Emotioneel afscheid van Diornyschya in stille tocht

ALMERE • Ma 25 juli 2016 | 21:12 • Maandag 25 juli 2016 | 21:12
"We zijn allen diep geraakt door dit tragische ongeluk". Dat zei burgemeester Franc Weerwind maandagavond na afloop van de stille tocht voor de 10-jarige Diornyschya. Het meisje verdronk vorige week in de Lage Vaart.

Honderden deelnemers aan tocht
Enkele honderden mensen liepen maandagavond mee in een stille tocht om samen verdriet te delen en troost bij elkaar te vinden. De tocht liep van het Johnsonpad bij de Lage vaart langs de voetbalvelden van Buitenboys naar het ouderlijk huis van Diornyschya. Ze hield van voetballen. Bij het ouderlijk huis werd een minuut stilte gehouden waarna de familie alle aanwezigen dankte voor alle steun.

Laatste groet
De stoet liep daarna terug naar de plek aan de Lage Vaart waar het meisje verdronk. Daar werden als laatste groet rode en witte ballonnen opgelaten.

Avondwake
De familie komt dinsdag bijeen voor een Singi Neti. Dat is een avondwake waarbij wordt gezongen. Diornyschya wordt woensdag in Almere begraven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel