Dode ree bewijst: pas op in bronsttijd

BANT
Dat het belangrijk blijft om op te passen in het verkeer tijdens bronsttijd bleek maandag maar weer eens. Volgens Staatsbosbeheer werd toen in het Kuinderbos bij Bant de eerste ree in deze periode doodgereden. Het vrouwtje van een jaar oud werd aangereden op de Schansweg in het Kuinderbos bij Bant.

Het is niet bekend wie de ree heeft doodgereden. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. In Nederland is het verplicht om na een aanrijding met wild de politie te bellen. 

Campagne
Een paar dagen geleden startte Staatsbosbeheer nog de campagne om automobilisten te waarschuwen dat door de bronst hitsige reeën plots de weg kunnen oversteken. Mannetjes rennen in die periode achter de vrouwen aan om ze het hof te maken. Ze letten daarbij minder op hun omgeving en kunnen zo gevaar opleveren voor weggebruikers. 

Staatsbosbeheer adviseert automobilisten om stapvoets langs een ree te rijden die langs de weg staat. Dat verkleint de kans dat het dier onverwachts tegen de auto rent.

Dood doet leven
Staatsbosbeheer brengt doodgereden dieren in het Kuinderbos sinds kort naar het 'Dood doet Leven gebied'. Hier kunnen geïnteresseerden het ontbindingsproces van dichtbij bekijken. Boswachter Harco Bergman hoopt dat vooral jonge wandelaars zo meer in aanraking komen met de natuur. 

 

reacties (6)

 • Ellie Wittenaar

   

  Wat ik niet zo netjes vind, dat er met die "dode" herten/ reeën gegooit word, Respectloos Bovendien hoeft dit voor mij niet !!!!

  reageer
 • bergerac

   

  Begrijp ik het nu goed? Vind de SBB het erger voor de herten dan voor de automobilisten die ook kunnen verongelukken?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat is daar walgelijk aan? Volgens mij is dat een natuurlijk proces.

  reageer
 • Raar!

   

  Stapvoets rijden?!. Wordt leuk hier in Zeewolde op de Spiekweg. Hier rijden automobilisten soms 100 km per uur.

  reageer
 • kees d.

   

  Dat SBB een kadaver van een aangereden ree neerlegt om de mensen te laten zien hoe een ontbindingsproces in zijn werk gaat is te walgelijk voor woorden. SBB kan het dier beter verbergen om aaseters zoals vossen, raven, kraaien e.a. te helpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marinka

   

  Nou, nou, SBB wat een onzinnig en schandelijk gedoe. Open gewoon de #Wildernix in de winter, dan kan men niet alleen het ontbindingsproces maar ook het sterfproces van dichtbij meemaken... verhongering duurt gemiddeld drie maanden x 1.500 grote grazers is mega veel bekijk en leer materiaal. Dat brengt de mensen pas bij de waarheid, want de Oostvaardersplassen zijn toch puur natuur? (Takelwagens en geweren niet meegerekend, dat mag men niet zien, straks gaan zelfs de domste mensen nog nadenken...). Durf dat maar eens!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert