5-jarig kind ruim twee uur zoek door Pokémon-jacht

ZEEWOLDE
Een kind van 5 uit Zeewolde is maandagavond ruim twee uur zoek geweest omdat ze op Pokémon-jacht was gegaan.

Het meisje was rond 19:30 uur voor het laatst gezien in de omgeving van het Vlierbesplein. Vanwege de jonge leeftijd keek ook de politie naar haar uit.

Rond 21:30 werd duidelijk dat ze samen met enkele andere kinderen in de buurt naar virtuele Pokémons had gezocht en daarbij de tijd was vergeten.

Pokémon Go is een populair spel dat op mobiele apparaten gespeeld kan worden. Vooral jongeren zijn de laatste weken massaal op pad om te zoeken naar de fictieve wezentjes, die via een app op de telefoon zichtbaar kunnen worden gemaakt. Doel is er zo veel mogelijk te verzamelen.
 

reacties (8)

 • Vroeger buiten gespeeld?

   

  vroeger toen het normaal was dat kinderen buiten speelden, was wel vaker een kind ziek. Geen nieuwswaarde. Mijn kind van 6 is nu ook ergens buiten. Buiten zijn is gezond voor kinderen. En zo nu en dan moet je er eentje gaan zoeken. Zelfs als je ze opvoed om op een bepaalde tijd thuis te zijn en niet ver... Enz. Kinderen blijven kinderen. Lekker spelen.

  reageer
 • Marco

   

  Kosten van het zoeken verhalen op de ouders, wat doet een kind van 5 om die tijd buiten met een mobieltje?

  reageer
 • avd

   

  Kind van 5 jaar ziet een pokamonvisje in het water. Valt er in. Waar ligt de verantwoordelijkheid van de ouders..... Denk toch eens na voordat je een 5 jarig kind dit spel laat spelen.

  reageer
 • Hans

   

  Weer zo'n reactie van iemand die aanneemt hoe het spel werkt. Als je op het pad loopt en mocht er op het display een Pokémon in het water verschijnen, dan loop je er niet naar toe of moet je moeilijk gaan doen om hem te vangen. Je tikt hem aan op je scherm, gooit een balletje en je hebt hem gevangen. Waarom zo doem denken terwijl het niet zo is?

 • Coda

   

  Wat n gezeur Laat n ieder toch Er is n gezegde haal eerst de balk uit je eigen oog en dan de splinter bij n ander

  reageer
 • Rob

   

  Ja van zo'n intelligent spel wordt je echt wijzer, nergens meer naar om kijken alleen maar naar dat domme scherm. Jammer dat het verkeer dat niet toelaat.

 • Rich

   

  Doel is om dat spel lekker re verwijderen als app. Gebeuren alleen maar ongevallen mee. Ik snap nog steeds niet dat ouders dit hun kids aandoen. Vroeger speelden wij met autotjes of in de speeltuin tikkertje of verstoppertje. Tegenwoordig is het tv kijken of Playstation en nu weer op de telefoon een firitueel pokemon spelletje. Moet niet gekker worden 😠 😠 😠

  reageer
 • Hans

   

  Het is nu 2016! Vroeger ging je ook alleen maar op vakantie in Nederland, moest je aardappels bij de boer halen. Pokémon is niet voor kinderen die nog met autootjes spelen. Onder welke kei leef jij?

 • laat alle reacties zien
 • Ih

   

  Wat een overspannen reacties op een spelletje. Wat ik positief vind is dat ik allemaal bleke kindjes eindelijk weer met vriendjes zie buiten spelen. Ze komen in beweging, er is weer sociale interactie en ze zijn pakken nog wat zonlicht mee ook. Mijn zoon keek, toen hij klein was, niet uit op de fiets en kwam onder een auto. Gelukkig niets aan de hand. Hoe vaak rent een kind met straatvoetbal niet de weg op en kijkt niet uit. Fietsen en voetballen ook maar verbieden en was ik ook een ontaarde ouder omdat ik mijn kind alleen liet fietsen? Misschien liep dit 5-jarige kind zonder telefoon wel gewoon mee met buurmeisjes, daar wel eens over nagedacht voordat je de ouders veroordeelt? Dit soort dingen gebeuren en als er veel kinderen buiten spelen moet je je afvragen of het Pokemon Go gerelateerd is of bij buiten spelende kinderen hoort...... Maar vroeger was alles beter en de 60+ generatie heeft er een handje van om alles wat ze niet (willen) begrijpen af te doen als verdorven.

  reageer
 • Rob m

   

  Helemaal mee eens ik sluit mij aan bij jou reactie

 • Max

   

  Hebben kinderen van 5 tegenwoordig al telefoons of oudere vriendjes?

  reageer
 • Havenaar

   

  Kinderen van 3 jaar moeten als het aan het kabinet ligt al Engels leren. Veel ouders vinden dat ok. Dan kun je al vroeg mee en het is goed voor de "digitale economie"

 • Rob

   

  Fijn he zo'n spel, volwassenen, pubers en nu ook peuters lopen als een kip zonder kop rondt, ze zien niks anders dan dat vervloekte schermpje en lopen zo een sloot in, of worden van de sokken gereden. Verbieden bij de wet, de maatschappij wordt steeds gekker met de mensen erbij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Verbieden, opsluiten, straffen, handhaven. Lang leve de autoritaire samenleving.

 • Nieuwslezer12

   

  Mee eens

 • Riek

   

  Heel leuk spel niets mis mee ,maar ouders moeten gewoon op hun kinderen Letten en 5 jaar is te jong voor een mobiel idd belachelijk Ouders zij tegenwoordig makkelijk ,ik zat vroeger buiten om te kijken of ze in de buurt bleef toen ze 5 waren dat is verantwoordelijkheid die je hebt voor je kinds

 • Pzaal

   

  Ach man ga lekker verder spelen met je analoge duplo.

 • Rob

   

  Verbieden bij de wet? Het is juist een goed initiatief om mensen weer in beweging te krijgen. En net als elk binnen of buitenspel is het handig ouderbetrokkenheid in beginsel te borgen. Maar gelijk overspannen wijzen naar verbieden bij wet zegt mogelijk meer iets over u eigen gemoedstoestand. En zeg nu eerlijk hoeveel gevallen van Pokemon go spelers heeft u zelf voor u auto gehad of uit de sloot moeten redden? Of is dit idd slechts gebaseerd op de berichtgeving in de media?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert