensen, minder zeuren, lekker zwemmen.

  reageer
 • Japie

   

  Het lijken wel boeren . En maar janken en klagen.

  reageer
 • wallander

   

  Biijf je toch lekker thuis!

  reageer
 • Dnz

   

  Optiesport is slechts uitbater, gewoon een commercieel bedrijf dat zijn werk doet in opdracht van de gemeente die het bad heeft neergezet. Dubbeltje eerste rang? Of eerder: het deugt niet of het is sowieso niet goed..? Almeers bevolkingsprobleempje?

  reageer
 • Pzaal

   

  Goedkoop? Ik vond het een aardige smak geld en dan wordt er iets gebouwd wat helemaal niks waard is en op een locatie die niet fijn is. Nee lekker bezig lekker geld verspilling. De gemeente probeert Poort Succesvol te maken om van alles daar te gaan bouwen. Totaal mislukt Almere Poort.

  reageer
 • Marlies

   

  Ik woon al 7 jaar in Poort, met heel veel plezier. Woon je er zelf ook en vind je het mislukt, dan verhuis je. Woon je er niet en vind je het mislukt, dan kan je daar geen mening over vormen. Wonen is ervaren.

 • Mowikan

   

  Vooral de openingstijden zijn achterlijk meer dicht dan open voor baantjes zwemmer en dat in een grote stad.

  reageer
 • Dirk Waas

   

  Voor een koopje moet je als gemeente bij optisport zijn. Dit blijkt een landelijke trend, kiezen voor optisport en bedrogen uitkomen, jammer voor de consument.

  reageer
 • Knielus

   

  Te koud, te warm , te nat,te droog... Als er ook eens niks te klagen, jammeren en te eisen was in Nederland . Het is ook nooit goed. Uiteraard moet de gemeente het weer ontgelden en betalen en de verenigingen hebben weer eisen genoeg die de gemeente dan wel weer mag betalen omdat ze....?

  reageer
 • .W.

   

  Heb je er wel eens gezwommen.

 • Mark, Dronten

   

  Te weinig privacy in de dameskleedkamers? Dan gaan ze toch bij de heren omkleden, of is daar ook geen privacy? Waar maken die dames zich eigenlijk druk om?

  reageer
 • Reinhold

   

  Heel simpel, uitwijken naar een andere zwembad.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Een leuke partner die Optisport om direct degene die ze het bad gegund heeft om uit te baten (wij de gemeenschap)te kakken te zetten. Waarom hebben ze zelf geen beter bad gemaakt, als ze het zo goed weten?

  reageer
 • Willem A Buiten

   

  Deze klachten komen toch niet van optisport? Althans heb ik het niet zo gelezen....het zijn volgens mij klachten die bij hen zijn binnengekomen van de gebruikers

 • Een zwemvriend

   

  Zo jammer de verenigingen hebben het concept 2521 zelf aangedragen bij de gemeente. Zelfs met groot vertoon op deze site een convenant getekend ver het beheer van het zwembad. Jammer deze reactie. Samenwerken zou beter zijn voor het zwemmen in Almere.

  reageer
 • henk

   

  Als ze nou wat aan het water buiten doen en een leuk recreatie gebied maken maar nee dat kost geld ze vangen liever geld

  reageer
 • Havenaar

   

  Lijkt me geen alternatief voor dit zwembad ... Recreatiegebied en buitenwater...ga jij daar zwemles nemen of baantjes trekken? Dit zwembad is er gekomen terwijl zwembad Haven moest verdwijnen...

 • Jeroen

   

  Ik incasseer ook liever dan dat ik betaal, jij niet begrijp ik?

 • jos

   

  Ik zwem er met veel plezier. Heerlijk water.

  reageer
 • Ted

   

  Goedkoop😂

  reageer
 • Willem A Buiten

   

  Ik denk dat het al uniek is dat Almere drie zwembaden heeft. Je kunt ook één duur zwembad neerzetten, zoals in Lelystad, of drie wat eenvoudigere baden. Je theorie dat als men dit zwembad boycot je dan wel een duur zwembad krijgt deel ik niet....ik denk dat ze bij gebrek aan belangstelling dit zwembad sluiten en Almere met twee baden verder gaat.

 • Rich

   

  Ach ja goedkoop rotzooi.zwembad met sporthal erboven daarnaast een gigantische sporthal wat veel geld heeft gekost. Maar luisteren naar de bevolking ho maar. Hoop dat deze zwembad straks geen mensen meer krijgt. En de gemeente Almere eens een echt zwembad laat bouwen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert