Man bekneld bij aanrijding in Lelystad

LELYSTAD
Bij een aanrijding in Lelystad is maandagmiddag een man bekneld geraakt in zijn auto. De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd.

Het ongeval gebeurde kort na 16:00 uur, op de kruising van de Kustendreef en de Oostranddreef.

Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend.

reacties (24)

 • Gilraen

   

  Nu heb ik helaas de reacties gelezen en ik weet van deze goede bekende man precies wat er gebeurt is. Nee, de snelheid had er helemaal niets mee te maken. Misschien toch iets voorzichtiger zijn met al dit commentaar. De man is even weggevallen en daardoor is het ongeluk ontstaan. Hij heeft inmiddels besloten niet meer te rijden als hij hersteld is van zijn verwondingen. Gelukkig zijn anderen niet gewond geraakt.

  reageer
 • Jan

   

  De spijker op zijn kop! Helemaal waar.. Helaas vinden sommige mensen hier zichzelf onfeilbaar.

  reageer
 • Dick

   

  Toevallig ken ik het CROW prima. Hebben die het allemaal duidelijk? Ik zie tegenwoordig heel veel verkeerssituaties die WEL aan de aanbevelingen van het CROW voldoen maar absoluut niet duidelijk zijn. Overigens doet het CROW alleen aanbevelingen, ze maken de norm niet. En over opstellen, als jij op die dreef zo opstelt als ik net zeg, kan NIEMAND jou het zicht ontnemen want dan ben jij de eerste auto. Echt het is allemaal niet zo moeilijk. Misschien eens een rijopleiding voor gevorderden volgen. Daar leer je juist dit soort trucs om het voor jezelf makkelijker en bovenal veiliger te maken. Verkeersveiligheid begint echt bij jezelf en niet bij een overheid. Doe ook eens iets aan zelfredzaamheid. Nee er gebeurt iets en we wijzen direct naar de overheid. Want die moet........ Gebruik je gezonde verstand eens zelf. Want aan de andere kant lopen we wel te zaniken over "O wat is de overheid toch betuttelend bezig". En dan nog wat, 100% veiligheid bestaat niet, nu niet, nooit.

  reageer
 • Ria

   

  Zelf heb ik dat ook wel eens gehad. Ik stond stil enheb goed gekeken trek op en er komt rakelings een auto voor mij langs, waar die vandaan kwam? Gelukkig ging het in mijn geval net goed. We maken allemaal wel eens een inschattingsfout. Kijk uit met oordelen.

  reageer
 • frits

   

  Misschien weleens van CROW-normen gehoord hoe je wegen hoort in te richten om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen? Daar voldoet Lelystad niet aan. Allemaal leuke theorie hoe je naast elkaar kunt gaan staan, maar feit is dat als ik ergens sta wachten om af te slaan, en een ander naast mij gaat staan, die ander mij het zicht ontneemt. Volgens de wet horen de auto's achter elkaar te wachten, maar ze hebben er geen moeite mee om zelfs op de weghelft voor verkeer in andere richting te gaan staan. Daarmee brengen ze een ander in gevaar. Moet door een juiste fysieke weginrichting niet kunnen. Evenals dat substantieel te hard rijden niet moet kunnen. Als je in Lelystad 70 op een dreef rijdt, wordt je door vanalles ingehaald: bussen, vrachtauto's, bromfietsen. Aan 50 houden waar dat eigenlijk zou moeten is al helemaal onmogelijk. Snelheden boven de 100 zijn geen uitzondering. En echt niet door maar 0,2% snelheidovertreders zoals jij beweert. Je roept maar wat zonder dat je echt weet wat er op specifieke locaties aan de hand is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Allemaal hardstikke leuk en aardig, feit blijft dat je dus niet goed hebt gekeken. Wat je er allemaal bijhaalt over auto's naast elkaar etc. etc. is m.i. allemaal van generlei waarde. Als je je opstelt op een kruising etc. da dien je gewoon rekening te houden met het feit dat er anderen naast je gaan staan. Dus waar stel je je auto op? Ja inderdaad zo dicht mogelijk bij de witte randstenen zodat een ander je daar het zicht niet kan ontnemen. Wat ik ook altijd zie is dat we met z'n allen helemaal vooraan tegen de driehoekjes aan gaan staan met gevolg, we ontnemen onszelf het zicht. Ga juist niet volledig naast hem staan en je hebt overzicht. Allemaal kleine dingen die bijdragen tot een beter zicht. Allemaal maar klagen en janken over een gemeente die geen maatregelen neemt, over mensen die te hard rijden etc. Maar het begint echt bij ons zelf. Ja ook bij mij. En ik heb nieuws voor je, idd, verkeersslachtoffers horen er HELAAS bij. Als je geen gevaar wilt lopen moet je stil in een hoekje thuis gaan zitten. En zelfs daar loop je het gevaar bedolven te worden onder je eigen woning.

  reageer
 • Frits

   

  Als iedereen als een malloot te hard rijdt bij hoge verkeersintensiteiten, kun je dus nooit meer veilig afslaan. Oorzaak ligt dan toch echt bij de mallotige te hard rijders, en de wegbeheerder die geen fysieke maatregelen treft. Ik ben blij dat jij geen wegbeheerder bij een Flevolandse overheid bent, alhoewel...je zou prima passen bij het wanbeheer vqn de gemeente Lelystad. Daar zitten ook mensen in de raad die roepen dat verkeersslachtoffers er gewoon bij horen, als het gaat om fietsende scholieren in het buitengebied waar op 4 meter brede wegen aantoonbaar harder dan 100 gereden wordt. Bah.

  reageer
 • Frits

   

  Mensen houden zich niet aan de snelheid in Lelystad, dat is gewoon een feit. En overzichtelijk is het ook niet. Als je staat te wachten om linksaf te slaan,dan komen er nog minstens twee naast je staan ( niet achter je) om ook af te slaan. De kruising is dus veel te ruim. Het hoge aantal ongevallen spreekt voor zich: officieel een blackspot, en had door de gemeente in het kader van duurzaam veilig al lang aangepakt moeten worden.

  reageer
 • Frits

   

  Dat van die 0,2% te hard beweer je nu wel, maar waar baseer je dat op? werk je bij de gemeente of de politie dat je dit zo weet? Op zo' n beetje iedere weg in Lelystad rijdt meer dwn 0,2% te hard, en dat weet ik uit officiële bron (mensen die bij de gemeente werken). Slechts 0,2% te hard op de Oostranddreef, en dan hooguit 75? Dat is pas bullshit. Op de gemiddelde dreef in Lelystad wordt door velen meer dan 80 gereden, en de Oostrranddreef steekt daar nog eens negatief boven uit. Als er zo substantieel te hard gereden wordt, moet je als wegbeheerder gewoon fysieke maatregelen treffen. En in dit geval betreft het een gewoon ronduit enge kruising, waar ik zelf ook met een ongemakkelijk gevoel overheen ga. En ja, ik heb zelf ook al eens een klapper gehad op een dreef in Lelystad waar iemand me - volgens opgave van de politie - met ruim boven de 100 ramde. En nee, met suffen had dat niets te maken, ik stond toen al enkele minuten te wachten voor ik af kan slaan. En dan nog komt er een idioot met absurde snelheid achter een vrachtwagen vandaan. De gemeente moet gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen, en de wegen op een goede manier inrichten.En niemand zegt dat er op een rotonde veel groen moet staan, dat is jouw denkbeeld. Maar liever dat, dan een racebaan waar meer dan 100 gereden wordt.

  reageer
 • Kitty

   

  Nóg meer rotondes... Nee, gewoon je aan de snelheid houden én goed opletten. Het is een zeer overzichtelijk kruispunt.

  reageer
 • Mee eens JanB. Heb hem al vaker feiten opgelegd over de snelheid, daar heeft hij nog nooit op gereageerd.....!!! Zegt genoeg over hem en zijn intelligentie.

  reageer
 • Essie

   

  Beste Han, De klap was zo hard dat de auto's zijn gaan tollen en daarom zo vreemd staan.

  reageer
 • Essie

   

  De persoon die op de kunstendreef af wilde slaan heeft volgens mij niet goed gekeken. Ik sloeg net af naar links op de oostranddreef dat het ongeluk gebeurde. Ik hoop dat het met beide bestuurders goed gaat. Ik kom niet uit deze buurt, maar op zich een duidelijk kruispunt. Alleen als er veel auto's rijden met een snelheid van 70 km, dan kun je moeilijk afslaan en nemen er mogelijk peronen onnodige risico's.

  reageer
 • Frederik

   

  Een rotonde is hier de oplossing. Een paar flitspalen op de Oostranddreef en Kustendreef zouden voor de gemeente daarnaast extra inkomsten opleveren. Kunnen gelijk de krankzinnige parkeertarieven omlaag.

  reageer
 • JanB

   

  Als iedereen net zoveel onderbuikgevoelens zou hebben als jij hier beweert zouden veel wachtkamers van internisten vol moeten zitten. Het ligt nooit of te nimmer aan de snelheid dat is het eerste waar jij mee aankomt in al je reacties. Alles om te hard rijden goed te praten. Verder sta je altijd klaar om anderen met hun reacties te veroordelen maar o wee, als je met goede argumenten wordt terechtgewezen, dan kruip je in je schulp. Dat jij uit de reacties over het ongeluk op de Harderbosweg alleen haalt dat de buschauffeur de schuld krijgt bewijst maar weer eens dat jij alleen wilt lezen wat in jouw (snelle) straatje past.

  reageer
 • Dick

   

  Zoiets heet dus "geen voorrang verlenen". En daardoor vinden er dus ongevallen plaats. Niet door snelheid, wat hier iedereen direct roept.

  reageer
 • iac

   

  vaak wordt er ook niet gestopt bij de kruisingen , hoe vaak ik al s'morgens op de rem moet omdat ze doodleuk doorrijden... Mijn man is zelf slachtoffer geworden van een zwaar ongeluk op de larserdreef id avond, er zijn toen later rotondes aangelegd (bij de gevangenis, maar net niet die ene waar hij geraakt werd). Dus aan beide kanten, goed uitkijken, en stoppen , en niet te snel rijden...

  reageer
 • Jan

   

  Mee eens, de enige oplossing die zeker zal werken. De laatste tijd was ook de hoge begroeiing op de middenberm een probleem, je zag gewoon niets meer aankomen daardoor, maar nu die weg is, is en blojft het een linke toestand. Te hard rijden in combinatie met slecht inschattingsvermogen en het is weer mis..

  reageer
 • Dmn

   

  Als ben je over 60-70 dan wij gaan kijken

  reageer
 • Dick

   

  Bullshit. Door hun opzet juist HEEL overzichtelijk. Hoe overzichtelijk wil je het hebben? Een rotonde met een hoop groen zodat je niet meer kunt zien wat er aan de andere kant van de rotonde aankomt? Nee top hoor! En als je de snelheden van andere weggebruikers goed inschat dan is de snelheid helemaal geen probleem. Daarbij, dat is weer zo'n onderbuikgevoel, iedereen denkt dat er zo hard gereden wordt, de controles wijzen heel anders uit. 0,2% rijd veel te hard, verder hebben we het over mensen die 75 i.p.v. 70 rijden. Hier heeft gewoon iemand enorm zitten pitten achter het stuur. Die heeft geen voorrang verleend. Dat is de oorzaak, punt uit. Net als gisteren op de Harderbosweg. Ook daar heeft een ouder iemand de situatie compleet verkeerd ingeschat en is daardoor in het ziekenhuis beland. En wie krijgt de schuld? De buschauffeur. Waanzin ten top.

  reageer
 • Rob

   

  Als ik van veraf een Wagon R zie ga ik automatisch van het gas af.

  reageer
 • Frits

   

  De kruisingen van de Oostranddreef met de Houtribdreef en de Kustendreef zijn geen fijne kruisingen. Erg ruim opgezet en daardoor niet overzichtelijk, en er wordt erg hard gereden. Heeft me altijd verbaasd dat daar geen rotondes aangelegd zijn, of de wegen versmald zoals bij de Zuigerplasdreef/Geldersedreef. Het is er om de haverklap raak met ongevallen.

  reageer
 • Bart

   

  Is ook een rot punt, snelheid van auto's is daar vaak lastig in te schatten

  reageer
 • Han.

   

  Vreemd het lijkt wel alsof hij op de verkeerde weghelft zat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert