Emotioneel afscheid van Diornyschya in stille tocht

ALMERE
"We zijn allen diep geraakt door dit tragische ongeluk". Dat zei burgemeester Franc Weerwind maandagavond na afloop van de stille tocht voor de 10-jarige Diornyschya. Het meisje verdronk vorige week in de Lage Vaart.

Honderden deelnemers aan tocht
Enkele honderden mensen liepen maandagavond mee in een stille tocht om samen verdriet te delen en troost bij elkaar te vinden. De tocht liep van het Johnsonpad bij de Lage vaart langs de voetbalvelden van Buitenboys naar het ouderlijk huis van Diornyschya. Ze hield van voetballen. Bij het ouderlijk huis werd een minuut stilte gehouden waarna de familie alle aanwezigen dankte voor alle steun.

Laatste groet
De stoet liep daarna terug naar de plek aan de Lage Vaart waar het meisje verdronk. Daar werden als laatste groet rode en witte ballonnen opgelaten.

Avondwake
De familie komt dinsdag bijeen voor een Singi Neti. Dat is een avondwake waarbij wordt gezongen. Diornyschya wordt woensdag in Almere begraven.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Er is helium genoeg.

  reageer
 • Gerda

   

  Dank je wel voor de respectvolle uitleg.

  reageer
 • Eltje

   

  Weer een bewijs hoe belangrijk zwemles is.

  reageer
 • Wim

   

  Heel Onrespectloos. Een stille tocht kan ook voor rouwverwerking zijn... Als het jouw familielid/ kennis was Hoe had jij je dan gevoeld met zo reactie van jouw?.!! Mij doet het in elk geval pijn! Laat ieder in de ze waarde en laat deze onzinnige reacties achterwege is al moeilijk genoeg!

  reageer
 • pepe

   

  Ballonnen oplaten is milieuvervuiling. Dieren sterven als ze de resten opeten, of ze raken verstrikt in de touwtjes. Verder is de heliumvoorraad in de wereld al beperkt en helium is nodig in de medische zorg. Zijn er geen andere manieren om iemand symbolisch te gedenken?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerda

   

  Stille tocht?!? Ik dacht dat een stille tocht was voor slachtoffers van zinloos geweld.

  reageer
 • Frans

   

  Het is niet aan jou, Drontenaar, om een oordeel te geven over wat dom is of niet, als het gaat om rouwverwerking. Dat het voor jou niet goed zou werken, geeft je niet het recht om een ander van domheid te betichten. Ik hoop dat de familie steun vindt onder elkaar. Sterkte.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Dat is juist heel dom om als direct betrokkene nieuwsberichten op te zoeken en reacties te lezen.

  reageer
 • Anoniem

   

  Laat iedereen dit aub op zijn/haar eigen manier verwerken zonder daarover te oordelen. Bedenk ook dat de direct betrokkenen meelezen en de teksten die hier worden geschreven hun raken. Denk na wat de anonimiteit van social media teweeg kan brengen. Ga er maar aan staan; als hulpverlener tot je middel in de bagger staan en bij elk stokje wat je in het in het water voelt de adrenaline in je lijf voelen stromen, reanimeren met al je macht in de hoop op leven en dan toch verliezen, als ouder dit meemaken... Dank aan alle hulpverleners, dank aan de burgemeester voor zijn steun, dank aan de agenten die meeliepen in de stille tocht. Iedereen heeft zijn/haar best gedaan en niemand heeft deze uitkomst gewenst. En sterkte aan alle betrokkenen. Ik hoop dat iedereen dit kan verwerken en een plekje kan geven.

  reageer
 • Ton

   

  Beste Jan, weet u wat vervelend is, als de burgemeester het niet had gedaan grote kans dat andere mensen zouden "walgen" waarom hij er niet bij was. Als burgemeester doe je het nooit goed, iedereen vindt er wel iets van, laat hem in zijn waarde en ga er van uit dat hij dit met de beste bedoelingen doet. Fijne dag.

  reageer
 • Wilma

   

  Zo hoort het, als je betrokken bent als burgemeester! Rust zacht Dior en veel sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • SAS

   

  Sterkte voor iedereen die van dit meisje hield.

  reageer
 • Daniel

   

  Ontroerend... Ik hoop dat Dior rust zal vinden. Sterkte aan een ieder die enige betrokkenheid met haar had.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert